Χρονόμετρο

    Παράπονα

    Δημοσιεύτηκε στις

    Πρόβλημα συγχρονισμού;

    Ο απερχόμενος δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής μας «απειλεί» ότι θα χρησιμοποιεί το FB για να δίνει απάντηση σε όσα λέγονται για να «δυσφημίσουν» το έργο του… κάνοντας αρχή από το θέμα της ανάπλασης του χώρου στάθμευσης στην Ροδόπη και τα προβλήματα που ανέκυψαν αλλά και το πόσες θέσεις χάθηκαν!!!

    Ομολογούμε ότι μας εξέπληξε αυτή η ανάρτηση, γιατί βλέποντας το ημερολόγιο διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν λάθος η εντύπωση που είχαμε ό,τι δηλαδή οι εκλογές διεξήχθησαν πριν ένα μήνα περίπου και ο κ. Σιμιτσής έχει ήδη κριθεί για το έργο του… Ίσως όμως και ο ίδιος να το γνωρίζει ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε και δεν έχει πλέον κανένα νόημα να «υπερασπίζεται» το έργο του, οι πολίτες το έκριναν και ψήφισαν ανάλογα, αλλά για άλλους λόγους επιμένει…

    Τώρα επαφίεται στους ιστορικούς του μέλλοντος, όταν φτάσουν να ασχολούνται με την Καβάλα του 2007 – 2014 να μελετήσουν αν η επταετία του κ. Σιμιτσή ήταν παραγωγική για την πόλη ή όχι. Τότε θα κριθεί και κατά πόσο ήταν άδικο για τον ίδιο και τους συνεργάτες του το αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου.

    Από εδώ και πέρα η όποια κριτική διάθεση θα πρέπει να στραφεί προς την νέα δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα για να αξιολογηθεί ανάλογα για το έργο της για το οποίο από 1ης Σεπτεμβρίου θα πρέπει να αρχίσει να δίνει δείγματα γραφής!!!

     

    Κακός στα μαθηματικά ή προσπάθεια αποφυγής της κριτικής

    Όσον αφορά τώρα την ουσία της ανάρτησης του απερχόμενου δημάρχου, εκείνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι για ακόμη μια φορά, ο Κ. Σιμιτσής διαψεύδεται από τα όσα αναφέρει, σχετικά με το κατά πόσες θέσεις στάθμευσης χάθηκαν στο πάρκινγκ της Ροδόπης. Ο απερχόμενος δήμαρχος ανέφερε βάσει δικών του στοιχείων ότι χάθηκαν μόλις (3) τρεις θέσεις, την ώρα που ο επιχειρηματίας που έχει σύμβαση με τον δήμο να μιλάει για 45 λιγότερες θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμαρχος είναι κακός με τα μαθηματικά (πράγμα λογικό, αφού είναι δικηγόρος) ή θέλει να αποφύγει την κριτική, καθώς στην ίδια ανάρτηση τα έβαλε και με μια μερίδα του τοπικού Τύπου, που επέκρινε την ανάπλαση.

     

    Πήρε φόρα ο Λάζαρος

    Ο Λ. Βασιλειάδης πήρε φόρα για τα καλά και αναμένεται να διαδραματίσει ακόμη μια φορά σε συλλαλητήριο στην πόλη της Καβάλας πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως και στην περίπτωση του λιθάνθρακα, αλλά και του L.N.G. Φαίνεται πως ο Λάζαρος πήρε στα σοβαρά κι έναν ακόμη ρόλο. Ο κ. Βασιλειάδης «βαραίνει» κι άλλο το βιογραφικό του θα λέγαμε ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Άλλωστε, ο ίδιος δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να ασχοληθεί υπό προϋποθέσεις με τα κοινά. Κι αν για κάποιους μοιάζει μακρινό το 2019, ο Λ. Βασιλειάδης δε συμμερίζεται κάτι τέτοιο, όπως δείχνουν οι διαθέσεις του…

     

    Με τα μάτια στην Θάλασσα 

    Όταν είναι να ξεκινήσει μια νέα μεταρρύθμιση γίνεται επανάσταση… Κάθε τι «νέο» δημιουργεί ταραχή, αγωνία, ανασφάλεια και φυσικά τροφοδοτεί σενάρια για τέλος του κόσμου… Σπάνια ή ποτέ, δεν γυρνάμε πίσω να δούμε πως υποδεχτήκαμε μια καινούργια κατάσταση και κατά πόσο δικαιώθηκαν οι προσδοκίες ή επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι!!!

    Κάθε φορά που έρχεται ένα κρουαζιερόπλοιο, η Καβάλα γυρίζει τα μάτια στην θάλασσα, γιατί περιμένει μια οικονομική ανάσα, από τους επισκέπτες. Στις πρόσφατες εκλογές μάλιστα, το θέμα της κρουαζιέρας ήταν κεντρικό θέμα στις τοποθετήσεις των περισσοτέρων υποψηφίων δημάρχων. Ο απερχόμενος διαλαλούσε προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι δικό του έργο η έλευση των κρουαζιερόπλοιων, οι άλλοι που φιλοδοξούσαν να τον διαδεχθούν τόνιζαν το τι θα κάνουν από εδώ και πέρα για να αυξηθούν οι επισκέψεις…

     

    Τι λέει το χθές;

    Το καλοκαίρι του 2010 ψηφίστηκε από την Βουλή, η πλήρης άρση του Καμποτάζ, με πάρα πολλές αντιδράσεις και επεισόδια. Τι είναι όμως το καμποτάζ; Οι ειδικοί το αποκαλούν αμαρτία για τις θαλάσσιες μεταφορές, που την καθιέρωσε ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παυλίδης και βάσει αυτού ένα ξένο πλοίο δεν μπορεί να εκτελέσει μεταφορές από ένα λιμάνι σε ένα άλλο στην ίδια χώρα, αν δεν του έχει χορηγηθεί το προνόμιο του λεγόμενου Καμποτάζ.

    Αυτό λοιπόν το μέτρο «προστασίας» απαγόρευε την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Η άρση έγινε μετά από απαίτηση των ευρωπαίων εταίρων!!! Στην ουσία ήταν απαίτηση των παραγόντων του διεθνούς τουρισμού που ήθελαν να βάλουν και νέους προορισμούς στο πρόγραμμά τους για να μπορούν να «πουλάνε» στους τουρίστες και νέα πακέτα διακοπών!!! Αν δεν είχε γίνει αυτό το 2010 σήμερα δεν θα είχαμε δει ούτε ένα κρουαζιερόπλοιο όσο και αν προσπαθούσαμε!!!

     

    Και τι μπορούμε να κάνουμε;

    Αν θέλουμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας, θα πρέπει να λυθεί το θέμα της δημιουργίας μεγάλων τουριστικών μονάδων στην περιοχή, το οποίο δεν λύνεται όσο το ελληνικό κράτος κινείται σε ρυθμούς χελώνας!!! Σχετικές δηλώσεις είχαμε στο «Χ» του Σαββάτου από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας κ. Μιτζάλη…

    Τι άλλο; Να φροντίσει ο κάθε δήμαρχος να ομορφαίνει την πόλη και να την έχει καθαρή αντί να περνάει το χρόνο του στα ταξίδια, λες και είναι υπουργός εξωτερικών!!! Πρακτικά, περισσότερο πράσινο, περισσότερη καθαριότητα και ανακύκλωση των σκουπιδιών, επίσης δρόμοι, πεζοδρόμια και πεζόδρομοι τακτοποιημένοι!!! Επιστέγασμα σε όλα αυτά η ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας, στην ιστορία, τον πολιτισμό, το φαγητό και την μουσική… Όλα τα άλλα είναι λόγια, που δεν αξίζουν δεκάρα!!!

     

    Παράπονα

    Και μιας και σχολιάσαμε το θέμα της κρουαζιέρας να σημειώσουμε ότι ήδη υπάρχουν παρά πολλά παράπονα από τους επαγγελματίες του χώρου, καθώς πολλά λιμάνια της χώρας έχουν σοβαρά προβλήματα.

    Πιο συγκεκριμένα κλιμάκιο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, που επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες τα νησιά Μύκονο, Πάτμο, Ρόδο και Σαντορίνη κατέγραψε τα προβλήματα λιμενικής υποδομής και διευκόλυνσης σε λιμάνια, όπου «πιάνουν» κρουαζιερόπλοια. Στην Καβάλα δεν ήρθαν αλλά αν έρθουν θα διαπιστώσουν τα ίδια προβλήματα… Θυμάστε που πέρσι ένα κρουαζιερόπλοιο δεν μπήκε στο λιμάνι εξαιτίας προβλημάτων στην πρόσδεση του; Αυτά νομίζεται δεν έχουν συνέχεια;

     

     

     


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.