Χρονόμετρο

  H δημοσκόπηση για την κλίμακα της διαφθοράς

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μας εξέπληξε…

   

  Το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Χ», για τον Καβαλιώτη πολιτικό που έχει μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών και αν επαληθευτούν οι καταγγελίες θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, όπως ήταν αναμενόμενο οδήγησε πάρα πολλούς αναγνώστες μας να ρωτούν για την ταυτότητα τους ελεγχόμενου. Αυτό δεν μας έκανε καθόλου εντύπωση καθώς ήταν αναμενόμενο και έχει συμβεί και άλλη φορά.

  Εκείνο που μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση είναι ότι οι περίεργοι για να μάθουν την ταυτότητα του συγκεκριμένου πολιτικού, επιχείρησαν να αποσπάσουν μια απάντηση, δίνοντας ονόματα που οι θεωρούσαν ότι είναι ο ελεγχόμενος πολιτικός… Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα πολλά ονόματα μας είπαν, ίσως πάνω από δέκα!!!

  Ερμηνεύσαμε αυτήν την «συνομιλία» ως μια άτυπη δημοσκόπηση για το ποιους θεωρούν οι Καβαλιώτες τους πιο διεφθαρμένους πολιτικούς. Η λίστα περιλαμβάνει πάρα πολλά πρόσωπα απ’ αυτά που πρωταγωνίστησαν την τοπική πολιτική σκηνή. Κάποιοι εξ αυτών έχουν κατηγορηθεί για ατασθαλίες και κάποιοι όχι, αλλά αυτό δεν επηρεάζει και τόσο την γνώμη των πολιτών για πολλούς από τους πολιτικούς μας. Είτε έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, είτε όχι, πολλοί θεωρούν ότι την «βρωμοδουλειά» την έχουν κάνει, απλά δεν έχουν αποκαλυφθεί.

  Δυστυχώς δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε αυτή τη λίστα που σχηματίστηκε με πάνω από εβδομήντα τηλέφωνα μέσα σε ένα πρωινό, καθώς θα αδικούσε πολλούς απ’ αυτούς. Ωστόσο, θα πρέπει όσοι ασχολούνται με την πολιτική να θυμούνται ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν οφείλει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται». Αυτό ισχύει στις μέρες μας πολύ περισσότερο για τους πολιτικούς, καθώς οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά από την δύσκολη οικονομική κατάσταση.

   

  Η συνέχεια…

  Σήμερα περιμένουμε να δούμε, τις επιπλέον αντιδράσεις που προκαλεί η αποκάλυψη του «Χ» ότι το θέμα έφτασε στους ελεγκτικούς μηχανισμούς από τους πρώην κομματικούς φίλους του συγκεκριμένου πολιτικού, οι οποίοι κάποια στιγμή, ίσως όταν διαπίστωσαν την δράση του, τον εγκατέλειψαν.

  Δεν είναι συνηθισμένο γεγονός, οι πρώην συνεργάτες και φίλοι ενός πολιτικού να προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις, γι’ αυτό και αξίζει να δούμε την συνέχεια που αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα.

   

  Χρονοβόρα η διαδικασία

  Σήμερα θα γίνει γνωστή η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για την τύχη της ομαδικής προσφυγής 337 επαγγελματιών, μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας κατά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Η διαδικασία ήταν αρκετά χρονοβόρα, αφού οι προσφυγές χωρίστηκαν σε επτά ομάδες, μια και κάθε περίπτωση ήταν ξεχωριστή. Έτσι, σήμερα θα πληροφορηθούν οι επαγγελματίες από τους νομικούς Σ. Μποζούδη και Λ. Παππά αν θα δικαιωθούν και θα απαλλαγούν από οφειλές για ιατρική κάλυψη που δεν τους παρείχε ο φορέας κι αν θα μπορέσουν να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους.

   

  Αλλαγή πριν τα δυσάρεστα

  Αυτή η μπάρα, λίγα μόλις μέτρα από το κτίριο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχει σκουριάσει από άκρη σε άκρη. Σε μερικά σημεία, μάλιστα, άρχισε να γέρνει και σίγουρα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνη, αφού μπορεί να προσγειωθεί σε κάποιο κεφάλι ανυποψίαστου περαστικού. Ποιανού ευθύνη είναι να την αλλάξει, ώστε να αποφύγουμε τα δυσάρεστα; Δεν νομίζουμε ότι είναι και τόσο μεγάλο το κόστος της αντικατάστασης της.

   

  Πρώτος ο Χατζούλης

  Μια διάκριση με «καβαλιώτικο χρώμα» επεφύλασσε το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην συμπρωτεύουσα από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου ως και την Κυριακή 1 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, ο μαθητής του Ωδείου «Νεάπολις» Καβάλας Γιάννης Χατζούλης, με καθηγητή τον κιθαρίστα Τάσο Δέλιο, βγήκε πρώτος στην κατηγορία του και απέσπασε το δεύτερο βραβείο (πρώτο βραβείο δεν δόθηκε). Γενικότερα, στη διάρκεια του τριημέρου στους νεαρούς μαθητές δίδαξαν ο οργανοποιός Γιάννης Παλαιοδημόπουλος, η σολίστα κιθάρας Έλενα Παπανδρέου, οι κιθαρίστες και συνθέτες Δημήτρης Κοντογιάννης και Roland Dyens, καθώς και ο καθηγητής κιθάρας Oscar Ghiglia. Τέλος, ρεσιτάλ έδωσε το σαββατόβραδο, ο διακεκριμένος μουσικός Cecilio Perera.

   

  «Από θέμα σε θέμα»

  Εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη για τον Θάσιο μουσικό Άγγελο Ζαγοριανό, και το βιβλίο του με τίτλο «Από θέμα σε θέμα», το οποίο παρουσιάστηκε σε δυο διαφορετικούς χώρους της μακεδονικής μεγαλούπολης την Κυριακή 1 και την Δευτέρα 2 Μαρτίου. Αρχικά, η παρουσίαση έγινε στο μπιστρό «Ντομένικο» στα Λαδάδικα, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, για να ακολουθήσει την επομένη, ο χώρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας, με οικοδέσποινα την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Πέραν του συγγραφέα για το βιβλίο μίλησαν οι Γιάννης Τζαννής, Μαρία Σαββίδου, Γιάννης Αρκέτος και Γοργώ Αλεξίου, ενώ αποσπάσματα διάβασαν οι Χαρά Αρώνη, Κυριάκος Ψενίσκος και Βαγγέλης Κωστέας. Για την μουσική επένδυση της βραδιάς φρόντισαν οι Τάκης Βασιλειάδης (φυσαρμόνικα – κρουστά), Βασίλης Μέτσικας (πλήκτρα), Βαγγέλης Αγγελίδης και Αλεξάνδρα Μυλωνά (τραγούδι).


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.