Χρονόμετρο

    Αβλεψίες;

    Δημοσιεύτηκε στις

    Όποιο θέμα και να ανοίξει, γύρω από τα πεπραγμένα της διοίκησης Σιμιτσή, όλο και ένα πρόβλημα θα προκύψει. Από τα πιο μεγάλα θέματα μέχρι τα πιο μικρά, έχει κληρονομήσει στην δημοτική αρχή και ένα μεγάλο πρόβλημα. Τελευταίο παράδειγμα, οι δημόσιες τουαλέτες στην κεντρική πλατεία, δημοτική περιουσία και «βιτρίνα» της πόλης για ντόπιους και ξένους.

     

    Ο συγκεκριμένος χώρος είχε παραχωρηθεί σε έναν ιδιώτη που τις λειτουργούσε με ένα καθεστώς απροσδιόριστο! Όπως δηλώνει σήμερα στο «Χ» η αρμόδια αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Πρασσά, τώρα ψάχνουν να βρουν ένα νόμιμο τρόπο για να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης.

     

    Η δικιά μας απορία είναι βέβαια για το πώς η τότε δημοτική αρχή του κ. Σιμιτσή παραχώρησε τον συγκεκριμένο χώρο σε ένα ιδιώτη, προς εκμετάλλευση, χωρίς να έχει γίνει ένας στοιχειώδης διαγωνισμός, χωρίς να υπάρχει ένα συμβόλαιο ανάμεσα στον δήμο και τον ιδιώτη, ώστε να δεσμεύει και τις δύο πλευρές με υποχρεώσεις και δικαιώματα; Να ήταν αβλεψία;

     

    Πόση αβλεψία όμως μπορεί να υπάρχει όταν αναφερόμαστε σε δημοτική περιουσία; Μπορεί δηλαδή ο κάθε δήμαρχος να παραχωρεί σε έναν ιδιώτη δημοτική περιουσία και να βγάζει αυτός εισόδημα, έστω και μικρό; Αν είναι έτσι, γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και με άλλα ακίνητα του Δήμου Καβάλας, τα οποία έχουν εκμισθωθεί και ο Δήμος Καβάλας έχει έσοδα; Περιμένουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις, μήπως και κάνουμε λάθος, γιατί απαντήσεις του είδους «δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για να γίνει διαγωνισμός» όπως δήλωσε ο κ. Σιμιτσής στο «Χ», μας ακούγεται λίγο περίεργο!

     

     

    Οι δημόσιες τουαλέτες

     

    Λίγο πολύ όλοι έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό και έχετε μια εικόνα το πώς είναι και το πώς λειτουργούν οι δημόσιες τουαλέτες, τουλάχιστον σε αυτόν που λέμε πολιτισμένος κόσμο. Οι δημόσιες τουαλέτες είναι κομμάτι της δημόσιας εικόνας μιας πόλης, πολύ περισσότερο αν θέλει να ανήκει και στην κατηγορία των τουριστικών πόλεων, καθώς είναι ένα μεγάλο θέμα για το που θα πάει ο επισκέπτης για την ανάγκη του; Μην ξεχνάτε ότι στα περισσότερα καφέ, και στην Καβάλα, εσχάτως η χρήση στις τουαλέτες είναι μόνο για τους πελάτες, δηλαδή πρέπει να έχει προηγηθεί μια ελάχιστη κατανάλωση. Σε άλλες πόλεις, σε αλυσίδες εστίασης, μπορεί κανείς να κάνει χρήση της τουαλέτα με ένα κωδικό που έχει επάνω στην απόδειξη που έχει λάβει για τον καφέ του ή το αναψυκτικό του.

     

    Γενικά οι δημόσιες τουαλέτες είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, γιατί είναι μέρος της εικόνας που σχηματίζει κανείς για τον πολιτισμό μιας πόλης. Πολύ περισσότερο από τα ΔΗΠΕΘΕ και τα ΩΔΕΙΑ, πολιτισμός είναι η υγεία και η καθαριότητα.

     

    Γι’ αυτό χαιρόμαστε που η δημοτική αρχή έχει λάβει σοβαρά υπόψιν της το θέμα αυτό και μετά την παρέμβαση της Δ/νσης Υγείας αποφάσισε να ασχοληθεί εμπεριστατωμένα για να δώσει μια αξιόπιστη λύση.

     

    Θέμα υγείας

     

    Όσο για το καθεστώς που υπήρχε από την εποχή του κ. Σιμιτσή, νομίζουμε ότι η αυτοψία της Δ/νσης Υγείας, που διαπιστώνει σημαντικές φθορές και αβάσταχτη δυσοσμία είναι ενδεικτικά το πόσο σοβαρής αντιμετώπισης είχε τύχει το θέμα!!! Έτσι είναι όμως όταν ρίχνεις το βάρος στους χορούς και τα πανηγύρια που να μείνει καιρός για πιο σοβαρά πράγματα όπως είναι η δημόσια υγεία;

     

    Να σημειώσουμε ότι η προστασίας της δημόσιας υγείας, δεν αφορά μόνο τους χρήστες αλλά και τους επιφορτισμένους με την φροντίδα των χώρων δημόσιας υγιεινής, οι οποίοι εργαζόμενοι σε αυτές μάλλον θα πρέπει σε τακτικά χρονικά διαστήματα να ελέγχονται για την καλή κατάσταση της υγείας τους!!! Αλήθεια πόσες φορές το χρόνο οι εργαζόμενοι σε αυτές περνάνε από ιατρικό έλεγχο για να διαπιστωθεί ότι δεν έχουν εκτεθεί σε μικροβιακά φορτία; Θα μας κανείς δώσει απάντηση;

     

    Θ.Σ.


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.