Χρονόμετρο

  Σολομώντεια λύση

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σολομώντεια λύση

  Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και ο πολιτικός οφείλει να είναι αποτελεσματικός στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, αναφέρει στην ανακοίνωσή του για την παραχώρηση του 50% στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Πόσο όμως συνιστά επιτυχία το να παραχωρηθεί το 50% του στρατοπέδου, διότι πάγια διεκδίκηση του δήμου Καβάλας ήταν να λάβει το 100% της έκτασης για την αξιοποίησή της; Άλλωστε, ο στρατός τι θα το κάνει το υπόλοιπο 50%; Θα γίνει εργολάβος στην πόλη της Καβάλας;

   

  Εδώ βέβαια μπορεί να ανοίξει η συζήτηση με την λογική του κάλιο πέντε και στο χέρι (κυριολεκτικά) παρά δέκα και καρτέρι, αφού χρόνια τώρα, ίσως πάνω από 20 χρόνια διεκδικούμε το σύνολο και δεν πήραμε τίποτα. Επιπλέον, μπορεί να διατυπωθεί και η σκέψη ας πάρουμε τώρα το 50% και μετά βλέπουμε για το υπόλοιπο….

  Το μόνο σίγουρο είναι ότι το θέμα προσφέρεται για πολύ συζήτηση.

   

  Αλλά και ο Αβραμόπουλός, τι τσιγκουνιές και αυτές, λες και έχουμε εκπτώσεις. Αφού φεύγοντας ήθελε να κάνε ένα καλό για την Καβάλα, ας το έκανε ολόκληρο!!!

   

  Συνάντηση Τσανάκα με Χρυσοχοΐδη την Τετάρτη

  Στην Αθήνα θα βρίσκεται το μεσημέρι της Τετάρτης (13.00) η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, όπως ανέφερε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Θέμα συζήτησης πρόκειται να είναι η παραχώρηση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, αλλά ενδεχομένως να τεθούν επί τάπητος τόσο το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β’» με τους Τοξότες, αλλά και η περιμετρική οδός Καβάλας.

   

   

  Κερδισμένοι;

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας θα έπρεπε την περασμένη Κυριακή τα καταστήματα της πόλης να είναι κλειστά. Τελικά αυτά που άνοιξαν, παραβαίνοντας την απόφαση ήταν μάλλον αρκετά. Τώρα αν έκαναν καλό τζίρο δεν ξέρουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση κίνηση στους δρόμους είχε αρκετή.

   

  Θέλετε ο καλός καιρός, θέλετε το γεγονός ότι οι περισσότερο μένουν πλέον στην Καβάλα, αφού έχουν αφήσει τις παραλίες και τα εξοχικά, το σίγουρο είναι ότι είχε κόσμο. Αυτό βέβαια βοήθησε και τους τουρίστες που ήρθαν με το κρουαζιερόπλοιο Louis Crystal να μην βρεθούν σε μια νεκρή πόλη, αλλά σε μια γεμάτη κόσμο και ζωή. Αν συνεχιστεί τις Κυριακές που είναι ανοιχτή η αγορά να έχει τόσο κόσμο, ίσως τη λύση στο πρόβλημα να τη δώσει η ίδια η ζωή.

   

   

  Σχέδιο ανάδειξης

   

  Μαθαίνω ότι στα ενδιαφέροντα του ΥΠΠΟΑ δεν είναι μόνο η Αμφίπολης και η ανασκαφή που έχει τραβήξει την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης, αλλά το σύνολο των αρχαιολογικών χώρων της χώρας. Ωστόσο σε προτεραιότητα έχουν και το θέμα των Φιλίππων καθώς βρίσκονται στην επικαιρότητα λόγω του φακέλου που έχει κατατεθεί για να συμπεριληφθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

   

  Στα σχέδια του ΥΠΠΟΑ είναι να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο, για το λόγο αυτό σύντομα αναμένεται να έρθουν στην Καβάλα, η γεν. γραμ. του υπουργείου και αρχαιολόγος Λίνα Μενδώνη και η υπεύθυνη για την προβολή των αρχαιολογικών θησαυρών της χώρας, δημοσιογράφος και καθηγήτρια του ΑΠΘ  Άννα Παναγιωταρέα.

   

   

  Βόλτα από ψηλά

   

  Την Κυριακή το απόγευμα, κάποιοι επέλεξαν ένα πρωτότυπο και ενδιαφέροντα τρόπο να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Από το λόφο της ακρόπολης των Φιλίππων, «πέταξαν» με «ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ» επάνω από όλη την περιοχή, βοηθούντος και του ευνοϊκού ανέμου και απόλαυσαν μια ξενάγηση διαφορετική από τις συνηθισμένες, το «ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ» ήταν εκεί και κατέγραψε το στιγμιότυπο όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες.

  ΦΙΛΙΠΠΟΙ (2)ΦΙΛΙΠΠΟΙ (1)ΦΙΛΙΠΠΟΙ (3)


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.