Χρονόμετρο

    ΤΑΡ: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

    Δημοσιεύτηκε στις

    Επιτυχημένο το συλλαλητήριο της Κυριακής στις Κρηνίδες κατά της όδευσης του αγωγού Τ.Α.Ρ. – Θ. Καλπακίδης: «Υπάρχουν καλοθελητές που μας κατηγορούν και θα πάρουν κι αυτοί τις απαντήσεις τους»

    καλπακιδης

    Επιτυχημένο πρέπει να χαρακτηριστεί το συλλαλητήριο κατά της όδευσης του αγωγού Τ.Α.Ρ. Από τα Τενάγη Φιλίππων, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού θεάτρου Φιλίππων.

    Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι, αγρότες, επαγγελματίες, κάτοικοι της περιοχής, αλλά και πολιτευτές, με ένα κοινό μήνυμα: «Να μην περάσει ο αγωγός από αυτά τα εδάφη».

    Λίγες ώρες μετά, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, ανέφερε στο «X» ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση, μια και μπροστά υπάρχει και η έναρξη διαβούλευσης με την Κοινοπραξία και πιο συγκεκριμένα την προσεχή Παρασκευή (14/2).

    «Μετά από μια εκστρατεία τόσων ημερών, επιτέλους ηρεμούμε για λίγο. Είμαι ικανοποιημένος για τον κόσμο που βρέθηκε στο συλλαλητήριο. Οι αγρότες έδωσαν δυναμικό “παρών” και πέρασε ένα δυνατό μήνυμα. Πέρασε κι ένα μήνυμα προς όσους μεταδίδουν διάφορα άλλα μηνύματα, ότι δηλαδή οι αγρότες κάνουν αυτόν τον αγώνα για να πάρουν περισσότερα χρήματα, όμως θα έρθει κάποια στιγμή η ώρα και γι’ αυτούς. Φυσικά και δεν αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Εμείς θέλουμε τα χωράφια μας και κανέναν αγωγό μέσα σ’ αυτά. Όσοι διαρρέουν τα αντίθετα, αυτοί οι συγκεκριμένοι κύκλοι, το κάνουν για τους δικούς τους σκοπούς και όταν έρθει η ώρα θα τους αποκαλύψουμε. Οι ενημερώσεις αυτές έχουν έρθει στα αυτιά μας περί συλλαλητηρίων για να πάρουμε μεγαλύτερες αποζημιώσεις», είπε αρχικά ο Θ. Καλπακίδης.

    Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον όγκο του συλλαλητηρίου, μια και δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα, ενώ όπως τόνισε στις λίγες μέρες που έγινε αφισοκόλληση, την επόμενη μέρα οι αγρότες τις είδαν κατεβασμένες ή σκισμένες, ενώ υπήρχαν και κάποιοι «καλοθελητές» που απέτρεπαν τον κόσμο να βρεθεί στις Κρηνίδες.

    Πλέον, με τη συνάντηση στις 14 Φεβρουαρίου, την προσεχή Παρασκευή, μεταξύ εκπροσώπων της Κοινοπραξίας του Τ.Α.Ρ., του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ανοίγει ένας νέος κύκλος για την πολύκροτη αυτή υπόθεση, με τον Θ. Καλπακίδη να επισημαίνει ότι η ατζέντα είναι μία για τους τοπικούς φορείς και αφορά στην αλλαγή όδευσης και τίποτε περισσότερο.

    Ο πρόεδρος του Α.Σ.Κ. ήταν από τους πρώτους που ανέφερε ότι η εταιρεία προχωρά σε χαρακτηρισμούς εκτάσεων στις Σέρρες και μάλιστα, το φαινόμενο αυτό επεκτάθηκε στην περιοχή μας, με τον Θ. Καλπακίδη να τονίζει ότι στις Κρηνίδες έχει βρεθεί ο χώρος που θα στεγάσει αυτή την υπηρεσία από την Κοινοπραξία, όμως «πάγωσε» προσωρινά με υπόδειξη του Υπουργού ΠΕ.Κ.Α., Γιάννη Μανιάτη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης για την αλλαγή της χάραξης. «Αν συνεχιστεί κάτι τέτοιο, ακόμη και κατά παράβαση των εντολών του υπουργού, τότε πάει να πει ότι η εταιρεία μας κοροϊδεύει όλους».

    Ο Θ. Καλπακίδης σχολίασε και την εξέλιξη με την αλλαγή όδευσης στον Δήμο Νέστου, παραμονές του συλλαλητηρίου, χαρακτηρίζοντας «ύποπτο και ύπουλο» το χρονικό σημείο των ανακοινώσεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» από την περιοχή της Δράμας, υπάρχουν αναφορές για ανώνυμα τηλεφωνήματα σε αγρότες, στα οποία τους καλούν να αντισταθούν και να μην παραδώσουν τη γη τους, αφού θα είναι καταστροφικό κάτι τέτοιο για όλη την περιοχή. Μάλιστα, οι αναφορές αυτές έγιναν και σε πρόσφατη συγκέντρωση αγροτών στον Καλαμώνα Δράμας.

    Στην ίδια συνάντηση, αγρότες απηύθυναν ερωτήματα, σχετικά με το αν η εταιρεία εποφθαλμιά στον ορυκτό πλούτο, τον λιγνίτη και διάφορα άλλα μεταλλεύματα, που είναι θαμμένα στα εδάφη των Τεναγών, χωρίς φυσικά να εισπράξουν απάντηση.

     

    Δημήτρης Μπουντάς

     

     


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.