Χρονόμετρο

  Στο τραπέζι νέα όδευση άνω των οικισμών Ζυγού-Κρυονερίου για τον ΤΑΡ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Νέα πρόταση στη συνάντηση στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής για χάραξη βορείως των δύο δημοτικών διαμερισμάτων, ώστε να μη θίγεται καλλιεργήσιμη γη

   

   

  Ομόφωνη πρόταση για όδευση του αγωγού Τ.Α.Ρ. πάνω από τους οικισμούς Ζυγού και Κρυονερίου πρότειναν χθες οι βουλευτές Καβάλας και οι τοπικοί φορείς που βρέθηκαν μαζί με τους επικεφαλής του έργου στην Ελλάδα, Ρίκαρντ Σκούφιας και Στάθη Θεοδωρόπουλο.

  Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα κόμισε στη συνάντηση το ψήφισμα του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη με την όδευση του αγωγού μέσα από καλλιεργήσιμη γη.

  Ζητήθηκε, μάλιστα, από τους κκ. Σκούφιας και Θεοδωρόπουλο να εξεταστεί η συγκεκριμένη πρόταση και σε σύντομο χρονικό διάστημα να δώσει την απάντησή της η Κοινοπραξία αν την αποδέχεται, αναφέροντας ποιες είναι οι διαφορές σε χρόνο και χρήμα με την προηγούμενη πρόταση που κατέθεσε στο γραφείο του Γιάννη Μανιάτη στις αρχές του μήνα, ενώ σε περίπτωση που δηλώσει ότι δε δέχεται τη συγκεκριμένη χάραξη, να αιτιολογήσει την άρνησή της.

  Στη χθεσινή συνάντηση στο γραφείο του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή, που προκάλεσε τη χθεσινή συνάντηση, το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης και Ντίνος Κλειτσιώτης (ο Ν. Παναγιωτόπουλος είχε ενημερώσει ότι δε θα παραβρεθεί), η Δ. Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος και οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης και Αλέξης Παπαδόπουλος.

  Αμέσως μετά τη σύσκεψη, από το γραφείο Τύπου του Γ. Καλαντζή εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Ευρεία σύσκεψη για το θέμα του αγωγού TAP πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα στο γραφείο του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Καβάλας Γιώργου Καλαντζή, στο κτίριο του Κοινοβουλίου, με τη συμμετοχή παραγόντων του Νομού Καβάλας και εκπροσώπων της Κοινοπραξίας του αγωγού TAP.
  Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη, εκτός του Γιώργου Καλαντζή, συμμετείχαν οι βουλευτές Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης και Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, οι εκπρόσωποι της Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης και Αλέξης Παπαδόπουλος και εκ μέρους της Κοινοπραξίας οι κύριοι Στάθης Θεοδωρόπουλος και Ρίχαρντ Σκούφιας. Μετά από εκτεταμένη συζήτηση, η Κοινοπραξία του TAP συμφώνησε να απαντήσει, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην ομόφωνη πρόταση των τοπικών φορέων της Καβάλας για την εναλλακτική διέλευση του υπό κατασκευή αγωγού βόρεια των οικισμών του τέως Δήμου Φιλίππων».

   

  Προηγήθηκε συνάντηση Πασχαλίδη-Θεοδωρόπουλου

  Εν τω μεταξύ, έκπληξη και ερωτηματικά προκάλεσε η συνάντηση που είχε τη Δευτέρα (29/9), μία μέρα πριν από την ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Γ. Καλαντζή, ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κοινοπραξίας, Τ.Α.Ρ., Στάθη Θεοδωρόπουλο, τον οποίο μάλιστα προσκάλεσε να παραβρεθεί σε γενική συνέλευση των αγροτών στις Κρηνίδες (εφ όσον υπάρξει επιθυμία και σύμφωνη γνώμη του Αγροτικού Συλλόγου), την οποία ο νούμερο δυο της Κοινοπραξίας στην Ελλάδα αποδέχθηκε.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.