Χρονόμετρο

  Σημασία στην λεπτομέρεια

  Δημοσιεύτηκε στις

  Θα επανέλθουμε σε ένα προσφιλές θέμα των τελευταίων ημερών, το πώς δηλαδή η Καβάλα θα καταφέρει να διαμορφώσει «τουριστικό προϊόν». Το πρώτο και κύριο είναι όσοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με αυτό που ονομάζουμε τουρισμό να κατανοήσουν ότι είναι πολύ σημαντικό να «μπουν» στην θέση του τουρίστα, να «μπουν» στην σκέψη του και να δουν τα πράγματα με τα δικά του μάτια!!!

  Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ιδού ένα παράδειγμα: Στην παραλιακή λεωφόρο, της Εθνικής Αντιστάσεως, στους φοίνικες δηλαδή, επιτρέπετε το παρκάρισμα των αυτοκινήτων κατά την θερινή περίοδο, μόνο τις πρωινές ώρες… Καθώς το απόγευμα ο δρόμος κλείνει και μετατρέπετε σε πεζόδρομο, σωστά; Αν λοιπόν παρκάρει κανείς το πρωί το αυτοκίνητό του, θα πρέπει να το πάρει μέχρι το μεσημέρι γιατί κινδυνεύει αφενός να εγκλωβιστεί, κι όχι μόνο… Θα εισπράξει και μια περιποιημένη κλήση για παράνομο παρκάρισμα, χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε και την αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας!!!

   

  Οι ξένοι δεν γνωρίζουν

   

  Όσοι είναι καβαλιώτες ή ζουν απλά στην Καβάλα, το γνωρίζουν αυτό το μέτρο γι’ αυτό και δεν αφήνουν τα αυτοκίνητά τους εκεί μετά το κλείσιμο της αγοράς… Επ’ αυτού υπάρχουν και ενημερωτικές πινακίδες!!! Ωστόσο οι πινακίδες αυτές δεν είναι αρκετές ή δεν είναι ευκρινείς ή δεν είναι στην γλώσσα των επισκεπτών, οπότε πολλοί τουρίστες όταν γυρίσουν να πάρουν το αυτοκίνητό τους βρίσκονται μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για την οποία δεν έχουν καμία ευθύνη!!! Ταλαιπωρία και έξοδα είναι η συνέχεια μέχρις ότου βρουν άκρη και μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητά τους! Ποιος απ’ αυτούς δεν θα μεταφέρει την άσχημη εμπειρία σε φίλους και γνωστούς δυσφημώντας την πόλη; Δεν θα ήταν πολύ διαφορετικά αν υπήρχε μια καλύτερη ενημέρωση, αντί να μένουμε στην τιμωρητική διάθεση όσων δεν μπόρεσαν να διαβάσουν τις απαγορευτικές πινακίδες;

   

  Σβηστό

   

  Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι για πολλοστή εβδομάδα – 4 ή 5; – δεν λειτουργούν τα φανάρια μπροστά από το κλειστό της Καλαμίτσας. Σημείο εξαιρετικά πρόσφορο για ατύχημα, καθώς όσοι βγαίνουν από το χώρο στάθμευσης προς Καβάλας διασχίζουν κάθετα το δρόμο, ενώ νωρίτερα πηγαίνοντας ή γυρνώντας από το παραλία επίσης ρισκάρουν την ζωή τους…

  Μήπως να στείλει για το θέμα καμία επιστολή στον απερχόμενο δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή η νέα δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, γιατί αλλιώς δεν βλέπω να καταλαβαίνουν ότι κάτι πρέπει να κάνουν!!!


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.