Χρονόμετρο

  Διαφωνίες;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μαθαίνω ότι το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο Ελλάδας, είναι πολύ ενοχλημένο με την τροπή που πήρε η υπόθεση της ανέγερσης του μνημείου στην Καβάλα και πλέον τα μέλη του είναι διχασμένα για το τι μέλλει γενέσθαι. Από την μία υπάρχει η άποψη ότι έστω και με όλη αυτή την φασαρία το μνημείο θα πρέπει να γίνει, από την άλλη υπάρχει η άλλη άποψη που θεωρεί ότι υπάρχει μια σοβαρή προσβολή της κοινότητάς τους και θα ήταν προτιμότερο να μην γίνει το μνημείο.

   

  Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση και να προχωρήσει η υπόθεση χωρίς άλλα προβλήματα. Ελπίζω μόνο μην χρειαστεί να ζητήσουν «αποζημίωση» για την ζημιά που έχει γίνει, γιατί δεν ξέρω ποιος θα την πληρώσει… Αν και το υποψιάζομαι!!!

   

  Θ.Σ.

   

  Παρέμβαση για την γενοκτονία

   

  Πρόσφυγας στην καταγωγή και ευαίσθητος με τα εθνικά θέματα ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέκος Ιωσηφίδης παρενέβη μέσω FB στο θέμα της χθεσινής επετείου της Ποντιακής Γενοκτονίας, γράφοντας ό,τι «Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, της γενοκτονίας που αποτελεί όνειδος για τη ανθρωπότητα. 353.000 Πόντιοι βρήκαν απάνθρωπο θάνατο από τους Νεότουρκους και ακόμη περισσότεροι ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Αυτό το τραγικό γεγονός δεν εμπόδισε τον Ποντιακό Ελληνισμό να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα για την Ελλάδα και να αναπτύξει σπουδαίο πολιτισμό, ενώ η συμβολή του στη διατήρηση της εθνικής μας κληρονομιάς είναι καθοριστική.

  Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας και αξιώνουμε από την Τουρκία την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό».

   

  Α, με την ευκαιρία να προσθέσω ότι η Ποντιακή Γενοκτονία δεν έχει τύχει (ακόμη τουλάχιστον) αναγνώρισης από το κράτος του Ισραήλ! Μήπως θα πρέπει κάποιοι που «στήνουν» γέφυρες, να το ανακινήσουν λίγο;

   

  Θ.Σ.

   

  Καλό αλλά δεν φτάνει

  Αυτή την Παρασκευή 22 του μηνός, ο Δήμος Καβάλας συνεργαζόμενος με τον Εμπορικό Σύλλογο, διοργανώνει την λεγόμενη «Λευκή Νύχτα» στο πλαίσιο της οποίας η αγορά θα παραμείνει ανοικτή ως τα μεσάνυχτα. Θυμίζουμε πως την προηγούμενη φορά που είχε γίνει αυτό, η εκδήλωση αγκαλιάστηκε από τον κόσμο της πόλης και χαιρετίστηκε απ’ όλους ως μια μεγάλη επιτυχία! Ωστόσο κάτι τέτοια δεν αρκούν. Είναι καλό που γίνονται, δεν είναι όμως κάτι περισσότερο από πυροτεχνήματα. Αν ειδικά αναλογιστεί κανείς την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο μέσος Καβαλιώτης μαγαζάτορας, δεν θα ήταν δα και υπερβολή αν μιλούσαμε για «σταγόνα στον ωκεανό» (ή μήπως στην έρημο;).

  Α.Κ.

   

  Τι να γίνω όταν μεγαλώσω;

  Όπως σε αρκετά πράγματα, έτσι και με την αγορά η Καβάλα δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που όσο κι αν μεγάλωσε, ακόμη δεν ξέρει τι θέλει να γίνει όταν… θα μεγαλώσει! Πρέπει να δούμε τα χαρακτηριστικά αυτής της πόλης την σύνθεση του πληθυσμού της και την αναπτυξιακή της ρότα και με αυτά τα δύο πυλώνες, να φτιάξουμε μια αγορά που να εξυπηρετεί αυτές ακριβώς τις ανάγκες.

  Α.Κ.

   

  Ωφέλιμες αναπροσαρμογές

  Το καλοκαίρι για παράδειγμα, είναι προφανές πως το ωράριο της αγοράς δεν εξυπηρετεί κανέναν! Ίσα – ίσα που αποτελεί μια ταλαιπωρία και μισή για τους ίδιους τους καταστηματάρχες που στις 6 το απόγευμα ξεροσταλιάζουν στα μαγαζιά τους για το τίποτα, την στιγμή που άπαντες είναι στις παραλίες για μπάνιο! Τι νόημα έχει άραγε να ανοίξεις μέσα στην καλοκαιρινή ντάλα, ειδικά από την στιγμή που δεν θα έρθει παρά μόνον κάποιος «ξεχασμένος»; Δεν θα ήταν προτιμότερο το ωράριο αντί για 6 το απόγευμα με 9 το βράδυ, να ήταν 7 με 10; Ή τον χειμώνα, σε μια πόλη η αγορά της οποίας στηρίζεται κυρίως στους δημοσίους υπαλλήλους, δεν θα ήταν καλύτερο να ανοίγει αργότερα, να κλείνει νωρίτερα, αλλά το οκτάωρο να είναι συνεχόμενο, ώστε ο εργαζόμενος τελειώνοντας από το γραφείο του να μπορεί να πάει στην αγορά; Μην νομίζετε και τώρα πηγαίνει, αλλά εκεί που είναι ανοικτά, δηλαδή στα σούπερ μάρκετ… Με λίγα λόγια θα πρέπει η αγορά να φανεί τολμηρή και να κάνει ωφέλιμες αναπροσαρμογές, κόντρα στις συνήθειες πολλών ετών.

  Α.Κ.

   

   

  Ποτέ εν θερμώ

  Αν κάτι πρέπει να πιστωθεί στη Δήμητρα Τσανάκα μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό απόψεων, αναθεμάτων και κατηγοριών από τις άλλες παρατάξεις για τη διάσταση που πήρε το θέμα με το μνημείο των θυμάτων της εβραϊκής κοινότητας Καβάλας το 1943, είναι ότι δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ. Κάλυψε ως ένα μέρος τον Μιχάλη Λυχούνα και για τον Γιώργο Γραμμένο είπε ότι όσα ανέφερε σε δηλώσεις του στο «Χ» και στο ράδιο της «Πρωινής» είναι προσωπικές του απόψεις. Γεγονός είναι, πάντως, ότι η κ. Τσανάκα έχει αρκετά να λύσει μέσα στη δημοτική ομάδα. Διότι, εκτός από τις κακές σχέσεις Γραμμένου -Λυχούνα, μπαϊράκι σήκωσε πριν από λίγες μέρες και η Μαρία Φραντζεσκάκη για το ίδιο θέμα.

   

  Δ.Μ.

   

  Συνάντηση με Σγουρίδη είχε ο Μαρκόπουλος

  Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο, Χρήστο Γάκη. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον αναπληρωτή Υπουργό, Παναγιώτη Σγουρίδη, τον οποίο ενημέρωσαν για μια σειρά από θέματα πρώτης γραμμής που χρήζουν επίλυσης.

  Πρώτον, για τις ελλείψεις σε προσωπικό στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, για την ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών από τον ΕΛ.Γ.Α., για τις απώλειες εισοδήματος των αγροτών και γενικότερα το πρόβλημα με τα πλημμυρικά φαινόμενα στα Τενάγη Φιλίππων, όπως επίσης και του δίκαιου αιτήματος της ένταξης της Π.Ε. Καβάλας στο πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛ.Γ.Α.

   

  Δ.Μ.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.