Χρονόμετρο

  Τ. Ελευθεριάδου: Υποστελεχωμένο το παράρτημα ΕΛΓΑ Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ερώτηση με θέμα την υποστελέχωση του παραρτήματος ΕΛΓΑ Καβάλας κατέθεσε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου. Στην ερώτηση περιγράφονται οι συνθήκες στις οποίες είναι υποχρεωμένο να λειτουργήσει το παράρτημα της Καβάλας, στερούμενο βασικών ειδικοτήτων για να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες εργασίες του.

  Το παράρτημα Καβάλας έχει γνωστοποιήσει στη Γενική Διευθύντρια του ΕΛΓΑ την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του υποκαταστήματος, η οποία αποτυπώνεται στην έλλειψη ακόμα και συμβασιούχων κτηνιάτρων. Παράλληλα αιτείται την άμεση πρόσληψη τακτικού προσωπικού (έναν κτηνίατρο και έναν διοικητικό υπάλληλο) και 5 συμβασιούχων ΠΕ Γεωπόνων. Μέχρι στιγμής το αίτημα του ΕΛΓΑ Καβάλας δεν έχει ικανοποιηθεί, ενώ οι πρόσφατες διαρροές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για προκήρυξη 50 θέσεων (λόγω των έκτακτων συνθηκών) δεν συμπεριλαμβάνουν την Καβάλα.

  Να σημειωθεί ότι από το 2016 ο ΕΛΓΑ μπορεί να προγραμματίζει τη διενέργεια προσλήψεων 12μηνης διάρκειας, για την οποία αρκεί μία απόφαση από τη μεριά της Κυβέρνησης ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία. Δυστυχώς, ο κ. Βορίδης εθελοτυφλεί και αρνείται να αναλάβει δράση ώστε να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό ο ΕΛΓΑ Καβάλας.

  Για τους παραπάνω λόγους, η κ. Ελευθεριάδου ερωτά τον Υπουργό:

  1. Προτίθεται να προκηρύξει άμεσα θέση Κτηνιάτρου και θέσης Διοικητικού Υπαλλήλου για το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Καβάλας;
  2. Προτίθεται να πιέσει ώστε να παρθεί απόφαση για την πρόσληψη 5 ΠΕ Γεωπόνων που θα καλύπτουν τις ανάγκες της Καβάλας;
  3. Πώς θα εξασφαλίσει τις ανάγκες για στόλο 5 αυτοκινήτων τα οποία θα καλύπτουν όλο το εύρος της ΠΕ Καβάλας;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.