Χρονόμετρο

  Θερμός εναγκαλισμός Παπανδρέου-Τσακλίδη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τα έκανε εύκολα η Ραχήλ

  Δεν ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας «μαγεύτηκε» από τα μάτια της Ραχήλ Μακρή και την έβαλε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όμως αν άκουσε τη δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης ότι «αν μας διακόψουν την χρηματοδότηση θα δώσουμε εντολή να κόψουμε έως 100 δισ ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος», τότε μάλλον θα τραβάει τα μαλλιά του. Κοίτα να δεις που ήταν τόσο εύκολο να βγούμε από την κρίση και δεν το ξέραμε…

   

  Θερμός εναγκαλισμός Παπανδρέου-Τσακλίδη

  Όλο το «παλιό» ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Egnatia, για να υποδεχθεί τον ηγέτη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., Γιάννης Τσακλίδης, με τον οποίο είχε θερμό εναγκαλισμό – απ’ όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο-, μια κι οι δυο τους συνυπήρξαν στην κυβέρνηση Σημίτη, οι πρώην αντιδήμαρχοι Παγγαίου, Τάκης Ηλιάδης, Μαρία Τσίλογλου, ο πρώην δήμαρχος Χρυσούπολης, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χριστοδουλίδης, οι δικηγόροι Λάκης Καγκαΐδης, Βούλα Καρκαλέτσου, Τάνια Ελευθεριάδου – Τσίγκα και πολλοί άλλοι. Μόνο τον Ανδρέα Γράσσο δεν είδαμε που τηρεί αυτό που είπε… αυστηρή ουδετερότητα και από το Γιώργο και από τον Βαγγέλη.

   

  Γενικά ήταν πολλοί παρόντες αν και μέχρι την περασμένη εβδομάδα που έψαχνε υποψήφιους του κόμμα του πρώην πρωθυπουργού όλοι ήταν κάπου απασχολημένοι και δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα… Χθές, εκ του ασφαλούς πια βγήκαν για την υποδοχή!!!

   

  Οι νοσταλγοί

  Μάλιστα, οι παρευρισκόμενοι επευφημούσαν τον πρώην πρωθυπουργό, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο, ενώ ένας φανατικός οπαδός της οικογένειας Παπανδρέου, του έδωσε μια φωτογραφία από παλιότερη επίσκεψη του πατέρα του, Ανδρέα, στην Καβάλα.

   

  Κάτι είναι και αυτό, πάντα η παλιά λάμψη προσδίδει κάτι στους επιγόνους… όσο και αν αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων!!!

   

  Υψηλός μέσος όρος

  Πάντως, οι κακές γλώσσες είχαν να πουν ένα σχόλιο για τον μέσο όρο των παρευρισκόμενων οπαδών του Γ. Παπανδρέου. Πλην ελαχίστων 45άρηδων και ενός-δύο 30άρηδων, οι υπόλοιποι οπαδοί του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. ήταν άνω των 65 ετών! Με νέα μυαλά ετοιμάζεται να πορευτεί ο ΓΑΠ… Βλέπετε όσο προχωράει η ηλικία η μνήμη ατονεί, όσο αφορά τα σχετικά πρόσφατα γεγονότα και ενδυναμώνεται για τα παλιά. Έτσι το «λεφτά υπάρχουν» του 2010, το έχουν ξεχάσει αλλά θυμούνται άριστα την «ΑΛΛΑΓΗ» του 1981!!!

   

  Πανικός στις πιτακοπές

   

  Τυχεροί οι υποψήφιοι βουλευτές, μέσα στην ατυχία τους. Ενώ είναι αναγκασμένοι να τρέχουν μέσα στο κρύο, μεσούντος ενός ιδιαίτερα κρύου χειμώνα προς άγραν ψήφων, είναι τυχεροί που αυτό το διάστημα οι μια πιτακοπή διαδέχεται την άλλη. Αντί λοιπόν να γυρίζουν άσκοπα στους άδειους και κρύους δρόμους και στα έρημα καφενεία, παίρνουν σβάρνα τις συνεστιάσεις και ότι κάτσει…

   

  Όπως να έλεγε υποψήφιος βουλευτής έχει χάσει πλέον το λογαριασμό σε πόσες πιτακοπές έχει πάει και σε πόσες ακόμη θα πάει αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα σε λαχειοφόρους αγορές που συνηθίζουν να κάνουν οι σύλλογοι προς ενίσχυση του ταμείου τους. Ανέλπιστα έσοδα βλέπουν να έχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς που να περίμεναν ότι μέσα στην «λειψυδρία» της μνημονιακής εποχής θα «έσκαγε» προεκλογική περίοδο με ανέλπιστα έσοδα, καθώς κάθε υποψήφιος που θέλει να μπει αξιοπρεπώς στο παιχνίδι πρέπει να ξοδέψει και κάτι παραπάνω.

   

  Οι τυχεροί

   

  Κοπή πίτας είχαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αλλά χωρίς την παρουσία υποψηφίων βουλευτών, με εξαίρεση τον Βαγγέλη Παππάς των ΑΝΕΛ που είναι και δημοτικός σύμβουλος. Το φλουρί μπορεί να μην έτυχε στον κ. Παππά αλλά πήρε την ευλογία του σεβασμιώτατου κ. Προκοπίου που ήταν παρών, αλλά και τις θερμές ευχές για καλή επιτυχία από την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Η οποία κ. Τσανάκα χθές ήταν πολύ περιποιημένη και στις ομορφιές της με αποτέλεσμα να εισπράξει και το σχόλιο του Μάκη Παπαδόπουλου: «Δήμαρχε όποτε έρχεται ο σεβασμιώτατος είσαι στις ομορφιές σου, στην «τρίχα» σε βρίσκω»!!! Για να συμφωνήσει η κ. Τσανάκα και με την ευκαιρία να γνωστοποιήσει ότι το ιδιαίτερα όμορφο κόσμημα που φορούσε ήταν δώρο του Λυκείου Ελληνίδων, αντίγραφο παραδοσιακού κοσμήματος.

   

  Όσο για το «φλουρί» το κέρδισε, το ένα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσγλου και το άλλο ο δημοτικός σύμβουλος Παράσχος Αγανικόλας.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.