Χρονόμετρο

  Η απόλυτη αθλιότητα!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κραυγή αγωνίας

  Διαβάζω ανάρτηση συμπολίτισσάς μας, στο προσωπικό FBτου απερχόμενου δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή – ο οποίος χθες παραδέχθηκε με αυτάρκεια ότι «ναι, είμαι απερχόμενος» (!!!) σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο κατανόησης του εκλογικού αποτελέσματος – στην οποία βλέποντας τον κίνδυνο μπροστά της γράφει:

  «Κυριε Δημαρχε καλημερα δεν ξερω αν εχει γίνει καποια αλλη κλήση !!! ηθελα να σας πω πως με τις τελευταίες βροχοπτώσεις που εχουν γινει στην πολη στην οδο κρατερου με Γαλικης Δημοκρατιας εχουν κατεβασει οι βροχες πετρες και χαλίκι χοντρο απο εργα που γινονται παραπανω θα παρακαλουσαμε αν γινετε να κανει ο δημος κατι να καθαριστει ο δρομος γιατι ηδη εχουν πέσει 3 μηχανακια που κατεβαινουν απο καδμου !! ελπιζω να ακουστω και να γινει κατι σύντομα!!! ευχαριστω !!»

  Διατηρούμε την ορθογραφία του κειμένου γιατί όπως γνωρίζουμε τα ανορθόγραφα κείμενα εκνευρίζουν πάρα πολύ τον κ. Σιμιτσή που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα – και σωστά – κάτι που δεν συμβαίνει με το γεγονός ότι η πόλη από την επομένη των εκλογών και μετά είναι έρμαιο της κάθε κατάστασης που θα προκύψει….

   

  Σκουπίδια, βρώμα, χαλίκια!

  Για να σκουπίδια δεν έχουμε να γράψουμε τίποτα αφού και ο ίδιος ο απερχόμενος τα ανεβάζει στο προσωπικό του FBγια να καταγγείλει τους πολίτες της Καβάλας που είναι βρωμιάρηδες!!! Με τους κάδους των απορριμμάτων που βρωμάνε και ζέχνουν δεν θα ασχοληθούμε καθώς χάσαμε την ευκαιρία με τις μεγάλες βροχές να ανοίξουμε τα καπάκια μπας και φρόντιζε για το πλύσιμο η φύση… Για τα χαλίκια που έχουν γεμίσει οι δρόμοι δεν μπορούμε να μην γράψουμε, καθώς είναι μεγάλη παγίδα για τα μηχανάκια, και δεν είναι μόνο το σημείο που περιγράφεται την ανάρτηση που δημοσιεύουμε παραπάνω, από τον δρόμο του νοσοκομείου να ξεκινήσουμε και μέχρι την οδό Χαλεπά στο ύψος του Κόντη να φτάσουμε, παντού υπάρχουν χαλίκια – παγίδες!!!

   

  Τα χειρότερα έπονται…

  ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ (2)Το πόσο έχει κακοπάθει το Περιαστικό δάσος της Καβάλας δεν χρειάζεται να το περιγράψουμε καθώς όλοι γνωρίζουν και την μεγάλη πυρκαγιά του 1985 αλλά και νεώτερες όπως οι δύο τελευταίες στην Περιμετρική και στο ύψος της Χωράφας. Κάθε σώφρων άνθρωπος θα φρόντιζε για την καλύτερη πυρασφάλεια και την θωράκιση του δάσους αυτού!!! Αμ, δε, αυτή τη στιγμή όλη η ευθύνη της επιτήρησης και της προστασίας του δάσους έχει πέσει επάνω στους εθελοντές και στην πυροσβεστική, με τις περιορισμένες δυνάμεις που διαθέτει…

  Ο Δήμος Καβάλας, σήμερα 2 Ιουλίου δεν έχει φροντίσει ακόμη να συγκροτήσει ομάδες πυροπροστασίας έτσι ώστε να υπάρχει ένας «ετοιμόπολεμος» μηχανισμός να πέσει στην μάχη με τις φωτιές, αν χρειαστεί. Γι’ αυτό να παρακαλάτε να βρέχει πότε – πότε για να είναι υγρά τα χόρτα!!!

  Και σε αυτή την περίπτωση είναι αυτό που λέμε μια βροχή θα μας σώσει… Πλέον, δεν μιλάμε για τα σκουπίδια και τους κάδους που ζέχνει η πόλη, δεν μιλάμε για τα χαλίκια στους δρόμους με κίνδυνο να σκοτωθούν άνθρωποι, εδώ μιλάμε για ένα δάσος απροστάτευτο που αν συμβεί κάτι κακό… δεν ξέρουμε τι θα γίνει!!!

  Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εγκληματική αδιαφορία από την πλευρά της διοίκησης Σιμιτσή που με προεξέχον τον απερχόμενο δήμαρχο ενδιαφέρεται ακόμη και τώρα για τους χορούς και τα πανηγύρια και χάνει την ουσίας… Έλεος!!! Ελπίζουμε ο σχολιασμός αυτός να κινητοποιήσει την νέα δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και να πιέσει για να γίνει κάτι για την δασοπροστασία, τουλάχιστον!!!

   

  Η απόλυτη αθλιότητα!!!

  Μόλις και πρόλαβαν στον Δήμο Καβάλας να κάνουν έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας καθώς προχθές, την Δευτέρα δηλαδή, ήταν η τελευταία ημέρα που είχαν αυτή την δυνατότητα… Ο λόγος που άργησαν τόσο και έπρεπε να φτάσουμε στην 30η Ιουνίου, όταν οι λουόμενοι είναι στις παραλίες εδώ και ένα μήνα, είναι γιατί έπρεπε να υπάρχει μια παραλία λίγο πολύ συμμαζεμένη, οπότε επέλεξαν την Καλαμίτσα!!!

  Τώρα το πόσο συμμαζεμένη είναι η παραλία δεν ξέρουμε, οι ίδιες οι φωτογραφίες μιλάνε!!! Πίσω από την σημαία υπάρχει γκράφιτι που κανείς  δεν σκέφτηκε να πάει να το σβήσει, ενώ τον ιστό κανένας δεν φρόντισε να πάει τον βάψει και είναι γεμάτος σκουριές, όσο για το σημείο που επέλεξαν να φωτογραφηθούν οι τέσσερεις λεβέντες της διοίκησης τι να σχολιάσουμε, τις μουτζούρες στον τοίχο ή το ξεφτισμένο χρώμα και τους πεσμένους σουβάδες;  Τουλάχιστον έχουμε καθαρές θάλασσες!!!

   

  Μεγάλος βάρος

  Βέβαια τι συζητάμε τώρα, ο δήμαρχός μας (ο απερχόμενος) έχει αυτή την εποχή μια πολύ σοβαρή δουλειά να κάνει, ασχολείται με τον ποιος θα πάρει δωρεάν προσκλήσεις για το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων!!! Δεν λέω σοβαρή δουλειά είναι και αυτή, μην πάνε τόσες δωρεάν προσκλήσεις σε χέρια τυχάρπαστων, έτσι δεν είναι; Με την ευκαιρία μήπως μπορεί να μας δώσει και μια απάντηση για το τι συνέβη και πήρε πόδι ο «εθνικός μακετίστας» Δημοσθένης Μπρούσαλης και έχασε την γραφιστική δουλειά της φετινής διοργάνωσης μέσα από τα χέρια του;

  Ρωτάμε, απάντηση δεν παίρνουμε και στο τέλος θα γράψουμε αυτά που ξέρουμε…

   

  Το «ακαδημαϊκό τέταρτο»

  Καθυστερημένη περίπου ένα τέταρτο έφτασε χθες στα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού της Νέας Καρβάλης η νεοεκλεγείσα δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα. Απ’ ότι μαθαίνουμε, ενημερώνεται διαρκώς για θέματα που άπτονται της διοίκησης και χρόνος ορισμένες φορές απλά δεν υπάρχει. Ελπίζουμε να μη μιμηθεί τον κ. Σιμιτσή στο θέμα της συνέπειας, διότι ο απερχόμενος δήμαρχος μας είχε συνηθίσει στην τήρηση του «ακαδημαϊκού τετάρτου»…

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.