Χρονόμετρο

  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Επιτυχημένη εκδήλωση για τα «Τα ταραγμένα νερά της Ανατολικής Μεσογείου»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας με τίτλο «Τα ταραγμένα νερά της Ανατολικής Μεσογείου» και θέμα την εξωτερική πολιτική και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

  Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Μπουρνούς, Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Σπύρος Δανέλης, πρώην Βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Τάκης Εμμανουηλίδης, πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο Γιάννης Μπουρνούς αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επικεντρώνοντας στο ρόλο που διαφαίνεται ότι επιθυμεί να διαδραματίσει η Τουρκία, ως περιφερειακή υπερδύναμη, αλλά και στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο της Συρίας, καθώς επίσης και στο πώς εξελίχθηκε η λεγόμενη «αραβική άνοιξη».

  Ο Σπύρος Δανέλης αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις χώρες της Βαλκανικής μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και προχώρησε σε αποτίμηση της ασκούμενης πολιτικής από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καταλογίζοντας ατολμία και ενδοτικότητα απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

  Ακολούθησε εξαιρετικά διαφωτιστική συζήτηση χάρη στις στοχευμένες ερωτήσεις που υπέβαλε το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης, που επί τρεις περίπου ώρες παρακολούθησε και συμμετείχε με ενδιαφέρον, αλλά και χάρη στις αναλυτικές απαντήσεις που δόθηκαν από τους ομιλητές, οι οποίοι αποδείχθηκαν πολύ καλοί γνώστες των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή.

   

  Καβάλα,1/02/2020

  Γραφείο Τύπου

  ΣΥΡΙΖΑ

  Καβάλας

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.