Χρονόμετρο

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: «Κουτσαίνει» το “Energean Wave” και στην «αναβολή» το πεδίο Ε;

Δημοσιεύτηκε στις

Η παραγωγή πετρελαίου στο πεδίο του Πρίνου πάει μια χαρά και έχει σταθεροποιηθεί γύρω στα 4.000 βαρέλια την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια σταθερότητα στα έσοδα, αν συνυπολογίσουμε και την σταθεροποίηση και της τιμής του πετρελαίου γύρω στα 50 ευρώ plus, το βαρέλι. Το μοναδικό ίσως πρόβλημα είναι το ζήτημα της μεταφοράς του προσωπικού από και προς την εξέδρα, καθώς συνεχίζει να υπάρχει θέμα με την μηχανή του νεοαποκτηθέντος πλοίου τύπου supply “Energean Wave”, καθώς είναι σε αχρηστία εδώ και τρείς μήνες λόγω καθυστέρησης στα ανταλλακτικά, ωστόσο επειδή το σκάφος διαθέτει συνολικά τέσσερεις μηχανές, μπορεί να βρεθεί λύση και να λειτουργήσει με την ελάχιστη ισχύ των δύο μηχανών. Μαθαίνω όμως ότι την εταιρία την απασχολεί άλλο θέμα, κι αυτό είναι η κατανάλωση καυσίμου, αφού για να πάει και να έρθει μέχρι την εξέδρα το πλοίο μπορεί να φτάσει να «κάψει» μέχρι ένα τόνο πετρελαίου, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά ενεργοβόρο. Θα αναρωτηθείτε βέβαια εδώ, όταν το αγόραζαν δεν το ήξεραν; Αυτό όμως είναι μια άλλη κουβέντα.

 

 

«Χαιρετίσματα» στο πεδίο Ε;

 

Ωστόσο και πάλι αυτά δεν είναι σοβαρά προβλήματα, καθώς ανακύπτουν στο πλαίσιο περικοπών του κόστους λειτουργίας και σε άλλες εποχές δεν θα έδινε κανείς σημασία. Το σημαντικό είναι ότι έχουν ανακύψει σοβαρότατα θέματα με την πορεία του επενδυτικού σχεδίου, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι εντός του 2017 δεν θα προχωρήσει, αν αποδειχθούν σωστές οι πληροφορίες μας, το σχέδιο για την αξιοποίηση του πεδίου Ε. Ίσως πάει για το 2018, αυτό θα συμβεί επειδή θέλουν με κάθε τρόπο να σταθεροποιηθεί πρώτα η παραγωγή στον Πρίνο και να μην έχει σκαμπανεβάσματα. Αυτό το έχουν πετύχει μέχρι σήμερα με τις ηρωϊκές προσπάθειες του προσωπικού που δίνει καθημερινά αγώνα για να είναι αυτή η παραγωγή, για να έχει όμως αυτό διάρκεια πρέπει να βάλει η διοίκηση το χέρι στην τσέπη και να προχωρήσει σε σοβαρές επενδύσεις τον Πρίνο.

Πάντως καλό θα ήταν η διοίκηση της εταιρίας να παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου και να ενημερώσει για το που ακριβώς βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα για να μην υπάρχουν παρανοήσεις και σφάλουμε με λανθασμένες πληροφορίες. Μια συνέντευξη Τύπου είναι πολύ καλύτερη για ενημέρωση από ότι τα δελτία Τύπου!

 

Θ.Σ.


Δημοσιεύτηκε στις 0

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 + eleven =