Χρονόμετρο

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ TAP: Το «ραντεβού στα χωράφια» είναι πια γεγονός

Δημοσιεύτηκε στις

– Αγρότες από την περιοχή του Ζυγού σταμάτησαν τα έργα των μηχανημάτων για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ – Καλπακίδης: «Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο αγωγός, οποιοδήποτε κι αν είναι το κόστος»

 

 

 

Μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας και πολίτες από το δημοτικό διαμέρισμα του Ζυγού ξεσηκώθηκαν χθες, συνεχίζοντας τον αγώνα τους να μην προχωρήσει η παρούσα όδευση του αγωγού ΤΑΡ, μια και τα μηχανήματα ήδη επιχειρούν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής.

 

Παρών στην πρώτη γραμμή ήταν και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, ο οποίος ανέφερε στο «Χ» ότι τα μηχανήματα του TAP προχώρησαν στα χωράφια για λίγα μέτρα, με την παρέμβαση των αγροτών να είναι άμεση και να τα σταματούν. Στο σημείο έσπευσε και η αστυνομία, ακολούθησαν διαβουλεύσεις, ενώ ένα από τα σκαπτικά μηχανήματα αποχώρησε από το σημείο.

 

Στις δηλώσεις του, ο κ. Καλπακίδης είπε:

 

«Από τη δική μας πλευρά, αυτό που είπαμε εξ αρχής, το τηρούμε. Δεν ζητήσαμε χρήματα, δεν ζητήσαμε τίποτε άλλο πέραν της αλλαγής της όδευσης και σε αυτόν τον αγώνα μας είχαμε συμπαραστάτες. Με την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο, ζητήσαμε από αυτούς τους συμπαραστάτες να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας. Είμαστε σήμερα στον Ζυγό, όπου τα μηχανήματα έχουν σκάψει τα πρώτα μέτρα στα χωράφια. Η εταιρεία συνεχίζει να μη δίνει σημασία στα δικαιώματά μας. Από εδώ που περνάει σήμερα, από τη γη μας, υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα, όμως μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχουν σταματήσει τα μηχανήματα, ενώ είναι παρόντες οι αρχαιολόγοι. Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε τα μηχανήματα, να μην επιτρέψουμε να συνεχίσουν. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Δεν μπορεί να περνάει ένας αγωγός, ο οποίος δεν έχει κανένα όφελος για τους κατοίκους, την ελληνική οικονομία και τον τόπο μας. Αντιθέτως, είναι εις βάρος της οικονομίας μας και του ελληνικού κράτους και φυσικά για εμάς τους ίδιους, μια και στερεί ψωμί από το στόμα των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια. Και μέσα σ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι που κάνουν τα στραβά μάτια, όπως το κάνουν επί χρόνια. Αυτοί ας επωμιστούν και τις ευθύνες. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δε θα επιτρέψουμε να περάσει ο αγωγός, οποιοδήποτε κι αν είναι το κόστος. Αν θέλει η πολιτεία να περάσει ο αγωγός, ας αλλάξει την όδευση».

 

 

Καταγγελίες για «στημένες» συναντήσεις

 

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας προχώρησε και σε ορισμένες καταγγελίες, τονίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρχαν στημένες συναντήσεις, με άτομα να παριστάνουν τους ιδιοκτήτες γης, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για υπαλλήλους της κατασκευάστριας εταιρείας του αγωγού.

 

«Όλοι αυτοί οι κύριοι που μοιράζουν διαφημίσεις δεξιά κι αριστερά, θα απολογηθούν για τις στημένες συναντήσεις, για τους ανθρώπους τους, που φέρνανε σε αυτές τις συναντήσεις και τους παρουσιάζανε ως ιδιοκτήτες γης, ενώ ήταν υπάλληλοι της εταιρείας τους, αλλά και για τις εργασίες που γίνονταν σε δική μας γη, χωρίς άδειες. Όλοι αυτοί οι λαλίστατοι κύριοι, που διατείνονται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθούν. Εμείς δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Αρκεί να υπάρχει ισονομία στην Ελλάδα».

 

 

Δημήτρης Μπουντάς


Δημοσιεύτηκε στις 0

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 + twelve =