Χρονόμετρο

  Και ο δήμος Καβάλας βραβεύει την K. Περιστέρη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Οι αντίπαλοι

   

  Τον προσεχή Γενάρη θα ξεκαθαρίσει οριστικά ποιοι θα είναι οι «αντίπαλοι» του Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων για την ένταξή τους στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Αυτό ανέφεραν σε ερώτηση του «Χ» τόσο η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όπως και ο πρώην δήμαρχος Φιλίππων, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης που αν και «πρώην» παρακολουθεί το θέμα από κοντά. Μέχρι τότε, οι υποψήφιοι φάκελοι θα συμπληρώνονται και θα γίνονται οι παρατηρήσεις από την ειδική επιτροπή της UNESCO, ώστε τον Φλεβάρη να κατατεθούν οι φάκελοι στην τελική τους μορφή.

   

  Οριστικά στα τέλη Νοέμβρη το Public

  Στα τέλη Νοέμβρη, όπως προβλέπουν τα χρονοδιαγράμματα, θα ξεκινήσει η λειτουργία του καταστήματος Public, στο ισόγειο του κτηρίου του Επιμελητηρίου Καβάλας, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του φορέα, Μάρκος Δέμπας στο «Χ», σημειώνοντας ότι οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

   

  Αν όλα πάνε κατά το σχεδιασμό, πριν τα Χριστούγεννα θα έχει ανοίξει τις πόρτες του.

   

  Παγώνει το LNG;

   

  Στις περισσότερες επενδύσεις στο τομέα της ενέργειας – και όχι μόνο – πριν προχωρήσει η χρηματοδότηση ενός έργου, εξασφαλίζεται μερίδιο της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν «ρίχνει» τα λεφτά του πριν βεβαιωθεί ότι θα έχει πελάτες. Γι’ αυτό ξεκινάνε με την υπογραφή συμβολαίων για την πώληση του προϊόντος και μετά χρηματοδοτούν την επένδυση. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ο σχεδιασμός της ΔΕΠΑ για δημιουργία μονάδας πλωτού LNG στην Καβάλα «παγώνει», αν δεν ματαιώνεται κιόλας, καθώς δεν έχουν τακτοποιηθεί σημαντικά θέματα της επένδυσης.

   

  Το γεγονός ότι η ΔΕΠΑ παραμένει υπό κρατικό έλεγχο τις στερεί ευελιξία, κάτι που διαθέτει ο ιδιωτικός Όμιλος Κοπελούζου, ο οποίος με την αντίστοιχη επένδυσή του στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται βήμα μπροστά!!!

   

  Αντικομφορμίστρια

   

  Συνηθίζεται όσοι κάθονται στην εξέδρα των επισήμων στην καθιερωμένη παρέλαση να είναι «σοβαροί» έως και «βλοσυροί» πολλές φορές και σε κάθε περίπτωση απόμακροι από τους «πληβείους» που βρίσκονται έξω από την περίφραξη. Η νέα δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ήρθε να ανατρέψει και αυτό το καθεστώς, κατά την διάρκεια της παρέλασης ήταν χαμογελαστή, πρόσχαρη, φιλική και ανταποκρίνονταν με χειρονομίες σε κάθε χαιρετισμό πολίτη της Καβάλας που περνούσε από κοντά της!!!

   

  Αν είμαστε για κάτι σίγουροι είναι ότι η κ. Τσανάκα θα «σπάσει» τα μέχρι τώρα πρότυπα που είχαν δημιουργήσει οι προκάτοχοί της, φροντίζοντας να είναι ο εαυτός της, χωρίς τίποτα προσποιητό.

   

  Βιντεοσκοπείται

   

  Από τις 9 Αυγούστου και μέχρι σήμερα, βιντεοσκοπείται σε καθημερινή βάση και για όση ώρα εκτελούνται οι εργασίες, η ανασκαφή στον τάφο της Αμφίπολης. Μέρος αυτού του υλικό είναι αυτό που δόθηκε προχθές στην δημοσιότητα.

   

  Το σύνολο του οπτικού υλικού θα τεθεί προς μελέτη από τους επιστήμονες για την εξαγωγή επιπλέον συμπερασμάτων αλλά και σε βάθος χρόνου θα αποτελεί στοιχείο τεκμηρίωσης της ανασκαφικής δουλειάς που γίνεται.

   

  Και ο δήμος Καβάλας βραβεύει την Περιστέρη

  Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, ο δήμος Δράμας σε μια λαμπρή τελετή βράβευσε την επικεφαλής των ανασκαφικών εργασιών στον Τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης. Παρούσα ήταν και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, με την οποία ήταν συμμαθήτρια η κ. Περιστέρη. Οι δύο γυναίκες τα είπαν για μερικά λεπτά στο περιθώριο της βράβευσης και μάθαμε ότι στα μέσα Νοέμβρη και ο δήμος Καβάλας θα βραβεύσει την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, μαζί με άλλους διακεκριμένους αρχαιολόγους που εργάστηκαν στην Καβάλα, όπως οι κκ. Μπακαλάκης και Κουκούλη, αλλά και ο αείμνηστος Δημήτρης Λαζαρίδης.

   

   

   

  Αυτή η έρμη η γραφειοκρατία

  Την επόμενη Τετάρτη ολοκληρώνεται η κατεδάφιση των παλιών αποθηκών του Ο.Λ.Κ., με τις εργασίες να συνεχίζονται και κατά τη χθεσινή ημέρα, παρά το ψιλόβροχο. Ένα έργο, που είχε βαλτώσει εδώ και δύο χρόνια, εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των αργών διαδικασιών σε Πολεοδομία και Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι ο επενδυτής θα ξεκινήσει να χτίζει από την επόμενη Πέμπτη, αφού θα πρέπει να λάβει τη σχετική άδεια δόμησης από την Πολεοδομία.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.