Χρονόμετρο

  Προχειρότητες

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  Διαφημίζει ο Δήμος Καβάλας το Δρόμο του Νερού και καλεί τους καβαλιώτες να τον περπατήσουν. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν τις ανακοινώσεις που εκδίδει ο Δήμος Καβάλας χωρίς να έχουν μπει στον κόπο να επισκεφτούν και να περπατήσουν το έργο. Εμείς το περπατήσαμε και εκείνο που διαπιστώσαμε είναι κατά κύριο λόγο προχειρότητα και γιατί όχι και ανευθυνότητα, σε ένα έργο που ξοδεύτηκε μισό εκατομμύριο ευρώ. Δεν λυπούμαστε για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν άσκοπα, – να ήταν η πρώτη φορά; – αλλά για την ευκαιρία που χάθηκε!!!

  Αυτά προς το παρών, τα χειρότερα έρχονται!!!

   

  «Φύκια» για πασχαλινό αρνάκι

  Σε ένα σοβαρό κράτος, λέμε τώρα, δεν θα μπορούσε ένα μπακάλικο που πουλάει στους πελάτες του, όλη την σαβούρα της Ευρώπης, να πουλάει παραμύθι με τις τιμές του κρέατος και να υπόσχεται «φύκια» για πασχαλινό αρνάκι.

  Επειδή όμως και οι Γερμανοί έχουν καταλάβει τι κορόιδα είμαστε παίζουν μαζί μας, γιατί μπορεί αρνάκι με 3 και 60 να μην βρήκαν όσοι τσίμπησαν το δόλωμα, αλλά όλο και κάτι ψώνισαν με την ευκαιρία!!!

   

  Τα κορόιδα

  Μην τα βάζουμε όμως με τους Γερμανούς, δηλωτικό εμμονής, να θυμίσουμε ότι το 1974 μας έφταιγαν οι Αμερικάνοι και πιστεύαμε ότι αν τους διώξουμε θα είμαστε καλύτερα, τους διώξαμε και ήρθαν οι Γερμανοί με την μάσκα του Ευρωπαίου και πάλι καταλαβαίνουμε ότι είμαστε τα κορόιδα, της Ευρώπης αυτή τη φορά!!! Και οι Ρώσοι να έρθουν και πάλι θα είμαστε τα κορόιδα… Μήπως τελικά δεν φταίνε οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι ή οι Ρώσοι;

  Συμπέρασμα: Τελικά, αν είσαι κορόιδο, είσαι σαν την κοπριά που τραβάει τις μύγες!!! Για ότι συμβαίνει, δεν φταίνε οι μύγες, αυτές στο αίμα τους το έχουν να πηγαίνουν στην κοπριά!!! Έτσι δεν είναι;

   

  Σύμβουλος του Α. Σαμαρά

  Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά αναλαμβάνει με προσωπική του απόφαση ο κ. Σόλων Κασίνης, ο οποίος ορίζεται σύμβουλός του επί θεμάτων ενεργειακής πολιτικής.Ο κ. Κασίνης σπούδασε Χημικός Μηχανικός, κατέχει πτυχίο Business Studies και Δίπλωμα Marketing.

  Για περισσότερο από 35 χρόνια ασχολήθηκε επισταμένως με τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνεισέφερε καταλυτικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων σχετικά με τις συμφωνίες οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου με τις γειτονικές χώρες και μέσω των θέσεων που κατείχε στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου εξειδικεύτηκε στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων έρευνας υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

  Ο κ. Κασίνης βρέθηκε πολλές φορές στην Καβάλα, με τελευταία τον περασμένο Οκτώβριο στην παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Οικονομίδη για το ενεργειακό μέλλον και το περιβάλλον. Αρχικά η πρόταση του κ. Σαμαρά προς τον κ. Κασίνη, ήταν να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλά αρνήθηκε την θέση, οπότε για να τον αξιοποιήσει για τις γνώσεις του τον επέλεξε για σύμβουλό του.

   

  Αυτογκόλ από Μαρκόπουλο

  Στη χθεσινή φιέστα του Θόδωρου Μαρκόπουλου και του Γιώργου Παυλίδη για την παρουσίαση των θέσεων της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, είδαμε και τους βουλευτές Νίκο Παναγιωτόπουλο, Ντίνο Κλειτσιώτη, τον πρώην νομάρχη Θόδωρο Καλλιοντζή και τον επικεφαλή της παράταξης το 2010 για την αντιπεριφέρεια Καβάλας, Ανδρέα Μπαλίκα. Για να πούμε την πάσα αλήθεια, μας πέρασε από το μυαλό ότι ο κ. Μαρκόπουλος πήρε την μπάλα και την έβαλε στα δίχτυα της ομάδας του. Από τη μια δυο βουλευτές που έχουν πει «ναι σε όλα» και κατ’ επέκταση έχουν τεράστιες ευθύνες για τους τραγικούς δείκτες της ανεργίας και της υποανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από την άλλη δύο πρώην πολιτικούς άνδρες της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους οποίους ο καβαλιώτικος λαός τους γύρισε την πλάτη.

  Πόσο μπορεί να εξυπηρέτησε η παρουσία τους τον άφθαρτο σε ρόλο ηγέτη μιας παράταξης, Θόδωρο Μαρκόπουλο αυτή η ομήγυρη;

   

  Εκλογές με το νερό

  Το θέμα του νερού στο Δήμο Παγγαίου ατύχησε που έπεσε σε προεκλογική περίοδο. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο φυσικό και αναμενόμενο είναι να αγωνιούν οι κάτοικοι των περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Με τις κραυγές και τις κορώνες ή με τις διαβεβαιώσεις που δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες ενέργειες δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση ή για να το πούμε διαφορετικά οι πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα!!! Εξάλλου υπάρχουν και οι ειδικοί για να λύνουν τα προβλήματα με βάση την γνώση που κατέχουν, αλλιώς τι νόημα έχει η τεχνοκρατική προσέγγιση των πραγμάτων; Γι’ αυτό ας μιλήσουν αυτοί και για λίγο οι πολιτικοί να σιωπήσουν, μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και μετά αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

   

   

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.