Χρονόμετρο

  Πάνω από 172.000 € η υπεξαίρεση

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

   

  Συμπληρωματική εξέταση για ευθύνη υπηρεσιακών παραγόντων παρήγγειλε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα

   

   

  Λίγο πάνω από τις 172.000 € φτάνει το ποσό της υπεξαίρεσης από τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας. Το πόρισμα της Ε.Δ.Ε., που ολοκληρώθηκε από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας το απόγευμα της Τετάρτης (24/9), έφτασε χθες το πρωί στα χέρια της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα και πλέον απομένει το τυπικό μέρος για την επιβεβαίωση της υπεξαίρεσης με τη διενέργεια διοικητικού συμβουλίου.

  Όπως είχε αναφέρει το «Χ» στο φύλλο της Τετάρτης (24/9), η υπεξαίρεση έγινε και από τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της Σχολικής Επιτροπής, τόσο αυτόν στην Τράπεζα Αττικής, που κάλυπτε τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων, όσο κι αυτόν της Τράπεζας Πειραιώς, μέσω του οποίου γίνονταν η μισθοδοσία για τις καθαρίστριες.

  Αμέσως μόλις έφτασαν τα μαντάτα στα αυτιά της κ. Τσανάκα, σχετικά με το έλλειμμα στους λογαριασμούς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, η δήμαρχος ζήτησε συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες σε βάρος και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και μέχρι ποιο σημείο φτάνουν αυτές.

  Η συμπληρωματική εξέταση, που θα διενεργηθεί από τη διευθύντρια Διοικητικών  Υπηρεσιών, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, η δήμαρχος αναμένεται να στείλει επιστολή στο Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών, με την οποία θα ζητάει να γίνει έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής από ανεξάρτητους ελεγκτές.

  Τα πορίσματα όλων των ελέγχων θα κατατεθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για περεταίρω αξιολόγηση και έρευνα, ενώ για το θέμα αναμένεται να ενημερωθεί εγγράφως και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.