Χρονόμετρο

  Ο Θέμης Καλπακίδης για ΤΑΡ: Στάλθηκε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στάση αναμονής από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου, που επισήμανε ότι η απάντηση της Κοινοπραξίας του ΤΑΡ  θα κρίνει αν ήταν αποτελεσματικό το ραντεβού στο γραφείο του Γ. Καλαντζή

   

  Για συνάντηση που έστειλε πολλά μηνύματα και σε πολλούς αποδέκτες έκανε λόγο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, Θέμης Καλπακίδης, μία μέρα μετά τη συνάντηση στο γραφείο του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής, Γ. Καλαντζή με τους κκ. Ρ. Σκουφιάς και Στ. Θεοδωρόπουλο και την πρόταση που κατέθεσε η Δήμητρα Τσανάκα ενώπιον των τοπικών φορέων για όδευση του αγωγού βορείως των δημοτικών διαμερισμάτων Ζυγού και Κρυονερίου.

   

   

  «Η πρόταση ήταν μια ιδέα των τοπικών φορέων και ειδικότερα της κ. Τσανάκα. Εξετάσαμε την πρόταση για όδευση βορείως των Ζυγού-Κρυονερίου και μελετώντας τη στην πορεία, είδαμε να γίνεται μια πρόοδος, από τη στιγμή που είναι έξω από καλλιεργήσιμη γη. Περιμέναμε από την εταιρεία να καταθέσει μια δική της πρόταση, κάτι που δεν έκανε και ήμασταν αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να προχωρήσουμε σε εναλλακτική πρόταση από αυτή που είχε τεθεί στο γραφείο του κ. Μανιάτη κι έθιγε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Δε θα περάσει ο αγωγός από καλλιεργήσιμη γη και φυσικά δε σταματά η προσφυγή μας στο ΣτΕ».

  Σχετικά με το αν η νέα όδευση θίγει τα συμφέροντα των αγροτών της Π.Ε. Δράμας και κατά πόσο κι αν αποτελεί ζήτημα επανεξέτασης της, ο κ. Καλπακίδης, απάντησε: «Βγαίνοντας ο αγωγός από τη Λυδία θα περνά από εκτάσεις στο Κεφαλάρι και τον Άγιο Αθανάσιο. Έχουμε επανειλημμένως καλέσει την τοπική κοινωνία να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μια όδευση που δε θα θίγει τις περιοχές μας. Αν οι φορείς της Δράμας δεν ενδιαφέρονται, συμμετέχοντας σε τέτοιες προσπάθειες, προφανώς δεν έχουν πρόβλημα με την όδευση του αγωγού. Βεβαίως, πρώτα θα πρέπει να περιμένουμε αν μέσα στον επόμενο μήνα, που είναι το διάστημα που δόθηκε στην Κοινοπραξία να απαντήσει στη νέα πρόταση, αν την κάνει αποδεκτή και έπειτα να δούμε τι θα γίνει με την περίπτωση της Δράμας. Νομίζω, όμως, ότι η εταιρεία αν θέλει να την κάνει αποδεκτή, της χρειάζεται λιγότερος καιρός από έναν μήνα. Εμάς μας προβληματίζει ότι τα στελέχη της (σ.σ. οι κκ. Σκουφιάς και Θεοδωρόπουλος) έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, λέγοντας ότι κάνουν διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Μόνοι τους βγάζουν συμπεράσματα και μάλιστα έχουν λάβει τις εγκρίσεις για την όδευση που πρότειναν στις αρχές του μήνα, η οποία περνάει και από καλλιεργήσιμη έκταση μέσα από τα Τενάγη και από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων».

   

   

  Σχετικά με το αν η εταιρεία μπορεί να αρνηθεί αυτή την πρόταση, προφασιζόμενη αντικειμενικές δυσκολίες στην εκτέλεση του έργου, ο κ. Καλπακίδης επισήμανε: «Απαντώ με μια αιτιολόγηση της εταιρείας σε παλιότερο ζήτημα. Ότι “τα πάντα είναι τεχνικώς εφικτά”. Η όδευση και από το Σύμβολο μπορεί να περάσει και από παντού. Το θέμα είναι τι βολεύει την Κοινοπραξία, από πού θα έχει μεγαλύτερο κέρδος οικονομικά. Αν θέλει να τελειώνει με τις αντιδράσεις ίσως να πει “ναι”».

  Σχετικά με το αν ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης της Τρίτης, επισήμανε: «Θα περιμένω την έκβαση και την απάντηση της εταιρείας. Απλώς, θα τονίσω ότι η συγκεκριμένη συνάντηση είχε πολλούς αποδέκτες. Το θέμα είναι ποιοι θα πάρουν αυτά τα μηνύματα και θα τα χρησιμοποιήσουν για να δώσουν λύση στο θέμα που θέτει η τοπική κοινωνία».

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.