Χρονόμετρο

  Κερδίζουμε τις εντυπώσεις

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κερδίζουμε τις εντυπώσεις

  Πολλοί από τους 1.200 επιβάτες του Riviera και πολλά από τα 770 άτομα του πληρώματος του πλοίου έκαναν την βόλτα τους χθες την Καβάλα, απολαμβάνοντας ένα ευχάριστο περίπατο με ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες. Είδαμε πολλούς να πίνουν τον καφέ τους αλλά και να κοιτάνε τις βιτρίνες των καταστημάτων, αν αγόρασαν είναι βέβαια ένα άλλο ζήτημα.

  Εκείνο όμως που τράβηξε την προσοχή μας, ήταν ο περιπετειώδης τρόπος που επιχειρούσαν να περάσουν τις διαβάσεις… Βλέπετε και στην διπλανή φωτογραφία, οι περισσότερο πιασμένοι χέρι – χέρι επιχειρούσαν να περάσουν το «βαθύ ποτάμι» με τον φόβο στο πρόσωπο μην και τους χτυπήσει κανένα αυτοκίνητο ή κανένα μηχανάκι. Ανάλογες στιγμές είδαμε και στους πεζοδρόμους, εκεί που άνθρωποι, τραπεζοκαθίσματα, Ι.Χ. και μηχανάκια γίνονται ένα!!! Για πολλούς βέβαια ήταν ένα «αξιοθέατο» αυτή η εικόνα και φρόντισαν να την αποθανατίσουν.

  Τουρίστες - διαβάσεις (1)

   

  Αυτοκριτική θα κάνετε;

  Ακούσαμε πολλά χθες στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Εργατικού Κέντρου με το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ. Για κριτική και βολές στην κυβερνητική πολιτική. Για «θα σας δείξουμε τι θα πάθετε, για επιθετική πολιτική» κλπ. Ωστόσο, από αυτοκριτική δεν ακούσαμε κάτι. Για τις φτωχές και ανούσιες συγκεντρώσεις του προηγούμενου διαστήματος τίποτε. Ούτε για αγώνες που δεν εκφράζουν καθόλου την εργατική τάξη… Μήπως έχουν καταλάβει ότι έχουν χάσει το λαϊκό έρεισμα; Πλέον, ο κόσμος δεν πείθεται από ντουντούκες και πορειούλες, αλλά από δράσεις συντονισμένες μέσα στους χώρους εργασιών των εργαζομένων και με «γροθιές στα μαχαίρια» και τις απειλές που προτάσσουν τα αφεντικά των πολυεθνικών. Όχι απλά να κάνουνε συνδικαλισμό για τον συνδικαλισμό…

   

  Μοναδικό success story ο τουρισμός

  Τελικά, μπορεί να ακούμε συνεχώς για success story και μπούρδες από τους επαγγελματίες της πολιτικής, ωστόσο το μοναδικό στόρι επιτυχίας είναι στην περιοχή μας ο τουρισμός. Αντικρίζοντας χθες το κρουαζιερόπλοιο Riviera και τον κόσμο που κατέβασε, όπως και τα καταστήματα της παραλιακής να είναι γεμάτα, καταλαβαίνει κανείς που πρέπει να κατευθυνθεί ένα μεγάλο κομμάτι των τοπικών επενδύσεων. Στην Καβάλα πρέπει να εκμεταλλευτεί κάθε ρυάκι (όχι μόνο ακρογιαλιά) με θέα, κάθε γωνιά που μπορεί να φέρει ανταποδοτικά χρήματα στις τσέπες της αγοράς. Άλλωστε, από ρευστότητα πάσχει αυτή και τα δολάρια ή τα ευρώ των ξένων είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Πάντα, όμως, με πλάνο και σχεδιασμό από τους ανθρώπους του εμπορίου, της αγοράς και όχι μέσα από γραφεία και τη σύσταση επιτροπών…

  Τους κόψανε το νερό

  Η καλοκαιρία των ημερών προσφέρει σε πολλούς την δυνατότητα να πηγαίνουν στις πλαζ και να απολαμβάνουν τον φθινοπωρινό τους μπάνιο. Ωστόσο για τους υπεύθυνους του Δήμου Καβάλας αυτό είναι απαγορευτικό – μήπως κάνει κακό στην υγεία; – και έχουν φροντίσει να κόψουν το νερό στις παραλίες με συνέπεια οι λουόμενοι να μην μπορούν να ξεπλύνουν το αλάτι από πάνω τους. Για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι τα παράπονα μας έρχονται από την Χαϊβάν πλαζ στην Αγ. Βαρβάρα!!!

   

  Θεμιτός ο ανταγωνισμός

  Μόνο αρμόδιο για το υδροπτέρυγο είναι το Σ.Α.Σ. επεσήμανε στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, τονίζοντας για πολλοστή φορά την ανάγκη διασύνδεσης του νησιού με ταχύπλοα μέσα. Ο δήμος συνεχίζει τις δικές του ενέργειες να «σπρώξει» την υπόθεση για τα ταχύπλοα μέσα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ακόμη κι αν αυτό γίνει μέσω και των ναυτιλιακών εταιρειών, επισημαίνοντας ότι ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο αν αυτές οι εταιρείες έβαλαν ή όχι τα εμπόδια να μην έρθει υδροπτέρυγο στην γραμμή Καβάλα-Πρίνος.

   

  Υποψήφιος

  Δεν ξέρω πόσο δυνατά θα μπει στο παιχνίδι ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης για την διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ, αλλά αν το πάρει ζεστά μπορεί να έχει καλές επιδόσεις. Μπορεί να φαίνεται ότι το κάστρο είναι απόρθητο για νέα άτομα, αλλά καμία φορά κανείς δεν ξέρει πως αλλάζουν τα πράγματα και αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο γίνεται δυνατό…

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.