Χρονόμετρο

  Μια απλή διαδρομή!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τα παράπονα των ΤΑΞΙ

  Ακούσαμε με προσοχή χθές τα παράπονα τοων ιδιοκτητών ΤΑΞΙ δια στόματος του προέδρου τους Μανόλη Τσιλογιώργη, κατά τον οποίον τα μέλη του σωματείου δεν μπορούν να τζιράρουν παραπάνω από το 1,5% του τουριστικού προϊόντος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ένας τουρίστας αποφασίσει να ξοδέψει 200 ευρώ κατά την παραμονή του στην Καβάλα, εκείνο που μπορεί να περιμένει ένας οδηγός ΤΑΞΙ είναι τουλάχιστον μια κούρσα…

  Πόσοι είναι όμως οι τουρίστες εκείνοι που θα μείνουν στην Καβάλα 1 – 2 ημέρες ώστε θα ξοδέψουν 200 ευρώ έκαστος! Μάλλον ελάχιστοι, άρα ο προβληματισμός επανέρχεται στο κύριο ζήτημα  που είναι το κατά πόσο η πόλη έχει αποκτήσει τουριστικό χαρακτήρα, επί της ουσίας και όχι στα λόγια!!!

   

  Μια απλή διαδρομή!!!

  Τι σημαίνει όμως η πόλη να αποκτήσει «τουριστικό χαρακτήρα»; Πολύ απλά, να έχει μια διάρθρωση και μια λειτουργία που να ταυτίζεται ή να είναι κοντά στην σκέψη και τα θέλω του τουρίστα!!! Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. ‘Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σαντορίνης είναι η θέα του ηλιοβασιλέματος. Στους τουριστικούς οδηγούς γράφει για τη θέα του ηλιοβασιλέματος από το «φρύδι» της Καλντέρας αλλά ειδικά αναφέρουν ότι «Η μεγάλη προβολή που έχει γίνει στο ηλιοβασίλεμα συγκεκριμένων περιοχών όπως της Οίας, έχει ως αποτέλεσμα μερικές μέρες τον Αύγουστο να μην έχεις που να σταθείς για να δεις το ηλιοβασίλεμα»!!! Και όντως έτσι συμβαίνει, όποιος έχει επισκεφτεί αυτή την εποχή την Οία δεν ξέρει τι να διαλέξει για να φωτογραφίσει, την πορεία του ήλιου προς την Δύση ή τους χιλιάδες τουρίστες που κρέμονται σαν τα τσαμπιά;

  Εμείς δεν έχουμε καλτέρα, αλλά έχουν το ύψωμα του Σταυρού, επάνω στο Σύμβολο Όρος που προσφέρει εξαιρετική θέα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και τη νύχτας!!! Δεν σκέφτηκε ποτέ κανείς να στρώσει με άσφαλτο το δασικό δρόμο και τα ταξί να προσφέρουν τουριστικά δρομολόγια μέχρι εκεί για τους επισκέπτες της πόλης για να την φωτογραφίσουν από ψηλά!!! Τόσο απλά!!!

  Ακούμε όμως μεγάλα λόγια, μεγαλόπνοους σχεδιασμούς, τρελά οράματα για την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά δεν κάνουμε τα απλά και αυτονόητα!!!

   

  ΚΑΒΑΛΑ

   

   

   

   

   

   

  Αλλαγή όδευσης

  Τελικά οι εξελίξεις μάλλον δικαιώνουν τον απερχόμενο δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη που υποστήριζε ότι έχει πετύχει την αλλαγή όδευσης του ΤΑΡ, έτσι ώστε να περάσει από αγροτικό δρόμο με αποτέλεσμα να επηρεάσει ελάχιστα την καλλιεργήσιμη γη. Η χθεσινή συνάντηση του κ. Μιχαηλίδη με τους εκπροσώπους της εταιρίας το επιβεβαιώνει ότι τα προβλήματα λύνονται με σωστό και τεκμηριωμένο διάλογο.

  Κάτι το οποίο μάλλον δεν συνέβη στην περίπτωση των Τεναγών, όπου η απουσία διαλόγου δημιούργησε προβλήματα και αναστάτωση. Μήπως έστω και τώρα μπορεί να γίνει κάτι και να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια για να προχωρήσει το έργο;

   

  Κοντά στους αγρότες

   

  Η βιασύνη με την οποία προσπαθούν να αντιμετωπίζουν τις ενημερωτικές συναντήσεις με τις τοπικές κοινωνίες τα στελέχη της εργολαβικής εταιρείας Exergia Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει την περιβαλλοντική μελέτη της κατασκευής του αγωγού T.A.P. είναι πραγματικά μνημειώδης. Μετά τη συνάντηση που είχε ο εκπρόσωπος της Κωνσταντίνος Μπάτος, με το δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη ακολούθησε ενημέρωση προς τους κατοίκους της Γραβούνας για την όδευση και για το ότι ορισμένες από τις εκτάσεις τους θα χρειαστεί να γίνουν «αποθετήρια» για τις σωληναγωγούς και τα μηχανήματα, που θα χρησιμεύσουν στη διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης του αγωγού.

  Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η ενημέρωση έγινε σε καφενείο (!) του χωριού, σκηνικό που μάλλον θυμίζει παλιά ελληνική ταινία. Αυτό είναι που λένε «η ενημέρωση κοντά στους αγρότες» ή αυτό που λένε για το Βουνό που πάει στον Μωάμεθ!!!

   

  Στα δύο ο Εμπορικός

  Τελικά, αυτό που πολλοί πιστεύουν, ότι δηλαδή η κυβέρνηση Σαμαρά νομοθετεί με τέτοιο τρόπο, που θα διχάσει την ελληνική κοινωνία, βρίσκει την εφαρμογή της στο εσωτερικό του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Κατ’ ουσίαν, προεδρείο και Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. συμφωνούν στο να μην ανοίγουν τα καταστήματα σε Κυριακές αντίστοιχες με αυτή που έρχεται στις 20 Ιουλίου, ωστόσο έδειξαν να διαφωνούν σε άλλα επιμέρους ζητήματα. Κι έτσι, προέκυψε η κόντρα Λεμονίδη-Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., προκαλώντας μάλιστα την αποχώρηση της δεύτερης από το Δ.Σ. της Τρίτης.

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.