Χρονόμετρο

    Άστεγοι σε οικοδομές

    Δημοσιεύτηκε στις

    Άστεγοι σε οικοδομές

     

    Το τελευταίο διάστημα και στην Καβάλα παρουσιάζεται το φαινόμενο άστεγοι να μπαίνουν σε οικοδομές όπου οι πόρτες είναι ανοιχτές για να προφυλαχτούν, κύρια τα βράδια. Τα καλοκαιρινά βράδια όπου και ο ύπνος στην ύπαιθρο είναι ευχάριστος έχει παρέλθει και τις τελευταίες ημέρες με την πτώση της θερμοκρασίας και τις καταιγίδες οι συνθήκες έχουν δυσκολέψει. Πριν λίγες ημέρες σε οικοδομή του κέντρου της Καβάλας βρέθηκε άστεγος βούλγαρος όπου είχε καταφύγει στο τέρμα του κλιμακοστασίου για να βρει προστασία, η δυσοσμία έκανε τους ενοίκους να ειδοποιήσουν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ο άστεγος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και περίθαλψη, αλλά το μετά είναι το ζήτημα… Άλλοι καταφεύγουν σε παλιά εγκαταλελειμμένα σπίτια όπου εκεί διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες και με κινδύνους, όπως η προχθεσινή φωτιά στην οδό Κοραή, ευτυχώς χωρίς σοβαρές απώλειες και θύματα.

     

    Περισσότερο από ποτέ άλλοτε έχει δημιουργηθεί η ανάγκη ενός ξενώνα φιλοξενία ς αστέγων. Ευτυχώς ακόμη δεν είναι πολλοί, υπάρχουν όμως, κάποτε με δωρεά του αείμνηστο Βασιλειάδη, ο Δήμος Καβάλας απέκτησε ένα κτήριο στο Σίγμα, γι’ αυτό το σκοπό, μήπως θα πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα και να λειτουργήσει μια στέγη;

     

    Διευρύνεται η λίστα

     

    Ασκήθηκε δίωξη για την υπόθεση Μπουδακίδου σε δύο ακόμη μέλη της 4η Νομαρχιακής Επιτροπής, τους Κώστα Αντωνιάδη και Νίκο Χ’’Χρήστου, δίωξη θα είχε ασκηθεί και στον Τριαντάφυλλο Κουκούδη, αν δεν τον είχε προλάβει ο θάνατος… Φαίνεται ότι ο δικαστικός που διερευνά την υπόθεση αποφάσισε να επιρρίψει ευθύνες στον σύνολο των μελών της επιτροπής που ενέκριναν τις δαπάνες για τα επίμαχα έργα που είχαν ανατεθεί προς διεκπεραίωση στην Σοφία Μπουδακίδου. Αρχικά το πόρισμα του Επαμεινώντα Αδαμακόπουλου  εξαιρούσε τους κ.κ. Αντωνιάδη και Χ’’Χρήστο, ωστόσο φαίνεται ότι από την κατάθεση των υπομνημάτων των υπολοίπων κατηγορούμενων ενεπλάκησαν και αυτά τα δύο ονόματα. Μην ξεχνάτε ότι η υπερασπιστική γραμμή ενός εκ των βασικών κατηγορούμενων είναι ότι «εδώ δεν ξέρω τίποτα» η επιτροπή αποφάσιζε!!!

     

    Από χαρτί;

     

    Όσοι είδαν την μάντρα του Βερούλειου για το πώς έπεσε από το χτύπημα του ανέμου, ως χάρτινος πύργος, αναρωτιούνται από τι ήταν φτιαγμένος. Επειδή λοιπόν είναι εύκολο να μένουμε μόνο στις γενικές διαπιστώσεις του είδους ακραία καιρικά φαινόμενα, όπου δεν υπάρχει ευθύνη για τη ζημιά σε κανέναν. Ας θέσουμε μερικά ερωτήματα, έστω και ρητορικής φύσης!!!

     

    Αν δεν μας απατάει η μνήμη μας, η περίφραξη του Βερούλειου σταδίου κατασκευάστηκε γύρω στο 2007 περίπου, δηλαδή πριν από έξι χρόνια!!! Αξίζει λοιπόν να ψάξει κανείς για το τι προέβλεπε η μελέτη κατασκευής, του έργου. Για παράδειγμα προέβλεπε ως υλικό κατασκευής τους τσιμεντόλιθους όπου όπως διαπιστώσαμε ήταν κατασκευασμένος ο τοίχος ή κάτι άλλο; Με άλλα λόγια η αστοχία ήταν στην μελέτη που δεν προέβλεψε ακραία καιρικά φαινόμενα ή στην κατασκευή επειδή δεν εφαρμόστηκε η μελέτη και αν είναι το δεύτερο ποιός είναι ο μηχανικός που έκανε επίβλεψη του έργου και παραλαβή;

    Κάθε απάντηση δεκτή!!!

     

    Μεγάλη η περιέργεια

    Με μεγάλη περιέργεια περιμένουμε να δούμε ποιος θα ηγηθεί της παράταξης που σχεδιάζουν να βρεθούν ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Κιοσές και ο Βαγγέλης Παππάς. Άραγε θα είναι ο πρώτος, μήπως ο τρίτος, θα προκύψει κάποιο όνομα έκπληξη, όπως ακούστηκε του Λάζαρου Βασιλειάδη; Θα το μάθουμε πολύ σύντομα…

     

    Χαμηλά η μπάλα από τον δήμο

    Η τακτική της διοίκησης του δήμου Καβάλας να κρατά χαμηλούς τόνους στο θέμα της οικονομικής διαφοράς με τον ΟΛΚ, ομολογουμένως, παραξενεύει. Μετά τη συνέντευξη Σιμιτσή, που έκανε ευρέως γνωστή την απόφαση του Εφετείου, τηρείται σιγή ιχθύος. Οι συναντήσεις με τον Χ. Ηλιάδη είναι τακτικές, ωστόσο ήρθε η αντίδραση του Οργανισμού με την αίτηση ανάκλησης, αν και ήταν κάτι που περίμεναν στον δήμο. Πλέον, μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση.

     

     

     

     


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.