Χρονόμετρο
header banner

Συνταξιούχοι ΒΦΛ προς ELFE: Αρνούνται τον διακανονισμό

Δημοσιεύτηκε στις

Προχωρούν σε εφαρμογή της δικαστικής απόφασης

 

Απορρίφθηκε από τους 31 συνταξιούχους της ΒΦΛ η πρόταση της διοίκησης της εταιρία ELFE για τον διακανονισμό του χρέους που υπάρχει και για το οποίο ήδη δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια. Συγκεκριμένα η εταιρία μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους πρότεινε στους πρώην εργαζόμενους της βιομηχανίας να δεχθούν «κούρεμα» ύψους 10% του αρχικού χρέους, να παραιτηθούν από τους τόκους, να μοιραστούν το ποσό των 150.000 ευρώ, αντί του ποσού των 650.000 ευρώ που επιδίκασε το δικαστήριο, σύμφωνα με την απόφαση θα πρέπει να τους καταβληθεί αμέσως το 40% της οφειλής, και από τον προσεχή Μάρτιο η εταιρία δεσμεύονταν να καταβάλει το ποσό των 70.000 κάθε μήνα σε όλους μέχρι εξόφλησης του συνολικού χρέους. Επίσης η εταιρία δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από το δικαίωμα της έφεσης.

 

Στην συγκέντρωση των πρώην εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ έγινε συζήτηση των προτάσεων της ELFE παρουσία και του δικηγόρου τους και κατέληξαν ότι δεν είναι συμφέρουσα η πρόταση οπότε την απέρριψαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εφαρμογή της δικαστικής απόφασης. Στην φωτογραφία δίπλα η γραπτή πρόταση της εταιρία που απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους. Η κυρίαρχη άποψη των εργαζομένων, έτσι όπως εκφράστηκε στην συγκέντρωση που είχαν ήταν ότι η εταιρία το εμπαίζει και δεν θέλει να βρεθεί λύση.


Δημοσιεύτηκε στις 0

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven + 7 =