Χρονόμετρο

  Η εποχή του τζάμπα!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τα ποδήλατα

  Το ποδήλατο ενέπνευσε τους ποιητές!!! Από το μεγάλο Οδυσσέα Ελύτη με την «Ποδηλάτησα» μέχρι τον λαϊκό ποιητή της Θάσου, Σταύρο Καραμανιώλα με τον «Ποδηλατιστή» του. Δεν είναι τυχαίο που και τα δύο έγιναν τραγούδι, το πρώτο από την Αφροδίτη Μάνου, το δεύτερο από τον Αργύρη Μπακιρτζή… Αυτές τις σκέψεις κάνω κάθε φορά που περνάω από την πλατεία Ελευθερίας και βλέπω τα ποδήλατα, εκεί ως ακίνητα γλυπτά, σαν μαρμαρωμένα, να σκονίζονται και να σκουριάζουν από την αχρηστία… Προχθές, την ώρα που περνούσα, δύο ηλικιωμένοι στέκονταν δίπλα, τα κοιτούσαν και σχολίαζαν «πετάμενα λεφτά»!!! Για να προσθέσουν αμέσως μετά «με αυτά και με αυτά, φτάσαμε στην χρεωκοπία»!!! Είπα να τους μιλήσω και να τους εξηγήσω ότι δεν ξοδέψαμε δικά μας λεφτά, αλλά ευρωπαϊκά, αλλά δεν το έκανα, γιατί σκέφτηκα ότι και αυτά δικά μας λεφτά είναι, γιατί όταν στέλνουν το λογαριασμό οι ευρωπαίοι εταίροι να πληρώσουμε και αυτά μας βάζουν μέσα!!!

   

  Η εποχή του τζάμπα!!!

  Δεν ξέρω αν ο Δήμος Καβάλας που τοποθέτησε τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά ποδήλατα, κρατάει στατιστική για το πόσοι συμπολίτες μας τα χρησιμοποιούν, αλλά εγώ δεν έχω δει ποτέ κάποιον να πηγαίνει και να παίρνει ένα από αυτά τα ποδήλατα. Το γεγονός ότι σε όλες τις πιάτσες, στο Διοικητήριο, στην πλατεία Καπνεργάτη, στον λιμάνι, στην πλατεία Ελευθερίας έχουν αραιώσει δεν νομίζω να είναι από την χρήση, απλά τα μάζεψαν για να μην χαλάνε!!! Πόσα τέτοια «τζάμπα λεφτά» έχουν πεταχτεί σε τέτοια έργα; Με την δικαιολογία ότι η χρηματοδότηση είναι από ευρωπαϊκά προγράμματα βγάζουν από το μυαλό τους κάθε ανοησία που έχουν και την χρηματοδοτούν… Στην αρχή πίστευα ότι αυτό γίνεται επειδή δεν ξέρουν, με τα χρόνια κατάλαβα ότι ξέρουν αλλά το κάνουν επειδή κερδίζουν… Κάνουν ένα έργο και δεν ενδιαφέρει κανένα η χρηστικότητα, η υπεραξία που δημιουργεί σε μια κοινωνία, απλά το φτιάχνουν γιατί το κέρδος αρχίζει και τελειώνει στους χρόνους κατασκευής του έργου, μετά ας το πάρει το ποτάμι!!! Χιλιάδες έργα σε όλη την Ελλάδα έγιναν με αυτή την λογική, ένα παράδειγμα που καθημερινά σκουντουφλάμε πάνω τους είναι και τα ηλεκτρικά ποδήλατα της διοίκηση Σιμιτσή!!!

   

  Ο τόπος της ορκωμοσίας

  Σωστά και δικαίως, τόσο η απερχόμενη όσο και η ερχόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας έχει επιλέξει ως χώρο ορκωμοσίας το χώρο των Φιλίππων. Να θυμίσουμε ότι η δημοτική αρχή το 2010 ορκίστηκε στο συνεδριακό κέντρο των Φιλίππων, σε μια τελετή σεμνή για τα δεδομένα του Κωστή Σιμιτσή, ενώ η νέα δημοτική αρχή επιλέγει μια πιο συμβολική τελετή στο χώρο του φόρουμ της Αρχαίας Αγοράς, δηλαδή εντός του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων! Ομολογούμε ότι η ιδέα μας ενθουσιάζει, γιατί πολλούς λόγους, ο πρώτος και ο κύριος το γεγονός ότι η χώρος της αγοράς γέννησε τη Δημοκρατία, όπου πυρήνας της παραμένει ο δήμος παρά την κακοποίηση που υπέστη από το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ουσιαστικά η καρδιά και η ψυχή του Δήμου Καβάλας ιστορικά «χτυπάει» στους Φιλίππους και αν υπήρχαν ανοιχτά μυαλά το 2010 ίσως σήμερα ο Δήμος μας να είχε το όνομα «ΦΙΛΙΠΠΩΝ»

  . ΦΙΛΙΠΠΟΙ

  Οι λεπτομέρειες

  Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής – εκτός απροόπτου – θα γίνει την Παρασκευή 29 Αυγούστου και θα αναλάβει καθήκοντα μετά από δύο μέρες τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου (αρχή της Ινδίκτου)!!! Ουσιαστικά το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Αυγούστου θα έχουμε δύο ορκισμένους δημάρχους, τον Κωστή Σιμιτσή και την Δήμητρα Τσανάκα!!! Η ορκωμοσία θα γίνει εντός του φόρουμ της Αρχαίας Αγοράς όπως προαναφέραμε και θα συνοδεύεται και από μουσικό πρόγραμμα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες η δεξίωση που θα ακολουθήσει θα λάβει χώρα στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων. Όσο για τα θέματα της οργάνωσης μαθαίνουμε ότι τα χειρίζεται ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λυχούνας που όλα δείχνουν ότι η θητεία του δεν θα είναι τόσο «διακριτική» όσο της προκατόχου του Θεοδώρας Βαβαλέσκου. Είναι προφανές ότι κάτι καινούργιο, κάτι συμβολικό και άκρως χαρακτηριστικό για την νέα δημοτική αρχή της Δήμητρας Τσανάκα, σηματοδοτεί τόσο ο τόπος, όσο και το όλο στήσιμο της τελετής ορκωμοσίας… Η επέλαση της Δήμητρας Τσανάκας ξεκινάει… Δημιουργεί προϋποθέσεις για ευχάριστες εκπλήξεις!!!

   

  Στα άκρα

   

  Από τα μέσα Σεπτέμβρη του 2009 είχε να ακουστεί είδηση για προκήρυξη απεργίας στο εργοστάσιο της λιπασματοβιομηχανίας E.L.F.E., όταν τότε οι εργαζόμενοι αντιστέκονταν στην αιφνίδια πώληση του 100% των μετοχών στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η Β.Φ.Λ. από τότε έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα και όπως φαίνεται, δε θα είναι η απεργία της Τρίτης το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ, αλλά η απαρχή μιας νέας εποχής, καθώς τόσο η διοίκηση του εργοστασίου όσο και οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα.

   

  50% κάτω η παραγωγή Πλημμυρισμένα είναι για ακόμη μια φορά σημαντικά μεγάλο μέρος εκτάσεων στα Τενάγη Φιλίππων, έπειτα από τις νέες νεροποντές. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θ. Καλπακίδης, η παραγωγή από τις εκτάσεις που είναι κοντά στην κεντρική τάφρο θα είναι μειωμένη κατά 50% τουλάχιστον, σε σχέση με πέρυσι, κάτι που σημαίνει ότι το 2014 θα κλείσει με ζημίες για τους αγρότες και θα έχει συνέπειες, όχι μόνο μεμονωμένα στα νοικοκυριά, αλλά και στην τοπική οικονομία.    


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.