Χρονόμετρο

  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Αποχαιρετισμός στον Μανώλη Γλέζο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Οι δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη και οι φίλοι της Συμπαράταξης Πολιτών εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα 30 Μαρτίου 2020. Την ίδια μέρα που ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελέστηκε δια τυφεκισμού το 1952 στο Γουδί.

  Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ακούραστος, γενναίος και μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή. Μια ιστορική προσωπικότητα τόσο για την αριστερά όσο και για την πατρίδα μας. Ένας αγωνιστής με έντονη πολιτική, αντιφασιστική-αντιναζιστική και αντιδικτατορική δράση. Ήρωας της εθνικής αντίστασης. Ένας άνθρωπος σύμβολο τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ήταν ο πρώτος που σήκωσε ανάστημα στο ναζισμό, ταπεινώνοντας τη σημαία του Χίτλερ.

  Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις και την ηθική δικαίωση των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της κατοχής, τεκμηριώνοντας το δίκαιο του αιτήματος από όλες τις πλευρές. Η συμβολή του κορυφώθηκε με την έκδοση της “Μαύρης Βίβλου της Κατοχής”, την οποία αφιέρωσε στον εκτελεσμένο του αδερφό.

  Η Δημοκρατία, η Ελλάδα, η κοινωνική δικαιοσύνη, έχασαν έναν σπουδαίο μαχητή της πρώτης γραμμής

  Για αυτό από σήμερα θα νιώθουμε πιο φτωχοί. Πιο φτωχοί γιατί θα μας λείπει η παρρησία, η ανθρωπιά και το καθάριο βλέμμα του “πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης” όπως τον είχε αποκαλέσει ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Σαρλ ντε Γκωλ.

  Ο τελευταίος, ίσως, της δρακογενιάς…

  Καλό κατευόδιο Μανώλη. ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.