Χρονόμετρο

    Τα κρουαζιερόπλοια και η εικόνα της πόλης 1.

    Δημοσιεύτηκε στις

    Είναι γνωστό στους ανθρώπους της αγοράς, οι οποίοι ως επί τον πλείστον είναι μακριά από τα κέντρα της εξουσίας, ότι δεν αρκεί κάποιος να στήσει σε καλό σημείο ένα καλό μαγαζί με καλά προϊόντα, θα πρέπει να μπορεί να παράσχει και τις αναγκαίες διευκολύνσεις στους πελάτες. Το ίδιο είναι και με ένα τουριστικό προορισμό.

    Μάλιστα ένας άνθρωπος της τουριστικής αγοράς μου το είχε διατυπώσει αυτό με ένα διαφορετικό τρόπο, μου είπε λοιπόν ότι αν μια πόλη θέλει να λέγεται τουριστικός προορισμός, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι οι κάτοικοι της να νοιώθουν ευχάριστα και να κινούνται με άνεση στην πόλη τους. Η λογική σε αυτήν την διαπίστωση  είναι ότι στις 1 – 2 ημέρες που θα μείνει ο επισκέπτης, θα πρέπει όλα τα λειτουργούν (σχεδόν) τέλεια, επειδή όμως δεν ξέρεις πότε θα είναι αυτές οι ημέρες, θα πρέπει ολόκληρο τον χρόνο να είναι στην τρίχα!!!

    Είναι γνωστό ότι πολλοί συμπολίτες μας πανηγύριζαν την Κυριακή το πρωί, που είδαν στον λιμάνι με τόση κίνηση, τόσο με τα πλοία της γραμμής όσο και με τα δύο κρουαζιερόπλοια… σκέφτηκε όμως κανείς το τι σοκ μπορεί να έπαθαν όλοι αυτοί μόλις πάτησαν το πόδι τους εδώ; Οι Σύριοι πρόσφυγες μπορεί να ευγνωμονούσαν τον Αλλάχ που έφτασαν στον παράδεισο – όπως δήλωσε σε ένα τηλεοπτικό κανάλι ένα πρόσφυγας που μόλις είχε αποβιβαστεί στην Λέσβο –, αλλά ένας τουρίστας δεν ξέρω αν συμφωνεί μαζί του.

     

    Η εικόνα της πόλης 2.

     

    Η απουσία μιας αίθουσας υποδοχής των ξένων επισκεπτών, στην οποία θα βρίσκουν και τις πρώτες πληροφορίες για το που θα πάνε και τι θα δουν και ποιος μπορεί να τους εξυπηρετήσει, είναι ίσως το λιγότερο. Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν θα βγει από το χώρο του λιμανιού και θα πρέπει να περπατήσει στην πόλη. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με μια σειρά δύσκολες καταστάσεις, όπως η απουσία σεβασμού των πεζών, μέχρι και εικόνες που υποβαθμίζουν την πόλη, όπως για παράδειγμα οι δεκάδες μουτζουρωμένοι τοίχοι, ακόμη και σε κτήρια σύμβολα της πόλης. Αν αρχίσω να απαριθμώ προβλήματα δεν ξέρω που θα σταματήσω αλλά και πάλι είμαι σίγουρος ότι θα έχετε να προσθέσετε άλλα τόσα, γι’ αυτό και δεν θα το κάνω. Προβλήματα που ευθύνη έχουν και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες.

    Αν θέλουμε λοιπόν να χαιρόμαστε τακτικότερα με την εικόνα του λιμανιού που σφύζει από ζωή, ας μην μείνουμε στο αίσθημα ευαρέσκειας και να προχωρήσουμε και σε πράξεις που θέλουν κόπο, χρόνια και συνέπεια!!!

     

    Θ.Σ.


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.