Χρονόμετρο

  Η απάντηση της Ν. Καρβάλης: Κανένας τίτλος ιδιοκτησίας στον Τ.Α.Ρ.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Συγκέντρωση «αφύπνισης» και εγρήγορσης χθες στη Ν. Καρβάλη, με τους τοπικούς φορείς να τονίζουν την αναγκαιότητα άρνησης παράδοσης των εκτάσεων τους στην Κοινοπραξία για την αρχική χάραξη, που διέρχεται από ζώνη υψηλής παραγωγικότητας

   

  «Συγκέντρωση αφύπνισης» των κατοίκων της Νέας Καρβάλης ήταν αυτή που έγινε χθες το βράδυ στο Πολύκεντρο, παρουσία πλήθους τοπικών φορέων της Καβάλας και των γύρω περιοχών.

  Η συνάντηση προκλήθηκε από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, Νίκο Γκίκα, ο οποίος από νωρίς την Τετάρτη (8/10) είχε στην κατοχή του τους χάρτες με την όδευση του αγωγού από τη Ν. Καρβάλης και η οποία δεν είχε καμία απολύτως αλλαγή με τη χάραξη που είχε προτείνει αρχικώς η Κοινοπραξία, η οποία είναι παράλληλη με αυτόν του ΔΕΣΦΑ.

  Ο Ν. Γκίκας κάλεσε τους κατοίκους να μην υποκύψουν στις «Σειρήνες» των αποζημιώσεων και να μην παραδώσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους, καθώς αυτές θα είναι μηδαμινές.

  Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, υπογράμμισε ότι αν θέλουν οι πολίτες της Ν. Καρβάλης να βλέπουν τους Δυτικοευρωπαίους να ζεσταίνονται και τους Αζέρους να τρώνε με χρυσά κουτάλια ελέω του αγωγού, ας συναινέσουν στην όδευση που προτείνει η Κοινοπραξία.

  Ο περιφερειακός σύμβουλος, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, έκανε λόγο για συνεργασία Περιφέρειας και δήμων, σημειώνοντας ότι οι πιο ισχυρές αντιδράσεις είναι αυτή τη στιγμή από τους αγρότες των Τεναγών, της Ν. Καρβάλης και εσχάτως του Καλαμπακίου Δράμας.

   

   

  Η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», με καταγωγή από τη Ν. Καρβάλη, Αναστασία Ιωσηφίδου, τόνισε με έμφαση ότι η ο συγκεκριμένος αγωγός δεν έχει κανένα απολύτως όφελος για την τοπική κοινωνία. «Έχουμε νιώσει στο πετσί μας τι σημαίνουν οδεύσεις αγωγών, με τον ΔΕΣΦΑ πριν από 15 χρόνια. Από τον κάμπο της Ν. Καρβάλης περνάνε η Εγνατία Οδός, θα περάσει το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τους Τοξότες. Θα ανεχθούμε και τον Τ.Α.Ρ.;», διερωτήθηκε η κ. Ιωσηφίδου και επισήμανε ότι σε εξέλιξη είναι οι νομικές διαδικασίες, καλώντας τους αγρότες της περιοχής να παραδώσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας στον δήμο και στο δικηγορικό γραφείο, ώστε να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της προτεινόμενης όδευσης κι όχι σε ανθρώπους της Κοινοπραξίας.

  Ο πρώην πρόεδρος του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ., Λάζαρος Βασιλειάδης, με διαφάνειες έδειξε μια τραπεζοειδή παράκαμψη, που δε θίγει σε κανένα σημείο τη ζώνη υψηλής παραγωγικότητας της περιοχής, αλλά περνά από αγροτικό δρόμο. Συμπλήρωσε δε, ότι είναι εφικτή η ορεινή όδευση, το οποίο απέδειξε με σχήμα που απεικόνιζε την διέλευση του αγωγού ΔΕΣΦΑ, ενώ υπογράμμισε ότι ο αγωγός Τ.Α.Ρ. στην περιοχή της Καστοριάς, όπου καταλήγει το έργο στην Ελλάδα και πριν περάσει στην Αλβανία, θα περάσει από περιοχές με υψόμετρο από 730 μέτρα (στην Οινόη) μέχρι και 1060 μέτρα (λίγο πριν το χωριό Πολυάνεμο).

  Στη χθεσινή συνάντηση έδωσαν ακόμη το «παρών» οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τάσος Τσαλδαρίδης, Φώτης Καραλίδης, Κώστας Μορφίδης, ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Χρήστος Τσοχαταρίδης, Ηλίας Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., Ζαφείρης Μυστακίδης και μέλη του δ.σ. του Αγροτικού Συλλόγου.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

  -Ο χάρτης που άναψε φωτιές στην Ν. Καρβάλη

  – Ο χάρτης που άναψε φωτιές στην Ν. Καρβάλη


  -Ο Ν. Γκίκας κάλεσε τους κατοίκους να μην υποκύψουν στις «Σειρήνες» των αποζημιώσεων και να μην παραδώσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους, καθώς αυτές θα είναι μηδαμινές.

  – Ο Ν. Γκίκας κάλεσε τους κατοίκους να μην υποκύψουν στις «Σειρήνες» των αποζημιώσεων και να μην παραδώσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους, καθώς αυτές θα είναι μηδαμινές.


  -Πλήθος κόσμους έδωσε το παρών στην συγκέντρωση

  – Πλήθος κόσμους έδωσε το παρών στην συγκέντρωση


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.