Χρονόμετρο

  Ύποπτο θέμα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Θέμα πετρελαίων;

   

  Γενικά η εικόνα που προσπαθεί να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έρχεται να τα αλλάξει όλα… Σε αυτό το «όλα» περιλαμβάνονται και οι συμβάσεις παραχώρησης των περιοχών για την έρευνα και την εξόρυξη των πετρελαίων!!! Το θέμα άνοιξε χθες με δηλώσεις του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Αλεξόπουλος.

  Θα συμφωνήσουμε ότι όταν έγιναν αυτές οι παραχωρήσεις δεν έγιναν όλα με το σωστό τρόπο και γι’ αυτό διαπιστώνονται και κάποιες «παραφωνίες», ωστόσο έχουμε να επισημάνουμε ότι όταν υπογράφτηκαν οι συμβάσεις, η τιμή του αργού πετρελαίου ήταν στα 100 δολάρια το βαρέλι και σε όλο τον κόσμο υπήρχε ένας οργασμός επενδυτικών σχεδίων. Πολλοί ήταν αυτοί που εύκολα έδιναν κεφάλαια για να γίνουν γεωτρήσεις και να βγει το πετρέλαιο!!!

  Σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει με το πετρέλαιο να είναι κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι, πολλά επενδυτικά σχέδια ματαιώνονται. Σε περιοχές με μεγάλα και σημαντικά κοιτάσματα, εταιρίες κολοσσοί το σκέπτονται δέκα φορές να επενδύσουν και στις εννέα η απάντηση είναι αρνητική.

   

   

  Ύποπτο θέμα

   

  Γι’ αυτό, στην Ελλάδα που απέχουμε πολύ από αυτά τα μεγέθη, κάθε συζήτηση για αλλαγή των συμβάσεων το πιθανότερο είναι να ευνοήσει τις εταιρίες που αφορμή θέλουν για να αθετήσουν την υπογραφή που έβαλαν… Ήδη τα πρώτα μηνύματα έρχονται, για το πόσο πολύ θα ήθελαν κάποιες εταιρίες να είναι το ελληνικό δημόσιο εκείνο που υπαναχωρεί στα συμφωνηθέντα, για να διεκδικήσουν μετά στα δικαστήρια αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν… Και δεν μιλάμε για αποζημιώσεις των 5 και 10 χιλιάδων ευρώ αλλά για πολλών εκατομμυρίων. Οι εταιρίες αυτές από την μια δεν έχουν πια να επενδύσουν, λόγω του δυσμενούς κλίματος σε διεθνές επίπεδο και από την άλλη θα φύγουν με χρήματα… δεν ακούγεται και άσχημο, έ;

  Γι’ αυτό αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της έρευνας και της παραγωγής των υδρογονανθράκων, θα πρέπει να πιέσει για να γίνουν το συντομότερο οι επενδύσεις και να παρακολουθεί στενά, με ειδικά στελέχη την πορεία τους!!! Σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία για το θέμα. Καθώς αν μη τι άλλο είναι πολύ ύποπτες οι δηλώσεις αυτού του είδους που λειτουργούν ως άλλοθι για τις εταιρίες!!! Έχει πολύ ψωμί η ιστορία!

   

   

  Εκτός εαυτού

   

  Το απόγευμα της Δευτέρας ήταν να δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμα των επιστημόνων για την μελέτη των οστών της Αμφίπολης. Είχαν ενημερωθεί όλα τα ΜΜΕ και περίμεναν την κατάλληλη ώρα να πάρουν το υλικό και να το επεξεργαστούν…

  Τα σχέδια άλλαξαν όμως καθώς μια διαρροή της κυριότερης είδησης προς αθηναϊκό μέσο, χάλασε τα σχέδια της εκπροσώπου Τύπου της ανασκαφής Άννας Παναγιωταρέα. Αμέσως άρχισαν να πέφτουν βροχή τα τηλεφωνήματα από τους υπόλοιπους δημοσιογράφους που ζητούσαν εξηγήσεις από την κ. Παναγιωταρέα… αυτήκοος μάρτυρας μας μετέφερε την εικόνα, να είναι η κ. Παναγιωταρέα εκτός εαυτού, να καταλογίζει τα μύρια όσα στον υπεύθυνο της διαρροής, όπου αν μας το μετέφερε καλά η πηγή μας, εντοπίζεται στο περιβάλλον της υπεύθυνης αρχαιολόγου της ανασκαφής της Αμφίπολης Κατερίνας Περιστέρη….

   

  Έμεινε έκπληκτος

  Το δημοσίευμα του «Χ» περί της… οδύσσειας της επένδυσης που είναι διατεθειμένος να κάνει ο επικεφαλής της Egnatia Aviation, Δημήτρης Λυμπεράκης, (σ.σ. εξέφρασε σκέψεις να αποχωρήσει από την Καβάλα), θορύβησαν τον Θ. Μαρκόπουλο. Ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε με τον Δ. Λυμπεράκη και πρόκειται να έχει συνάντηση μαζί του εντός των επόμενων ημερών. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Egnatia Aviation εξέφρασε την έκπληξή του, που κάποιος τοπικός φορέας τον καλεί σε συνάντηση, αφού συνήθως αυτός υποχρεώνεται να αναζητά την πολιτική ηγεσία του τόπου…

  geroma

  Η πολιτική κόβεται, η μπάλα όχι…

  Μετά από αρκετό καιρό είδαμε τον Γιώργο Γερομάρκο. Ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου του τοπικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου. Δήλωσε αποστασιοποιημένος, αφού όπως είπε, ο λαός επέλεξε να τον βάλει στην άκρη. Ωστόσο, σημείωσε ότι ακόμη είναι μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου Δασκάλων Καβάλας. Η πολιτική κόβεται, η μπάλα όχι…

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.