Χρονόμετρο

  Διαμαρτυρία για την απεργία

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η κόντρα τώρα αρχίζει

  Στην αντεπίθεση πέρασε και με βαρείς χαρακτηρισμούς ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλης Ξουλόγης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Χαράλαμπο Χρυσανίδη πολιτικό μέντορα του Φίλιππου Αναστασιάδη και κάλεσε τον επικεφαλής της παράταξης «Ναι, μπορούμε» να φύγει γρήγορα από το πλευρό του κ. Χρυσανίδη, καθώς πρόκειται για άνθρωπο επικίνδυνο.

  Ράμματα είχε και για τη γούνα του κ. Φιλόσογλου ο δήμαρχος, ο οποίος φέρεται να έκανε δηλώσεις για το πολυσυζητημένο θέμα του «πόθεν έσχες», με τον κ. Ξουλόγη να απαντά με νόημα ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί». Παρόλα αυτά, ζήτησε και πάλι να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός.

  Εμείς, απλά θεωρούμε ότι ο κ. Ξουλόγης απλώς περίμενε να σηκώσει κάποιος το γάντι για να απαντήσει. Τώρα, αν τα λεκτικά του «κροσέ» θα είναι ικανά να ρίξουν κάτω τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα το αποδείξει η κάλπη της 18ης ή καλύτερα της 25ης Μαΐου…

   

  Αφού δεν είναι στην αυλή μας, ποιος νοιάζεται

  Μπορεί για μια σημαντική μερίδα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, η παρουσία του Ξαβιέ Ρενού να πέρασε στα «ψιλά», αφού στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να πάρουν έτοιμο το δελτίο Τύπου από το επιτελείο του Μ. Παπαδόπουλου, ωστόσο αν ανατρέξει κανείς στο συγγραφικό του έργο, αλλά και προσπαθήσει να πάρει μια γεύση για την προσωπικότητα αυτή, θα καταλάβει ότι ίσως άξιζε τον κόπο έστω και να ακούσει μια κουβέντα παραπάνω από έναν άνθρωπο που είναι πιο τακτικά στις Σκουριές Χαλκιδικής, παρά στο σπίτι του. Βέβαια, στην Καβάλα υπάρχει η νοοτροπία «αφού δεν είναι στην αυλή μου ποιος νοιάζεται» κι ίσως οι επισημάνσεις του να έμοιαζαν κενές περιεχομένου σε πολλά κεφάλια.

   

   

  Σε δίλλημα η ΔΗΜΑΡ

  Σχετικά εύκολα έκλεισε η ΔΗΜΑΡ το ζήτημα της εκπροσώπησής της στις περιφερειακές εκλογές, δεν συμβαίνει το ίδιο και στις δημοτικές και ιδιαίτερα στον Δήμο Καβάλας. Στην οργάνωση της Καβάλας, αφού είδαν ότι δεν μπορούσαν τα κατεβάσουν αυτόνομο ψηφοδέλτιο, στράφηκαν προς μια πιθανή συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό μπήκε το θέμα της συνεργασίας με τον νυν δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή, τον οποίο όσο πολύ ήθελαν κάποιοι από την ΔΗΜΑΡ, το ίδιο κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν να τον δουν μπροστά τους. Προς στιγμή το κόμμα κινδύνεψε να κοπεί σε τουλάχιστον δύο κομμάτια…

  Για να ηρεμήσουν τα πράγματα, τελικά επέλεξαν να μην στηρίξουν κανέναν υποψήφιο και να μείνουν έξω από το προεκλογικό παιχνίδι.

   

  Καλύτερα από πέρσι

  Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Θυμίζουμε ότι πέρσι στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου την κυβέρνηση αρχικά θα εκπροσωπούσε ένας εκ των ειδικών γραμματέων που μετά την παρέμβαση των βουλευτών της ΝΔ αναβαθμίστηκε σε γενικό γραμματέα.

  Τώρα δεν νομίζουμε να έχει κανείς παράπονα.

   

  Διαμαρτυρία για την απεργία

  Λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο τον παρακάτω σχόλιο με αφορμή την νέα απεργία, 48ωρη αυτή τη φορά της ΑΔΕΔΥ. Επειδή συμφωνούμε με την λογική του συντάκτη του το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

  «Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για την πανθομολογούμενη ΑΠΟΤΥΧΙΑ (δεν πρέπει να μας φοβίζουν οι λέξεις) της προηγούμενης 24ωρης απεργίας και την διαφαινόμενη ομοειδή κατάληξη για την επερχόμενη 48ωρη, καλούμαστε όλοι μας (και πρώτοι απ’ όλους οι συνδικαλιστικοί ταγοί μας), σε αναθεώρηση εκ βάθρων της στάσης μας και των επερχόμενων ενεργειών, διότι μάλλον οι καιροί μας ξεπέρασαν και με τα καρυοφίλια του ’21 (24ωρες, 48ωρες, βαρυσήμαντες ανακοινώσεις) δεν κερδίζεις “πόλεμο” το 2014 … Επειδή όντως επίκειται αφανισμός, επειδή δεν θα έχουμε για πολύ ακόμα ευκαιρίες ανατροπής της κατάστασης, ας μην επικυρώνουμε τον ορισμό της παράνοιας : ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ …»

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.