Χρονόμετρο

  Τα πλοία πάνε και έρχονται…

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  Τα πλοία πάνε και έρχονται…

  Τα κρουαζιερόπλοια πάνε και έρχονται, οι τουρίστες έρχονται και φεύγουν, αλλά η αγορά πελάτη δεν βλέπει. Και χθες ακούγαμε παράπονα από τους επαγγελματίες, γιατί πραγματικά πολλά τα κρουαζιερόπλοια που πέρασαν από το λιμάνι μας, αλλά τα χρήματα που έμειναν λίγα. Δούλεψαν τα εστιατόρια και τα καφέ, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά, κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι παιχνίδι των τουριστικών πρακτόρων που αποτρέπουν τους τουρίστες να ψωνίζουν από την Καβάλα, με σκοπό να τους πάνε εκεί που έχουν συμφέροντα, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η αγορά πρέπει να αλλάξει… Μήπως είναι καιρός κάποιος να ασχοληθεί με το ζήτημα, γιατί όπως φαίνεται το κέρδος από τα κρουαζιερόπλοια δεν είναι ανάλογο της επισκεψιμότητας.

   

   

  Μαρτυρική πόλη

  Τον Μάρτιο του 2010 και τον Μάιο του 2011 σωματεία από την Ανατολική Μακεδονία, συνολικά σαράντα στο σύνολο, ζήτησαν από τις αυτοδιοικητικές αρχές να καθιερωθεί η 29η Σεπτεμβρίου ημέρα μνήμης για τις σφαγές κατά την διάρκεια της β’ βουλγαρικής κατοχής. Μάλιστα στο ψήφισμα που εξέδωσαν υπάρχει εκτενής αναφορά στην αγριότητα που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής και στα εγκλήματα που τελέστηκαν. Εγκλήματα για τα οποία μέχρι σήμερα η Βουλγαρία δεν έχει δείξει διάθεση να τα αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη. Το περίεργο είναι ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια το ελληνικό κράτος κωφεύει και αδιαφορεί λές και τα όσα έχουν συμβεί δεν το αφορούν…

   

  Εκπαιδευμένοι στην Γερμανία

  Μετά τον ορισμό των προϊσταμένων στις Δ.Ο.Υ. – οι σχετικές ανακοινώσεις για την Καβάλα έγιναν πριν από 10 ημέρες – συγκροτούνται τώρα τα τμήματα και μεταξύ αυτών και το τμήμα ελέγχου. Μαθαίνουμε λοιπόν  ότι οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. που θα πάνε στο Τμήμα Ελέγχου θα εκπαιδευτούν στα νέα του καθήκοντα από συναδέλφους τους που πέρασαν από ειδική εκπαίδευση στο Βερολίνο!!! Να σημαίνει αυτό ότι ο ελεγκτές θα υιοθετήσουν μεθόδους που θα θυμίζουν Γερμανία; Μένει να το δούμε…

   

  Τι να περιμένεις;

  Αντιπροσωπεία του Νομ. Τμήματος ΑμεΑ Καβάλας βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να διαδηλώσει κατά της κυβερνητικής πολιτικής, που τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση. Σε μια χώρα που γίνονται πρώτο θέμα οι δηλώσεις ενός χρεωκοπημένου πολιτικά, αηδιαστικού πρώην υπουργού, πραγματικά δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό για την πρόνοια και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας αυτών των ανθρώπων.

   

  Κολυμβήθρα για τους Αμερικανούς ο Πάγκαλος

  Η χαρά του Twitter και του Facebook έγινε ο Θόδωρος Πάγκαλος και η ατάκα του «κι εμείς παρακολουθούσαμε τους Αμερικάνους». Το πόσο κράξιμο έπεσε για τον ατζαμή πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης δε λέγεται, ο οποίος με τα λεγόμενά του γίνεται κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους κατ’ επάγγελμα «τριτοματάκηδες» του πλανήτη, τους Αμερικανούς, που βάζουν κοριούς ακόμη κι εκεί που οι βασιλείς πάνε μόνοι τους. Από τα καλύτερα που διαβάσαμε ήταν ότι «στους κύκλους των μυστικών υπηρεσιών ο Πάγκαλος είναι γνωστός ως ο «Μαζί τ’ ακούσαμε».

   

  Συνεργείο του ΑΝΤ1

  Από πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακο ήταν χθες τηλεοπτικό συνεργείο στην Καβάλα και ασχολήθηκε με το θέμα των πετρελαίων. Όπως μαθαίνουμε μίλησε με διάφορους παράγοντες της πόλης, για την επίδραση που έχει στην τοπική οικονομία η λειτουργία της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ όλα αυτά τα χρόνια. Στις προθέσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 είναι να αναδείξει την σχέση και την αλληλεπίδραση της παραγωγής πετρελαίου και της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, αν το πέτυχαν θα το κρίνουμε στο αποτέλεσμα που θα προβάλει η εκπομπή.

   

  Τελειώνει το βάσανο;

  Γράψαμε πολλές φορές για τον Γολγοθά των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των οικείων τους, που δεν μπορούν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους εξαιτίας των καθυστερήσεων που επιδεικνύει το ελληνικό δημόσιο. Πρόβλημα που έχει μπλοκάρει και τους εμπόρους αυτοκινήτων οι οποίοι έχουν δεσμευμένα αυτοκίνητα στα τελωνεία τα οποία δεν μπορούν να εκτελωνίσουν, αν δεν έχουν αποφάσεις στα χέρια τους.

  Τις τελευταίες ημέρες κάτι κινείται προς την επίλυση του θέματος αυτού και ελπίζουμε να υπάρξει ένα τέλος για όλους αυτούς τους ταλαιπωρημένους.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.