Χρονόμετρο

  Καβάλα: Ο ΤΑΡ φέρνει τον Τόνι Μπλερ και τον Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ποιος θα το περίμενε ότι η διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από την Καβάλα, θα γινόταν αφορμή για να ασχοληθούν μαζί μας μεγάλες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress  σύμβουλος για το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ και τους δύο αγωγούς, ένας εξ των οποίων είναι ο ΤΑΡ που μας ενδιαφέρει, αναλαμβάνει  ο Τόνι Μπλερ που θα προσφέρει συμβουλές σε ότι έχει να κάνει με τις πολιτικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις.

  Αναλυτικά: «Ως σύμβουλος για την ανάπτυξη του Σαχ Ντενίζ προσελήφθη από την κοινοπραξία του πεδίου ο Τόνι Μπλερ.

  tonyΕιδικότερα, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε ειδική επιτροπή που συστήνεται, με καθήκοντα συμβουλευτικού χαρακτήρα.

  Στην επιτροπή θα συμμετέχουν στελέχη κυβερνήσεων και επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και ο όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.

  Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της κοινοπραξίας, BP, η επιτροπή θα προσφέρει συμβουλές σε ότι έχει να κάνει με τις πολιτικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο το ίδιο το Σαχ Ντενίζ, όσο και οι δύο αγωγοί που έχουν αναλάβει την μεταφορά του αερίου προς την Ευρώπη, δηλαδή ο TransAnatolian και ο ΤΑΡ».


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.