Χρονόμετρο

    Πέρασαν τα χρόνια, άλλαξαν οι εποχές, αλλά…

    Δημοσιεύτηκε στις

    Πέρασαν τα χρόνια, άλλαξαν οι εποχές, αλλά…

    Ως γνωστό για το θέμα του σχεδίου Πόλης στο Περιγιάλι, έχουνε πανηγυρίσει πολλάκις όλες οι δημοτικές αρχές της τελευταία 15ετίας, βέβαια παρά τους πανηγυρισμούς οικοδομή δεν «σηκώθηκε» στο Περιγιάλι, και μην ανησυχείτε ό,τι μπορεί να γίνει κάτι και να μην το μάθετε, γιατί όταν θα αρχίσουν να δουλεύουν τα συνεργεία θα είναι παρόντες πολλοί, θα το καλύψουν ανάλογα τα τοπικά ΜΜΕ και φυσικά θα τύχει μια πανελλήνιας προβολής.

     

    Βλέπετε η πρώτη κουβέντα για σχέδιο πόλης Περιγιαλίου ξεκίνησε τα χρόνια του αείμνηστου δημάρχου Καβάλας Ευάγγελου Ευαγγελίου, τα χρόνια της χούντας, και συγκεκριμένα το 1973!!! Έκτοτε είδαμε πολλά, Πολυτεχνεία, κυπριακή τραγωδία, μεταπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ στα δικαστήρια, έπεσε το τείχος του Βερολίνου, έπεσε ο κεμαλισμός στην Τουρκία, τελειώνει η μεταπολίτευση στην Ελλάδα… αλλά οικοδομή στο Περιγιάλι δεν είδαμε!!!

     

    Γι’ αυτό ελπίζουμε την προσεχή Δευτέρα, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας όπου θα γίνει ενημέρωση για το θέμα αντί άλλων, να δούμε την πρώτη οικοδομική άδεια που θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει εκδοθεί!!!

     

    Και αιθαλομίχλη;

    Δεν χρειάζεται να είσαι μετεωρολόγος για να καταλάβεις ότι υπάρχουν μέρες που και στην Καβάλα η αιθαλομίχλη γίνεται ανυπόφορη. Η έντονη μυρωδιά από την ατελή καύση του ξύλου ή την κακή ποιότητα της πρώτης ύλης, δημιουργούν μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα. Στις προβλέψεις που γίνονται για την περιοχή μας ήδη εμφανίζεται και ένα νέο σήμα, είναι δύο ανθρωπάκια δίπλα σε μια φωτιά, το οποίο σημαίνει πρόβλεψη για αιθαλομίχλη.

     

    Ωστόσο για το πόσο είναι αυτή η αιθαλομίχλη στην Καβάλα, δεν μας λέει κανείς; Λέτε να έχουμε πρόβλημα και να το κρατάνε κρυφό για να μην ζητήσουμε τις ευεργετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν δωρεάν ρεύμα για τους οικονομικά αδύνατους και 75% έκπτωση για τους υπόλοιπους; Λέτε;

    Αύξηση

    Διαβάζω την στατιστική της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ για την επισκεψιμότητα στο φρούριο της Καβάλας και σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει μια αύξηση των επισκεπτών κατά το 2013 περίπου κατά 2.500 άτομα, αφού από τα 24.985 εισιτήρια του 2012 φτάσαμε στα 27.223, δηλαδή αύξηση 9%.

    Καθόλου ευκαταφρόνητη η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που θέλουν να έχουν μια καλή θέαση της πόλης και του πελάγους, ωστόσο έχουμε μια απορία. Αφού ανεβαίνουν τόσες χιλιάδες επισκεπτών μέχρι το φρούριο, λογικό είναι όλοι αυτοί περνάνε πρώτα από τα τζαμί της Μουσικής, για το οποίο ο Δήμος Καβάλας ξόδεψε αρκετά χρήματα, τόσο για να το αποκτήσει όσο και για να το αναστυλώσει. Για ποιο λόγο δεν βάζουν και στο τζαμί ένα μικρό εισιτήριο 3 ευρώ για παράδειγμα ή να εφαρμόσουν ένα κοινό μεγαλύτερες αξίας και για τα δύο μνημεία;

    Εκτός βέβαια και αν τα ταμεία του Δήμου Καβάλας είναι γεμάτα από χρήματα οπότε δεν υπάρχει λόγος να μαζέψουν και άλλα…

     

    Αδέσποτο!

    Το λιμανάκι των Σφαγείων, αυτή η όμορφη γωνιά της Καβάλας, κατασκευάστηκε με χρήματα του Δήμου Καβάλας, αλλά τώρα μαθαίνουμε ότι δεν ανήκει στην ιδιοκτησία του. Ανήκει σε μια κατηγορία «αδέσποτων» λιμανιών για τα οποία πρόσφατα πέρασε από την Βουλή μια ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα στους οικείους δήμους να τα ζητήσουν κατά χρήση!!!

    Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος Καβάλας, αυτές τις ημέρες που ήταν στην Αθήνα, αφού πήρε την έγκριση του υπουργού Εσωτερικών, πέρασε και από το υπουργείο Ναυτιλίας για να πάρει και από εκεί την άδεια να περάσει στο Δήμο Καβάλας. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά ότι σύντομα θα κλείσει το θέμα, θετικά…

    Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι το πότε θα γίνουν τα αναγκαία έργα για την ολοκλήρωση του λιμανιού κα της γύρω περιοχής, καθώς ότι έχει γίνει και βλέπουμε σήμερα, κατασκευάστηκε επί των ημερών του αείμνηστου δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη και έκτοτε δεν έχει μπει ούτε μια πέτρα επάνω στην άλλη; Έτσι δεν είναι δήμαρχε;

     

     


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.