Χρονόμετρο

  Σύσκεψη στην Καβάλα για την προώθηση των οίνων της ΠΑΜΘ σε τρίτες χώρες

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

  Σύσκεψη με τους οινοπαραγωγούς της Περιφέρειας ΑΜΘ είχαν σήμερα στην αίθουσα Νικολάου Μάρτη, στην Καβάλα, οι Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος και Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αργύρης Πατακάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Σωτήρης Παπαδόπουλος, καθώς και στελέχη της διοίκησης, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για την ενίσχυση των εξαγωγών σε τρίτες χώρες.

   

  Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε στην ομιλία του ότι «Τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στoν χάρτη των οινοπαραγωγών περιοχών και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις διαχειριστούμε. Επίσης ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά γίνεται όλο και πιο σκληρός, οπότε θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να προωθήσουμε τους οίνους της Περιφέρειάς μας. Όπως το ακτινίδιο του Νέστου έγινε γνωστό, μέσω αυτών των προγραμμάτων, σε όλο τον κόσμο και έχει παρουσία, για παράδειγμα σε αγορές του αραβικού κόσμου και αλλού, το ίδιο θα πρέπει να πετύχουμε και με τους οίνους μας».

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.