Χρονόμετρο

  Κυρώσεις για την ακύρωση δρομολογίων των πλοίων «Θεόφιλος» και «Ταξιάρχης»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες καταβολής των μισθωμάτων στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και η εν λόγω εταιρεία θα πρέπει να συμμορφωθεί άμεσα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν όλες οι νόμιμες κυρώσεις που απορρέουν από τις διατάξεις των συμβάσεων. Αυτό τονίζει σε του ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, και προσθέτει ότι οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές Λαυρίου και Καβάλας, λειτουργώντας σύμφωνα με τον νόμο, έχουν προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

  Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι η απρόσκοπτη διασύνδεση μεταξύ των νησιών και η εδαφική συνοχή της χώρας αποτελεί για το υπουργείο προτεραιότητα που θα διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο.

  Σημειώνεται ότι χθες η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και η θυγατρική της «Σι Λινγκ Φέρρις» προχώρησαν σε ακύρωση των δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Θεόφιλος» και «Ταξιάρχης», αιτιολογώντας την απόφασή αυτή στη μη έγκαιρη καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων από το Δημόσιο.

  Η εταιρεία επικαλέστηκε πρόβλημα στον εφοδιασμό με καύσιμα και ζήτησε την κατανόηση του επιβατικού κοινού. Ενημέρωσε επίσης ότι το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ που ήταν να γίνει προχθες, Δευτέρα 10/02/14, από Λαύριο -Ψαρά- Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα και επιστροφή, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/02/14 στις 8 το απόγευμα.

  Επιπλέον, το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ που ήταν να γίνει χθες, Δευτέρα 10/02/14, από Καβάλα-Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ-Καρλόβασι-Φούρνοι-Εύδηλο-Πειραιά και επιστροφή, θα γίνει την Παρασκευή 14/02/14 από Καβάλα στις 23:59 το βράδυ.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ, Γιάννης Αβραντίνης, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, τόνισε ότι εμπλεκόμενοι φορείς δεν είναι μόνο το υπουργείο, όπως εκφράζεται από την πολιτική ηγεσία του και τους συμβούλους της, και ότι καλό είναι να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία πριν από την αποστολή οποιασδήποτε προειδοποίησης στην εταιρεία, που είναι η τελευταία, όπως σημειώνει, που ευθύνεται για τη μη έγκαιρη και σύννομη καταβολή των μισθωμάτων και εκτέλεσης των συμβατικών υποχρεώσεων της πολιτείας.

   

  Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.