Χρονόμετρο

  ΤΑΙΠΕΔ: Αναζητεί στελέχη για την «πώληση» του λιμανιού της Καβάλας και άλλων 9 της χώρας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Διαγωνισμοί πρόσληψης από το ΤΑΙΠΕΔ χρηματικοοικονομικών συμβούλων για την αξιοποίηση δέκα λιμανιών της χώρας 

   

  Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ (www.hradf.com/) οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη χρηματοοικονομικών (http://bit.ly/31smdMp) και τεχνικών συμβούλων (http://bit.ly/2vMDzI8), σε συνέχεια της κυβερνητικής απόφασης για άμεση έναρξη των διαδικασιών για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας.

   

  Οι εν λόγω σύμβουλοι θα συνδράμουν το Ταμείο στην αξιοποίηση λιμένων μέσω της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη προσλάβει συμβούλους για την αξιοποίηση λιμανιών μέσω παραχωρήσεων.

   

  Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει τα εξής 10 λιμάνια με τη μορφή ανωνύμων εταιρειών: Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας. Το Ταμείο κατέχει το 100% των μετοχών των εταιρειών οι οποίες έχουν την διαχείριση των λιμένων αυτών έως το 2042.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.