Χρονόμετρο

  Τι αμαρτίες πληρώνει;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τι αμαρτίες πληρώνει;

  Οι πρώτες κινήσεις για την αξιοποίηση της Δημοτικής Καπναποθήκης έγιναν το 1984 επί των ημερών του αείμνηστου Λευτέρη Αθανασιάδη, τότε πήρε ο Δήμος Καβάλας το κτήριο και άρχισαν οι μελέτες και στην συνέχεια οι εργασίες ανακατασκευής. Επί των ημερών του Στάθη Εριφυλλίδη παραδόθηκε το έργο – όσον αφορά τα κτηριακά – και το επόμενο βήμα ήταν πια ο εξοπλισμός και η λειτουργία των μουσείων που θα στεγάζονταν εκεί. Τότε ήταν που το παρέλαβε η διοίκηση του Κωστή Σιμιτσή που φιλοδοξούσε να το λειτουργήσει… Έκτοτε πέρασαν 7 χρόνια και δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ!!!

  Το αποτέλεσμα είναι να μένουν άστεγα τα μουσεία της πόλης. Αναφερόμαστε στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Μουσείο Βαγή και στο Μουσείο Καπνού. Το οποίο στην πραγματικότητα σημαίνει ότι τα εκθέματα μένουν σε κιβώτια, ενώ δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως κάποια κομμάτια των συλλογών  να έχουν κάνει φτερά.

  Το πρόβλημα αυτό, της Δημοτικής Καπναποθήκης δηλαδή θα είναι ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα που θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα δημοτική αρχή της Δήμητρας Τσανάκας!!!

   

  Κλέβουν τις ταμπέλες

  Η κατασκευή ενός έργου μέσα στην πόλη είναι μια διαδικασία δύσκολη καθώς πέραν όλων των άλλων προβλημάτων πρέπει να ρυθμιστεί και η κυκλοφορία. Για να γίνει αυτό απαραίτητες είναι οι πινακίδες που τοποθετούνται πριν το έργο για να ενημερώνουν τους οδηγούς για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις… ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι πινακίδες που πλέον δεν είναι αλουμινένιες λόγω υψηλού κόστους αλλά σιδερένιες όπως παλιά, έχουν γίνει περιζήτητες… προς ανακύκλωση…

  Και μην βιαστείτε να κατηγορήσετε τους αθίγγανους, γιατί όπως μας έλεγε γνώστης τους χώρου πολλές φορές και περίοικοι κλέβουν τις ταμπέλες και τις πουλάνε για ανακύκλωση… Σε ένα μόνο έργο χάθηκαν οι 42 από τις 45 συνολικά πινακίδες που είχαν συγκεντρωθεί!!!  Μιλάμε για πραγματικό πλιάτσικο!!!

   

  Τι μπορεί να γίνει…

  Ωστόσο ακόμη και αν οι πινακίδες βρίσκονταν στις θέσεις τους, πολλές φορές αυτό δεν αρκεί για να λυθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Η καλύτερη λύση είναι η παρουσία κάποιου να ρυθμίζει την κυκλοφορία, αλλά όσες φορές και αν έγιναν νύξεις στην Αστυνομία η ίδια απάντηση δίδονταν πάντα, δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό!!! Ίσως τώρα που ενισχύθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας με τους δημοτικούς αστυνομικούς θα βρεθεί μια λύση για να μετριαστεί το πρόβλημα και να λυθεί το κυκλοφοριακό που δημιουργείται κάθε φορά που γίνεται ένα έργο.

  Βέβαια εκεί που δεν μπορεί να γίνει τίποτα είναι στο άλλο θέμα, του βαψίματος των πινακίδων με διάφορα χρώματα και με ανόητα συνθήματα, που στην ουσία ακυρώνουν την όποια χρηστική αξία τους αλλά εκεί το θέμα πάει αλλού, οπότε προς ώρας το αφήνουμε!!!

   

  Στην Καβάλα ο επενδυτής των Λουτρών Ελευθερών

  Την επόμενη εβδομάδα έρχεται στην Καβάλα ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο επενδυτής από τη Λάρισα, που έχει αναλάβει την αναστύλωση των Λουτρών Ελευθερών και θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της αντιπεριφέρειας και τον πρόεδρο της Εργοανάπτυξης, Θόδωρο Σμυρλόγλου. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε, εντός των επόμενων ημερών θα αναθέσει σε συνεργεία την αποψίλωση της περιοχής των Λουτρών και της συγκομιδής σκουπιδιών και άχρηστων υλικών, ώστε να είναι έτοιμη η περιοχή για την έναρξη των εργασιών ανάπλασης, αφού περάσει από το Κ.Α.Σ. η αναθεωρημένη πρόταση του κ. Νταβέλη για τη διατήρηση των τριών ιστορικών κτηρίων, που βρίσκονται μέσα στα Λουτρά.

   

  «Τα σκουπίδια είναι χρυσός»

  Θέση για το θέμα των σκουπιδιών έχει πάρει κατ’ επανάληψη και ο επικεφαλής της Κ.Α.Π., Βαγγέλης Παππάς, ο οποίος σχολίασε για την έλλειψη σταθμού μεταφόρτωσης ότι ο δήμος Καβάλας όπου ακόμη αναζητείται χωροθέτηση και σημείωσε ακόμη μια φορά ότι «τα σκουπίδια είναι χρυσός. Ακόμη κι αν υπάρχει διαχείριση σε επίπεδο Περιφέρειας, εμείς θα έπρεπε να είμαστε πρωταγωνιστές και θα απέβαινε σε καλό της πόλης, καθώς έχουμε και Χ.Υ.Τ.Α., που είναι κοντά στην Εγνατία Οδό και απομένει μια σύνδεση με αυτή, ώστε να μην περνάνε τα απορριμματοφόρα από κατοικημένες περιοχές». Μάλιστα, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι η διοίκηση του δήμου με τους πίνακες που παρέδωσε για το θέμα που αφορούσε στη ΔΙΑΜΑΘ στη συζήτηση εντός του δημοτικού συμβουλίου, ουσιαστικά παραδέχεται την αποτυχία της.

  Όσο για τα Κ.Δ.Α.Υ., συμπλήρωσε ότι για τον χώρο που είχε επιλεγεί πριν χρόνια στη Ν. Καρβάλη, υπογράμμισε ότι και πολιτισμό συνιστά η διαχείριση και ανακύκλωση απορριμμάτων και περισσότερες θέσεις εργασίας μπορεί να ανοίξει, απ’ ότι μια πλωτή μονάδα επεξεργασίας L.N.G., όπως τελευταία συζήτηθηκε ευρέως στην τοπική κοινωνία.

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.