Χρονόμετρο

  Ρεσιτάλ ασυνεννοησίας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ρεσιτάλ ασυνεννοησίας

  Την προσεχή Δευτέρα θα έρθουν με πλοίο στην Καβάλα, περίπου 1.100 Τούρκοι, από την Τούζλα της Τουρκίας, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από Θεσσαλονίκη, Δράμα και Καβάλα. Στο πλαίσιο ενός προσκυνήματος στην περιοχή μας, έρχονται για να επισκεφτούν τα εδάφη που έζησαν οι προγονοί τους. Να σημειώσουμε ότι πέρα από πολίτες της Τούζλας στην αποστολή μετέχουν και διάφορα πολιτικά πρόσωπα.

  Χθες έγινε στο δημαρχείο Καβάλας μια σύσκεψη για να διευθετήσουν τα ζητήματα της υποδοχής, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα αν θα ανοίξουν οι επαγγελματίες τα καταστήματά τους ανήμερα της εθνικής επετείου. Όσοι παρακολούθησαν την εν λόγω σύσκεψη έχουν να λένε για την ασυνεννοησία που υπήρχε με αποτέλεσμα να μην λυθεί κανένα ζήτημα. Το αποτέλεσμα ξέρετε πιο ήταν; Όλοι οι εμπλεκόμενοι να φύγουν από το δημαρχείο και να πάνε στο διοικητήριο, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη  Ανάπτυξης Γιώργου Γερομάρκου, όπου εντελώς τυχαία εκείνη την ώρα, ήταν παρών ο ταξιδιωτικός πράκτορας που έχει αναλάβει να οργανώσει το ταξίδι των Τούρκων.

  Κλειστή η αγορά

  Αν θέλετε να μάθετε το αποτέλεσμα της σύσκεψης σε σχέση με το άνοιγμα ή μη της αγοράς, η απάντηση των εμπόρων είναι αρνητική. Θεωρούν, ότι δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον να ανοίξει η αγορά για λίγες ώρες την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, οπότε θα απολαύσουν ανενόχλητη την εθνική εορτή.

   

  Άλλαξε πρόγραμμα;

  Τις τελευταίες ημέρες, όπως μας λένε αναγνώστες, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Καβάλας, μάλλον δεν λειτουργεί και στην συχνότητά του ακούγεται τουρκικός σταθμός με αμανέδες. Εκτός βέβαια και αν δεν υπάρχει τεχνική βλάβη και στο κλίμα των ημερών ο Δήμος Καβάλας έχει αλλάξει το μουσικό πρόγραμμα του σταθμού!!!

   

  Υποψήφιος δήμαρχος ή δεξαμενή ψήφων ο Εμινίδης;

  Στη χθεσινή σύσκεψη στο δημαρχείο για την υποδοχή των Τούρκων τουριστών, ο Σάββας Εμινίδης έδωσε το «παρών» ως εκπρόσωπος της αντιπεριφέρειας όπως προαναφέραμε.

  Μόλις, λοιπόν, κάθισε στην κορυφή του τραπεζιού, τα σχόλια του στυλ «να ο νέος δήμαρχος» έδωσαν και πήραν. Ο ίδιος, αν και πάγωσε λίγο από αυτή την εξέλιξη, δε φάνηκε να χαλάστηκε ιδιαίτερα. Οι φήμες πολλές… Από το γεγονός ότι ο ίδιος εποφθαλμιά τη θέση του δημάρχου μέχρι ότι είναι η μεγάλη δεξαμενή ψήφων για τον Μάκη Παπαδόπουλο. Την αλήθεια θα τη μάθουμε προσεχώς…

   

  Περιμένει μεγάλη ουρά από πίσω

  Κάποιοι εκεί στη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» έχουν αρχίσει να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως… Σε σημείο πράγματα που αφορούν τη δουλειά τους να τα φορτώνουν σε άλλους φορείς του δήμου. Κυρίες και κύριοι, της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ», αν βαριέστε να δουλέψετε ή αν φοβάστε μη χάσετε τη θαλπωρή του σπιτιού σας, μπορείτε να πάτε μια ώρα αρχύτερα. Ουρά περιμένουν οι άνεργοι από πίσω…

  Παράνομος ή όχι;

  Γνωστό ότι από τότε που καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία το παράνομο παρκάρισμα πάει σύννεφο. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που δεν είναι εύκολο να αποφανθεί κανείς για την παρανομία ή μη, του παρκαρίσματος. ¨Όπως η περίπτωση της φωτογραφίας. Το συγκεκριμένο όχημα έχει παρκάρει εντός του πάρκινγκ της Ροδόπης, οπότε λογικό είναι να έχει πληρώσει και το ανάλογο αντίτιμο, οπότε είναι νόμιμο… Από την άλλη όμως το μισό αυτοκίνητο είναι μέσα στο πάρκινγκ και το άλλο μισό κλείνει το πεζοδρόμιο δημιουργώντας προβλήματα στους πεζούς, άρα παρανομεί οπότε θα έπρεπε να «εισπράξει» μια κλήση για παράνομο παρκάρισμα… Πως όμως να του δώσει κανείς κλήση όταν έχει πληρώσει για νόμιμο παρκάρισμα;

  Για τον Θανάση

  Το περασμένο Σάββατο στο κέντρο διασκέδασης ΡΑΝΙΑ στα Κηπιά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η ΔΡΑΣΗ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, με σκοπό να βοηθήσει ένα νέο παιδί, τον Θανάση, που μετά από ένα τροχαίο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και πρέπει να χειρουργηθεί. Περισσότερα από 1500 έδωσαν το παρών, αγοράζοντας τις προσκλήσεις στο σύνολό τους με συνέπεια να υπάρχει ζήτηση αλλά να μην υπάρχουν προσκλήσεις. Επίσης πολλοί στήριξαν την προσπάθεια και με την αγορά λαχείων. Το οικονομικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης είναι καλό, αν και δεν είναι το ποσό αρκετό για να καλύψει το σύνολο των εξόδων της επέμβασης. Το σημαντικό όμως είναι άλλο, το μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης που έστειλαν οι πολίτες του Παγγαίου προς έναν νέο άνθρωπο που δοκιμάζεται. Το καλύτερο και πολυτιμότερο από το να νοιώθεις την κοινωνία αλληλέγγυα.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.