Χρονόμετρο

  Η απόλυση έφερε λιποθυμίες… και απειλές για αυτοκτονίες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με κρίση άγχους μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Κ. μια από τις 11 καθαρίστριες, που δε συνεχίζουν την εργασία τους στα σχολεία του δήμου – Ν. Ξανθόπουλος: «Δεν είχε τα απαραίτητα δικαιολογητικά»

   

  Δυσάρεστη εξέλιξη είχε η συγκέντρωση των καθαριστριών που εργάζονται στα σχολεία του δήμου Καβάλας,το πρωί της Δευτέρας (22/9) στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας, ζητώντας την επαναπρόσληψη των 11 συναδέλφων τους από τις 25 που επιλέχθηκαν και δεν παραμένουν στις θέσεις τους, περνώντας το κατώφλι της ανεργίας, μετά τα αποτελέσματα της νέας προκήρυξης.

  Μια εξ αυτών των καθαριστριών υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο, καθώς η σύμβαση της δεν ανανεώθηκε και όπως ανέφεραν οι συνάδελφοι της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, ενώ έχει και έναν γιο, ο οποίος σπουδάζει σε άλλη πόλη.

  Η συγκεκριμένη καθαρίστρια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας από την πρόεδρο του Σωματείου Καθαριστριών, Ελένη Ατεσίδου, με τη διάγνωση από τους γιατρούς που εξετάστηκε, να κάνει λόγο για κρίση άγχους με υψηλή αρτηριακή πίεση.

  Η Ελ. Ατεσίδου ανέφερε στους γιατρούς πως η συγκεκριμένη καθαρίστρια είχε αφήσει ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο σπίτι της, που προοριζόταν για τον γιο της, αν κι αυτός λείπει για σπουδές.

   

  Νίκος Ξανθόπουλος: Δεν προσκόμισε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

   

  Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Νίκος Ξανθόπουλος, ανέφερε από τη δική του πλευρά πως «δυστυχώς, είχαμε ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Η συγκεκριμένη καθαρίστρια δεν έγινε αποδεκτή από τις Σχολικές Επιτροπές, διότι δεν υπέβαλε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Είναι λυπηρό από ορισμένα ΜΜΕ να “χορεύουν” πάνω σε αυτό το συμβάν, εκμεταλλευόμενα τη δύσκολη συγκυρία. Συνολικά, έγιναν 81 αιτήσεις, από τις οποίες επελέγησαν οι 25 καθαρίστριες των σχολείων του δήμου. Οι υπόλοιπες αιτήσεις, μεταξύ των οποίων και της κυρίας που λιποθύμησε, απορρίφθηκαν, διότι δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ άλλες 31 κυρίες που υπέβαλαν αίτηση, δεν επιλέχθηκαν. Η προκήρυξη απαιτούσε υποβολή πέντε συνολικά δικαιολογητικών, από τα οποία η κυρία που λιποθύμησε δεν υπέβαλε δύο: τον ΑΜΚΑ και τον Αριθμό Μητρώου του ΙΚΑ. Η Επιτροπή συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή και επελέγησαν τα άτομα που πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις, που είχαν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά. Τώρα πια δεν μπορεί να γίνει τίποτα, αφού όλα τα ονόματα έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια. Ο δήμος φέτος δημιούργησε και δύο επιπλέον θέσεις εργασίας. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε από μια θέση και για τις 81 αιτήσεις», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

   

  Τέλος να σημειώσουμε ότι το θέμα των καθαριστριών απασχόλησε και την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας αντεγκλήσεις, κύρια ανάμεσα στον πρώην δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή και την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, να ανταλλάσουν πυρά.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 1

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.