Χρονόμετρο

  ΛΥΣΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Λύσεις εκ των έσω

  Τρεις και όχι πέντε τελικά θα είναι οι κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την κάλυψη εφημεριών τον μήνα Δεκέμβρη. Όπως έγινε χθες γνωστό, τόσο η νευροχειρουργική όσο και η ουρολογική κλινική θα έχουν πλήρες πρόγραμμα εφημεριών στον μήνα που διανύουμε. Έτσι, «προβληματικές» παραμένουν οι κλινικές ωτορινολαρυγγολογίας, ρευματολογική και νευρολογική, όμως για την τελευταία εικάζεται ότι θα υπάρξει κάλυψη στις εφημερίες του Ιανουαρίου 2014, με λύση εκ των έσω και έως ότου εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας η θέση επικουρικού γιατρού.

  Από κει και πέρα, αναμένεται η απόφαση του διοικητή της 4ης Υ.Π.Ε., Θρασύβουλου Βεντούρη για το αν θα προωθήσει το θέμα της Ε.Δ.Ε. που προκλήθηκε στη νοσηλευτική κλινική του Γ.Ν.Κ. στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, μια και την περασμένη Παρασκευή παραδόθηκαν τα υπομνήματα και της τελευταίας εμπλεκόμενης νοσηλεύτριας.

   

   

  Επείγουσα διακομιδή

   

  Ως γνωστό δρομολόγια Καβάλας – Θάσου δεν γίνονται με καλό καιρό, οπότε καταλαβαίνετε όταν σηκωθεί και λίγο αεράκι τι συμβαίνει, τα πλοία μένουν δεμένα. Οπότε όταν ανακύπτει σοβαρό πρόβλημα υγείας στην Θάσο τα χέρια των γιατρών είναι δεμένα και η βελτίωση της υγείας των ασθενών επαφίεται στον καιρό.

  Την Τρίτη το βράδυ, 62χρονος από τη Θάσο, βαριά άρρωστος με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καβάλας, άλλη λύση δεν υπήρχε πέρα από το πλοίο Ε της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, το οποίο και επιστρατεύτηκε και λίγο μετά τις 10 το βράδυ μετέφερε τον ασθενή επειγόντως στο λιμάνι της Καβάλας. Ο 62χρονος νοσηλεύεται στην Β’ Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά πνευμονία η οποία θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί με δραματικό τρόπο αν δεν είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στην Καβάλα για την αναγκαία ιατρική περίθαλψη.

  Έχουμε μείνει πίσω

   

  Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ακούγαμε για το μεγάλο λιμάνι, το ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’  που θα αποκτήσει η Καβάλα, ακούγαμε και για τον σιδηρόδρομο… Το νέο λιμάνι στην πορεία έγινε «μικρό και ευέλικτο» αλλά και αυτό δεν το είδαμε ολοκληρωμένο αφού μένουν πολλά ακόμη να γίνουν, όσο για τον σιδηρόδρομο η υπόσχεση ανανεώθηκε για το 2017 και να δούμε… Στο παλιό λιμάνι, το ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ακούγαμε από το 2000 ότι θα γίνει μια μεγάλη μαρίνα για κότερα, ούτε αυτό το είδαμε ακόμη γιατί δεν έχουν τελειώσει τα έργα στον προσήνεμο μόλο, απαραίτητα για να προσφέρουν προστασία από τους ισχυρούς νοτιάδες.

  Την ίδια ώρα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο σιδηρόδρομος διανύει τα τελευταία μέτρα για να έχει σταθμό μέσα στο λιμάνι, ήδη το έργο έχει προκηρυχθεί,. Αυτό μαζί με όλες τις άλλες υποδομές του δίνει το δικαίωμα να «χτυπάει» μεγάλες δουλειές, όπως η προχθεσινή συμφωνία με την COSCO με την οποία νοίκιασε την πρώτη αποθήκη για εμπορεύματα.

  Εμείς, βρισκόμαστε 4 – 5 χρόνια πίσω και έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο, ακόμη, παρά τις υποσχέσεις που έχουμε λάβει από υπουργούς, από τοπικούς βουλευτές και διάφορους άλλους παρατρεχάμενους… Από λόγια καλά τα πήγαμε, από έργα χάλια και φαίνεται αυτό τώρα…

   

  Τι γίνεται με τις δαπάνες;

   

  Πρόσφατα αναγνώστης της στήλης χρειάστηκε να κάνει ένα συμβόλαιο Ασφάλειας Υγείας με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία, πριν μπει οποιαδήποτε υπογραφή τον έστειλαν για εξέταση από γιατρό, συμβεβλημένο με την εταιρία, για να γίνει μια καταγραφή τυχόν προβλημάτων υγείας αλλά και μια αποτίμηση συνολικά της υγείας του!!!

  Αυτό που κάνει μια οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία μήπως θα έπρεπε να αρχίσει να το κάνει και ο ΕΟΠΠΥ για να μην μπορεί ο κάθε γιατρός να γράφει εικονικά, διαγνωστικές εξετάσεις και φάρμακα;

   

  Ακαλαίσθητο

   

  Καταλαβαίνουμε ότι τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας είναι περιορισμένα, και λογικό είναι, οπότε θέλει να κάνει ένα εορταστικό πρόγραμμα για τα Χριστούγεννα όσο γίνεται με μικρότερο κόστος. Μέχρι εδώ καλά, αλλά να φτάσει και στο σημείο να μετατρέψει την κεντρική πλατεία σε ένα φτηνό λούνα πάρκ, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

   

  Δεν είναι κακό να δίνανε χώρο στον επαγγελματία να στήσει τα παιχνίδια του, αλλά όχι και στο κέντρο της πόλης, εκεί που δίνει το στίγμα του ο εορταστικός διάκοσμος. Απόλυτα δικαιολογημένα είναι και τα όσα γράφτηκαν στο διαδίκτυο γι’ αυτή την απόφαση, λίγο περισσότερο προσοχή δεν είναι κακό να υπάρχει.

   

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.