Χρονόμετρο

  Αδιαφορία;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αδιαφορία;

  Μαθαίνω ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα, παραμένει πολύ υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων στην Καβάλα, όπως δηλαδή και σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σχεδόν ο ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, είτε το ερώτημα αφοράει ευρωεκλογές, είτε δημοτικές εκλογές.

  Οι αναποφάσιστοι, πόσο «αναποφάσιστοι» είναι τελικά; Είναι ένα ζητούμενο που καμία έρευνα δεν μπορεί να το απαντήσει. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο καλύτερος όρος που να περιγράφει αυτή την κατάσταση είναι «αδιευκρίνιστη» ψήφος και θα εξηγήσω γιατί. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της αγεωγράφητης περιοχής του εκλογικού σώματος ουσιαστικά αρνείται να συνεργαστεί με τους δημοσκόπους, γιατί στο μυαλό του, τους έχει ταυτίσει και όχι άδικα, με το πολιτικό σύστημα. Αυτός είναι και ο λόγος της αδιαφορίας ναυ να μιλήσει για το τι σκέπτεται να ψηφίσει, κι αυτό γιατί θέλει η ψήφος του να, να τους αιφνιδιάσει, να τους ξαφνιάσει, άλλωστε τι νόημα θα έχει αν δεν τους βρει απροετοίμαστους; Τι τιμωρία θα είναι;

   

  Αισιοδοξούν

  Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να μας εκπλήσσει. Από την μία βγαίνουν στελέχη του και δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους από την υποτονική παρουσία του συνδυασμού του Άρη Βέρρου και την διαφαινόμενη πανωλεθρία στις δημοτικές εκλογές. Από την άλλη άλλα στελέχη του κόμματος, βγαίνουν και πανηγυρίζουν λέγοντας ότι έχουν δημοσκοπήσεις στα χέρια τους που βγάζουν δήμαρχο τον Άρη Βέρρο!!! Δεν ξέρουμε κάτι περισσότερο γι’ αυτές τις δημοσκοπήσεις, ούτε πότε έγιναν αλλά ούτε και πότε, ωστόσο αν είναι μετρήσεις που έγινε στο Στέκι της Νέας Πόλης, τότε ναι, ο κ. Βέρρος έχει εκλεγεί ήδη δήμαρχος και απορώ γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές για να επιβεβαιωθεί αυτό!!!

   

  Το «ρουσφέτι και το μπαξίσι»

  Με βάση όσα μαθαίνουμε από το ιατρικό ρεπορτάζ, το «ρουσφέτι και το μπαξίσι», μια παλιά κακή συνήθεια, την οποία μας κληροδότησαν οι Τούρκοι στο 400ετές πέρασμά τους από τη χώρα μας δε θα εξαλειφθεί ποτέ. Πως αλλιώς μπορείς να εξηγήσεις μια παρέμβαση πολιτικού, ο οποίος έχωσε το δάχτυλό του και απέτρεψε την έλευση ενός ακόμη ιατρού, είτε παθολόγου είτε γενικής ιατρικής, στο Γ.Ν.Κ. και να ελαφρύνει τους ήδη επιβαρυμένους ιατρούς της Α’ Παθολογικής Κλινικής. Πραγματικά, αυτός ο τόπος νομίζουμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ…

   

   

  Χάθηκε ο αγωνιστικός ρόλος

  Είπαμε να μην είμαστε αυστηροί για τον νέο πρόεδρο του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ., Δημήτρη Κυριαζίδη και να του δώσουμε ένα περιθώριο να εγκλιματιστεί στον νέο ρόλο του, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο συγκεκριμένος φορέας, μετά την αποχώρηση του Λάζαρου Βασιλειάδη από την προεδρία, έχει σωπάσει και οι φωνές αντίδρασης για την όδευση του αγωγού Τ.Α.Ρ. έχουν ατονήσει. Αν μη τι άλλο, είναι ένα δείγμα ανησυχητικό. Σίγουρα, από το Τ.Ε.Ε. δεν έχουμε την απαίτηση να πάρει τα όπλα και να ανοίξει πόλεμο στην Κοινοπραξία του Τ.Α.Ρ., αλλά με την αντικατάσταση Βασιλειάδη έχασε μαζί και τον αγωνιστικό του ρόλο…

   

  Κοινωνική αλληλεγγύη

  Η συνεργασία της Energean oil & gas με φορείς της Καβάλας που προσφέρουν κοινωνικό έργο, δεν περιορίζεται στο 1ο Ειδικό σχολείο και τους Γιατρούς του Κόσμου αλλά συνεχίζεται και με την εθελοντική οργάνωση ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ που προσφέρει τρόφιμα και ρούχα σε άπορους. Πιο συγκεκριμένα, η Energean oil & gas πρόκειται να δωρίσει στην οργάνωση ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο τύπου VAN, μετά τις απαραίτητες εργασίες που έγιναν για την συντήρηση του, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν τα μέλη της για την μεταφορά των τροφίμων. Με τον τρόπο αυτό λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στο να φτάνουν οι δωρεές στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

  Ωστόσο και τους εργαζόμενούς της δεν τους ξέχασε, η Energean oil & gas, φρόντισε να δώσει σε κάθε οικογένεια εργαζομένων ένα αρνί για το Πάσχα, πιστή στο έθιμο των ημερών. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι προμήθεια των αρνιών, άνω των 200 τεμαχίων έγινε από 5 διαφορετικούς τοπικούς προμηθευτές της αγοράς της Καβάλας. Οι εποχές που τα πετρέλαια είχαν αποκλειστικούς προμηθευτές πέρασε…

  Τι έκανε;

  Αξιοσημείωτη η πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου του Καποδιστριακού Δήμου Παγγαίου Παράσχου Σιμούδη να μηνύσει τον δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Βασίλη Ξουλόγη, για το θέμα του Αρσενικού στο νερό!!! Ωστόσο, μήπως θα ήταν σκόπιμο να εξηγήσεις ο κ. Σιμούδης στους συνδημότες του τι έκανε ο ίδιος για το πρόβλημα της μόλυνσης στο νερό, καθώς ως γνωστό δεν προέκυψε σήμερα, αλλά υπάρχει εδώ και χρόνια.

  Αυτό δεν απαλλάσσει τον κ. Ξουλόγη από τις όποιες ευθύνες του αναλογούν, αλλά όπως φαίνεται μια μηνυτήρια αναφορά δεν εναντίον του δεν απαλλάσσει και τον κ. Σιμούδη, έτσι δεν είναι; Μπορεί βέβαια οι τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Σιμούδη να έχουν παραγραφεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολιτικές και γι’ αυτές θα πρέπει να κριθεί!!!

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.