Χρονόμετρο

  AΠΟ ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Από τα απίθανα

  Η Βραζιλία είναι μια χώρα που διαθέτει πληθυσμό περίπου 200 εκ. άτομα, αποτελεί τη δέκατη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σε δυναμικό αγοράς και την ένατη σε αγοραστική δύναμη. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις έχουν δώσει στη χώρα νέα διεθνή προοπτική. Τα παραπάνω δεν είναι σύντομο μάθημα γεωγραφίας αλλά αναγκαία εισαγωγή για να κατανοήσουμε ότι όταν έρχεται μια επίσημη αποστολή στην Ελλάδα και στην Καβάλα, με συνοδεία του εκπροσώπου της προεδρίας της Δημοκρατίας της χώρας αυτής, με εκπρόσωπο του υπουργείο Γεωργίας και αναζητεί συνεργασίες που θα δώσουν πνοή στην τοπική γεωργική παραγωγή, στην μεταποίηση και συσκευασία του κρέατος με σκοπό τις εξαγωγές στην ανατολική Ευρώπη και Ρωσία και σε τελική ανάλυση θα δώσει ζωή στο λιμάνι της Καβάλας ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’ δεν μπορεί να περνάει στα «ψιλά»… Κι όχι μόνο αυτό, οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου να δηλώνουν απόντες από τις διεργασίες παραπέμποντας το θέμα στους αγροτικούς συλλόγους…

   

  Όταν όλοι αυτοί δεν απουσιάζουν από κανένα πανηγύρι όπου και αν γίνει, από καμία κοινωνική εκδήλωση –ακόμη και σε αρραβώνες δίνουν το παρών τους – δεν είναι δυνατόν να είναι απόντες από μια τέτοια υπόθεση. Εκτός βέβαια και αν η ελληνική οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και δεν το γνωρίζουμε, οι επιδοτήσεις της Ε.Ε. ρέουν άφθονες, έχουμε εξαλείψει το πρόβλημα της ανεργίας και σε τελική ανάλυση απέχουμε ελάχιστα από το να χαρακτηριστούμε ως μια ακμάζουσα οικονομία… Αν συνέβαιναν όλα αυτά, τότε πράγματι θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε αυτή την αδιαφορία – όπως θέλουμε να πιστεύουμε.

   

  Αχ, Ελλάδα σ’ αγαπώ…

  Η όλη ιστορία με την έλευση των εκπροσώπων του Ελληνοβραζιλιάνικου Επιμελητηρίου και το ενδιαφέρον τους για το εμπορικό λιμάνι σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά ο πλέον αρμόδιος για το «Φίλιππος Β’», ο πρόεδρος του, Χρήστος Ηλιάδης, ακόμη δεν έχει λάβει επισήμως καμία ενημέρωση από τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς για το τι ακριβώς ενδιαφέρει τους ανθρώπους από τη Λατινική Αμερική και μέχρι ποιο σημείο φτάνει το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν. Μερικές φορές είμαστε πολύ… Έλληνες στον σχεδιασμό μας… Ελπίδα μας είναι να μην πάρουν χαμπάρι οι Βραζιλιάνοι πόσο ανοργάνωτοι είμαστε…

   

  Αποδεκτή

  Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής έκανε δεκτή χθες το πρωί την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Παπαδόπουλου από τη θέση του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινοτήτων. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παπαδόπουλο τη σημαντική βοήθεια που προσέφερε  όλα αυτά τα χρόνια στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του Καλλικρατικού Δήμου Καβάλας και ειδικότερα για την Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

  Περιμένουμε να δούμε αν αυτό το κλίμα αβροφροσύνης θα είναι ικανό να πείσει τον κ. Παπαδόπουλο να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του Μαϊου.

   

   

  Σιγγιρίδης αντί Παπαδόπουλου

  Ο Ανέστης Σιγγιρίδης θα είναι ο αντικαταστάτης του Θόδωρου Παπαδόπουλου για το επόμενο εξάμηνο στη θέση του αντιδημάρχου Καβάλας, με ευθύνη για την περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων. Ο Κ. Σιμιτσής επέλεξε τον κ. Σιγγιρίδη, καθώς κατάγεται από την περιοχή, είναι γνώστης των προβλημάτων της και ενημερωμένος για τις προτεραιότητες που πρέπει να τηρηθούν (φάκελος ένταξης του αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων στην UNESCO, έργα ανάπλασης στις Κρηνίδες, καθαριότητα κ.α.).

  Επίσης, έχει εμπειρία από διοικητικά πόστα, όντας μέλος κατά το παρελθόν της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ, ενώ τώρα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, έχοντας μάλιστα, διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση του πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων.

   

  Παρών στο μνημόσυνο

  Μαθαίνουμε ότι στο πολιτικό μνημόσυνο που οργανώνει ο Δήμος Καβάλας για την μνήμη του Λευτέρη Αθανασιάδη θα είναι παρών και ο θάσιος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός. Η πρόταση έγινε από το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή προς τον κ. Βασιλικό και αποδέχθηκε την πρόταση να είναι στην Καβάλα στις 8 Δεκεμβρίου, στις 11.30 στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Ανάμεσα στον κ. Βασιλικό και στον Λευτέρη Αθανασιάδη υπήρχε μια βαθιά και ειλικρινή φιλία και γι’ αυτό πάντα ο εκ Θάσου συγγραφέας ανταποκρινόταν στα καλέσματα του Δήμου Καβάλας.

   

  Συγκρατημένη αισιοδοξία

  Η θέση των στελεχών της Energean oil & gas είναι ότι η γεώτρηση στον Πρίνο πήγε καλά, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα και τώρα θα χρειαστεί παραγωγή 3-4 εβδομάδων για να εκτιμήσουνε την ποσότητα πετρελαίου που θα δίνει!!! Η πρώτη εκτίμηση είναι για 600 βαρέλια της μέρα, αλλά περιμένουν να αρχίσει σε λίγες ημέρες η παραγωγή και να την τεστάρουνε. Καταλαβαίνουμε ότι είναι συγκρατημένα τα στελέχη της εταιρίας στις εκτιμήσεις τους καθώς όπως φαίνεται τους παίδεψε λίγο αυτή η γεώτρηση και περιμένουν να δουν πρώτα  συγκεκριμένα αποτελέσματα, για να μιλήσουν. Σε κάθε περίπτωση το μεγάλο στοίχημα είναι η επόμενη, τέταρτη, γεώτρηση που ξεκινάει σε λίγο.

   

  Ημέρες air show

  Δύο αεροπλάνα F – 16, πέταξαν χθες το πρωί, γύρω στις 11.30, χαμηλά, επάνω από την Καβάλα. Πολλοί αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει, καθώς τα διέκριναν ότι ήταν οπλισμένα… κάποιοι άλλοι σημείωσαν ότι τους θύμισε στιγμές από το air show. Η σωστή απάντηση είναι ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία γιορτάζει από τις 7 – 10 Νοεμβρίου, με την γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και γι’ αυτό ανοίγει τις πύλες του πολεμικού αεροδρομίου στη Χρυσούπολη για το κοινό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι αεροπορικές επιδείξεις.

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.