Χρονόμετρο

  Διαφορετική εικόνα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Διαφορετική εικόνα

   

  Αν παρατηρήσατε καλά, στον Δημοτικό Κήπο, δεν υπήρξε σχεδόν καμία απώλεια και γενικά σπάνια συμβαίνει κάποια μεγάλη καταστροφή στα δέντρα, μετά από μια καταιγίδα. Ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι είναι λιγότερο εκτεθειμένο, ίσως να έχει να κάνει και με το είδος των δέντρων που είναι φυτεμένα εκεί και τα οποία έχουν αποδειχθεί πιο ανθεκτικά. Γενικά ο Δημοτικός Κήπος είναι από τα πιο αγαπημένα σημεία της πόλης, για δροσιά και ανάπαυση σε όλη την Καβάλα και δεν είναι καθόλου τυχαίο.

  Μας έρχεται στο μυαλό και μια ιστορία που έχει γράψει στο βιβλίο του ο καβαλιώτης φιλίστωρ της τοπικής ιστορίας, Κώστας Ορφανίδης. Στον Δημοτικό Κήπο είναι φυτεμένες 3 – 4 βελανιδιές, οι δύο είναι τα δέντρα που βλέπουμε δεξιά και αριστερά από το μνημείο. Μάλιστα η μία βελανιδιά είναι τόσο μεγάλη που δεσπόζει σε όλο τον κήπο – αυτή που είναι στην διπλανή φωτογραφία, πριν από μερικές δεκαετίες, όπως γράφει, η τότε δημοτική αρχή θέλησε να τα κόψει για να βάλει καινούργια δέντρα πιο όμορφα. Τότε ξεσηκώθηκαν κάποιοι συμπολίτες μας, οι οποίοι μάλλον δεν ζούνε σήμερα και φώναξαν για να μην κοπούν αυτά τα δέντρα και είχαν δίκιο. Τα κατάφεραν και αυτά τα μεγάλα και περήφανα δέντρα υπάρχουν ακόμη και σήμερα και στέκονται αγέρωχα στολίζοντας με την παρουσία τους το δημόσιο χώρο.

   

  Τον ανακατεύουν

  Ο πρώην βουλευτής Σάββας Εμινίδης, το τελευταίο διάστημα απέχει από τα δημόσια πράγματα προσπαθώντας να τακτοποιήσει κάποιες προσωπικές του υποθέσεις. Ωστόσο κάποιοι δεν τον αφήνουν στην ησυχία του και μια τον ανακατεύουν με τη τάδε δημοτική κίνηση την άλλη με την δείνα.

  Οι λόγοι είναι προφανείς, με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό για να κρύψουν δικές τους αδυναμίες ή κρυφούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση όμως δεν βοηθάει στην διαμόρφωση ενός πλαισίου αυτοδιοικητικού διαλόγου για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

   

  Η νέα έφορος

  Η υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Καβάλας και πρώην προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης, Φωφώ Παναγιωτοπούλου, θα είναι η νέα έφορος στην υπερ – Δ.Ο.Υ. Καβάλας έτσι όπως προέκυψε μετά τις συνενώσεις. Η κ. Παναγιωτοπούλου είχε τα τυπικά προσόντα για να αναλάβει τη θέση και έτσι επιλέχθηκε. Επίσης να σημειώσουμε ότι είναι σύζυγος που δικηγόρου Δημοσθένη Βαρδαβούλια που ασκεί και συνδικαλιστική δράση στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας.

   

  Γεμάτος ο χειμώνας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

  Στα μέσα Οκτώβρη θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το χειμερινό πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Θοδωρής Γκόνης, ετοιμάζει για άλλη μια φορά ένα πλούσιο πρόγραμμα, ενώ δε λείπουν για άλλη μια φορά οι παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., που προγραμματίζονται ή μία για τα Χριστούγεννα και η άλλη για τον Μάρτιο του 2014.

   

  Ε, όχι και με Αρμάνι…

  Στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του δημάρχου Καβάλας, βρέθηκαν και οι κκ. Κλωνάρη και Σπηλιωπούλου, που πρόσκεινται στην παράταξη Καλλιοντζή, οι οποίες έχουν βοηθήσει κατά καιρούς εθελοντικά τον θεσμό. Ωστόσο, η τελευταία βρέθηκε εκεί μάλλον με ορισμένα αξεσουάρ, όπως η τσάντα Αρμάνι, που οπωσδήποτε ξενίζει στο μάτι, όταν μιλάμε για Κοινωνικό Παντοπωλείο. Φρόνιμο θα ήταν, να προσέχετε την επόμενη φορά…  Δημοσιεύουμε και την σχετική φωτογραφία.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.