Χρονόμετρο

    Προβολή της υποψηφιότητας;

    Δημοσιεύτηκε στις

    Το συνταγματικό πραξικόπημα…

     

    Το μεγάλο λάθος που έκαναν οι μνημονιακές κυβέρνησης – πέρα όλων των άλλων – ήταν ότι τα πολύ σοβαρά μέτρα που πήραν εις βάρος της ευημερίας των πολιτών, τα «περνούσαν» με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αυτό δημιουργούσε την αίσθηση της συνταγματικής εκτροπής και έδινε λαβή για πολλά σχόλια που δηλητηρίασαν ένα ήδη νοσηρό πολιτικό κλίμα.

     

    Κατά κάποιο τρόπο, αυτή η κατάσταση ήταν ένα ακόμη σημείο αποδόμησης της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, όπου μαζί και με πολλές άλλες λάθος επιλογές, όπως για παράδειγμα ο φόβος των μεταρρυθμίσεων, οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου. Θα σκεφτεί κάποιος και θα έχει δίκιο, ότι καλά έπαθαν, καθώς αυτές οι πρακτικές δεν ήταν απαίτηση της τρόικας, αλλά αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης.

     

    Ωστόσο, την ίδια διστακτικότητα και τον ίδιο φόβο, να φέρει την κύρωση της παράτασης της δανειακής συμφωνίας στην Βουλή, βλέπουμε και από την νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ενώ θα περίμενε κανείς ότι χωρίς δεύτερη κουβέντα, θα ερχόταν το θέμα στην Βουλή, θα πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση για να επιλεγεί ο τρόπος κύρωσης της σύμβασης. Μήπως τελικά και αυτή τη φορά, δούμε τη λύση να την δίνει μια ακόμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου; Για να δούμε!

     

    Προσγείωση

     

    Πολύ γρήγορα και πολύ άτσαλα προσγειώνεται η κυβέρνηση στο πολιτικό ρεαλισμό, κάτω από το βάρος των προβλημάτων που έχει αναλάβει να διαχειριστεί. Γι’ αυτό καταλαβαίνω πολύ καλά, μπορώ να πω ότι συμπάσχω κιόλας, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προχθές στην κλειστή συνεδρίαση της Κ.Ο. ύψωσαν το ανάστημα τους για να θυμίσουν ότι άλλα υπόσχονταν προεκλογικά και άλλα βλέπουν μετεκλογικά να κάνει η Αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα.

     

    Μάλιστα καταλαβαίνω πολύ καλά την απογοήτευση που νοιώθουν, γιατί πολλοί από αυτούς που είναι «γέννημα θρέμμα» της Αριστεράς και έλκουν τις καταβολές τους από το ΚΚΕ, έχουν περάσει ήδη μια πρώτη μεγάλη απογοήτευση, κατά την εφηβείας τους, με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την διάψευση των ελπίδων και τώρα – το νοιώθουν ότι έρχεται – μια δεύτερη μεγάλη απογοήτευση – στην μέση ηλικία πιά – με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Γι’ αυτό σύντροφοι, προσδεθείτε, αν επικρατήσουν οι φωνές του «ρεαλισμού» – για να μην τις χαρακτηρίσω διαφορετικά – αυτό δεν θα είναι απότομη προσγείωση, αλλά αναγκαστική προσγείωση και ίσως συντριβή!!!

     

    Όχι τίποτα, αλλά θα οδηγήσετε πολλούς να νοσταλγούν την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και δεν θα έχουν άδικο!!! Γι’ αυτό προσοχή, στις φωνές που ακούτε!!!

     

    Προβολή της υποψηφιότητας;

     

    Διαβάζω στο σχετικό ρεπορτάζ που φιλοξενούσε χθές το «Χ» ότι ο Δήμος Καβάλας οργανώνει με μια ΜΚΟ, εκδήλωση στην Αθήνα για την προβολή της υποψηφιότητας των Φιλίππων, για ένταξή τους στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO!!!

     

    Δεν μπορώ να καταλάβω όμως, σε ποιους θα την προβάλουν; Στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, στους μορφωτικούς ακολούθους των πρεσβειών χωρών που ο λόγος τους «μετράει» στην τελική κρίση της UNESCO, σε ποιούς;

     

    Αν είναι το πρώτο, μάλλον μάταιος κόπος, καθώς ο νέος υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης αν θέλει να ενημερωθεί μπορεί να ζητήσει τον φάκελο από τις υπηρεσίες του και απόλυτα καταρτισμένοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ, δηλαδή αρχαιολόγοι, θα τον ενημερώσουν με κάθε λεπτομέρεια. Αν δεν του αρκεί αυτό του κ. Ξυδάκη, μπορεί κάλλιστα να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από την μέχρι πρότινος Γεν. Γραμ. του ΥΠΠΟ και αρχαιολόγο, Λίνα Μενδώνη που χειρίστηκε την υπόθεση από την αρχή της, μέχρι την υποβολή του φακέλου στην UNESCO και ως εκ τούτου την γνωρίζει άριστα. Το ίδιο μπορεί να γίνει – αν κριθεί απαραίτητο – και προς κάθε έναν παράγοντα που η γνώμη του μετράει προς την UNESCO. Σε αυτές τις υποθέσεις καλό είναι να έχουμε την βοήθεια αυτών που ξέρουν καλά το θέμα!!!

     

    Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα πήρε την πρωτοβουλία να συμβάλει, στην προσπάθεια αναγνώρισης της αξίας των Φιλίππων από την UNESCO, μήπως όμως πρέπει να συμβουλευτεί αυτούς που ξέρουν για να έχει και αποτέλεσμα; Εκτός και αν η διάθεση είναι για ακόμη μια παράτα, οπότε πάσο…

     

    Υπογραφή με την παρουσία δικηγόρου

    Οι επιτροπές της Κοινοπραξίας του Τ.Α.Ρ., οι οποίες είναι επωμισμένες με το έργο να υπογράψουν συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες γης, των οποίων τα αγροτεμάχια θα χρησιμοποιηθούν για να διέλθει ο αγωγός, ήδη έχουν αναλάβει να προχωρήσει η υπόθεση. Ωστόσο, αυτό που συνιστά στους αγρότες η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Αναστασία Ιωσηφίδου, με την ιδιότητα της νομικού, είναι να μην υπογράφουν το συμβόλαιό τους με την Κοινοπραξία ελαφρά τη καρδία και χωρίς την παρουσία κάποιου νομικού τους εκπροσώπου, με την υποσημείωση ότι ζητάνε να αποζημιωθούν, όχι μόνο για τη δουλεία, αλλά και με ένα ποσό που θα προβλέπει την αξία του αγροτεμαχίου.


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.