Χρονόμετρο

  Συνάντηση του ΚΙΝΑΛ με τους συνδικαλιστές των πετρελαίων

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου των Εργαζομένων της Energean Oil & Gas, κ.κ. Μανώλη Κελαϊδάκη και Στέργιο Τσάγκα.

  Στη συζήτηση κυριάρχησε η αγωνία και ο προβληματισμός όλων μας για το μέλλον της εγκατάστασης, την αμφισβήτηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και φυσικά για την τήρηση των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος.

  Δυστυχώς, μετά από πολλά χρόνια ο πυρσός (Gas Flare) έσβησε, με αποτέλεσμα τις άκαυστες εκπομπές τοξικών αερίων, άκρως επιβλαβών για την δημόσια υγεία.

  Ο τρόπος λειτουργίας της εγκατάστασης του Πρίνου δεν αποτελεί μόνο εργασιακή διένεξη, μεταξύ εργαζομένων και εργοδότριας εταιρείας, αλλά υψίστης σημασίας κοινωνικό ζήτημα, καθώς πέρα από τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία της Καβάλας, αποτελεί και ενδεχόμενη απειλή για το περιβάλλον και την υγεία όλων μας.

  Αυτό που κατέστη σαφές για ακόμη μια φορά, είναι πως ο Πρίνος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και με απόλυτη τήρηση των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος.

  Στη συνάντηση το Κίνημα Αλλαγής εκπροσώπησαν ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτσής, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ και π. Δήμαρχος Καβάλας, ο κ. Ιορδάνης Χοροζίδης, Γραμματέας της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Καβάλας, ο κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, Αν. Γραμματέας της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Καβάλας και ο κ. Κωνσταντίνος Μησίνης, Ταμίας της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Καβάλας.

   

  Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Καβάλας


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.