Χρονόμετρο

  Τα ζώα μου αργά…

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τα ζώα μου αργά…

  Ασχολιόμαστε σήμερα με τα πάθη των ακτινιδοπαραγωγών του Νέστου, όχι απλά γιατί είναι μια δυναμική καλλιέργεια του νομού μας, αλλά και γιατί είναι ενδεικτικό παράδειγμα το τι υποφέρουν και οι υπόλοιποι καλλιεργητές (σπαράγγια, κηπευτικά κ.λ.π.). Το μεγάλο πρόβλημα τους ακούει στην λέξη ΕΛΓΑ. Ο ΕΛΓΑ είναι ένας οργανισμός οικονομικής αφαίμαξης που όταν είναι να πληρώσει σφυρίζει αδιάφορα. Ο εμπαιγμός και η αδιαφορία έφτασα στο μη παρέκει με την υπόθεση της καλοκαιρινής χαλαζόπτωσης, καθώς τρείς μήνες μετά τη ζημιά δεν υπάρχει πόρισμα και ποσό αποζημίωσης.

  Όποιος έχει διαφορετική άποψη από το πόρισμα, έχει δέκα ημέρες να την καταθέσει, να ξαναπληρώσει τον εκτιμητή και να περιμένει το αποτέλεσμα… Ναι αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει καρπός. Σήμερα που αναφερόμαστε στο θέμα ήδη έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή, έχει γίνει η διαλογή και προχωράει η συσκευασία!!! Η συγκομιδή ξεκίνησε από τις 15 Οκτωβρίου και τα τελευταία ακτινίδια μαζεύτηκαν μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, σε άδεια χωράφια τι εκτίμηση να γίνει; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

  Α και κάτι τελευταίο, το 95% της παραγωγής τουλάχιστον από τα ακτινίδια του Νέστου εξάγονται στο εξωτερικό, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αν μη τι άλλο αναφερόμαστε σε μια παραγωγή που προσφέρει πολλά στο εθνικό εισόδημα!

   

  Στον ύπνο

  Για το θέμα της χαλαζόπτωσης έγινε και σύσκεψη στις 26 Αυγούστου στην Πετροπηγή, όπου μαζεύτηκαν όλες οι πολιτικές κεφαλές με προεξέχοντες τους βουλευτές!!! Αυτούς που κάθε τρείς και λίγο βγάζουν ανακοινώσεις για το ένα και το άλλο θέμα, ότι το τάχα παρακολουθούν, ότι πιέζουν και ότι κατόπιν δικών τους ενεργειών επιλύονται τα πάντα.

  Φτάσαμε στα μέσα Νοεμβρίου και πόρισμα για το ύψος της ζημιάς και των αποζημιώσεων δεν έχει ανακοινωθεί, κατ’ άλλα οι βουλευτές το παρακολουθούν το θέμα!!! Μάλλον τους έχει πιάσει ο ΕΛΓΑ στον ύπνο!!!

  Μα καλά δεν έβλεπαν ότι οι ημερομηνίες περνούσαν και ο ΕΛΓΑ πήγαινε σα χελώνα, οι φωνές αγωνίας των αγροτών δεν ήταν ικανές να τους ξυπνήσουν;

   

  Μαζί με σέντερ φορ στην Καβάλα ο Κουβέλης

  Από τη χθεσινή επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στην Καβάλα, την παράσταση έκλεψε η πανύψηλη βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου. Η Θεσσαλονικιά βουλευτής έχει ύψος 1.90 και όπως μας ανέφερε αγωνιζόταν στην ομάδα μπάσκετ του Ερμή Λαγκαδά, ενώ πρόλαβε να κάνει και διεθνείς συμμετοχές, πριν ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική. Η Μάρκου προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και αρχικά είχε συνεργαστεί με την οργάνωση «Ελεύθεροι Πολίτες» του Βασίλη Οικονόμου.

   

  «Λαγός» η Μπακογιάννη;

  Ο κ. Κουβέλης μας απέκλεισε χθες κάθε πιθανή επιστροφή της ΔΗΜ.ΑΡ. στη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτός, όμως, δεν ήταν, που έλεγε ότι δε θα πάει σε συγκυβέρνηση πριν τη συμφωνία το καλοκαίρι του 2012; Η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη είναι μήπως «λαγός» για να μετρήσουμε γνώμες και να πάρουμε κλίμα;

   

  Δεν μας πείσατε κ. Κουβέλη

  Πάντως, ο κ. Κουβέλης σε ερώτησή μας χθες αν αισθάνεται ότι έχει προδώσει τους ψηφοφόρους του με τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση, απάντησε ότι έφυγε για την ΕΡΤ, τις απολύσεις στο δημόσιο και άλλα πολλά. Αυτά δεν τα γνώριζε όταν πήγαινε να συνεργαστεί με μια κυβέρνηση, που θα είχε υπουργούς τεχνοκράτες και μη εκλεγμένους σαν τον κ. Στουρνάρα; Δύσκολα πείθει!

  ΠΑΡΙΔΗΣ.2

  Περιπέτεια υγείας για το Μήτσο Παρίδη

  Στην εντατική μονάδα του ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκε χθες εσπευσμένα ο διεθνής ποδοσφαιριστής από τον Αγ. Ανδρέα Μήτσος Παρίδης, μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη. Το πρώτο εικοσιτετράωρο είναι το κρίσιμο αλλά τα σημάδια που δίνει ο οργανισμός του είναι ελπιδοφόρα, κατά τους γιατρούς. Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα να επανέλθει στις κανονικές του δραστηριότητες. Να θυμίσουμε ότι ο Μήτσος Παρίδης φιλοξενήθηκε στο «Χ», η ποδοσφαιρική του πορεία έδωσε υλικό για ένα μεγάλο αφιέρωμα, να θυμίσουμε ότι ξεκίνησε από την ομάδα των Φιλίππων Καβάλας, συνέχισε στον ΑΟΚ, στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στο αντιπροσωπευτικό μας εθνικό συγκρότημα. Με την εθνική Ελλάδος συμμετείχε σε πολλούς αγώνες. Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε ο Μήτσος Παρίδης μαζί με τον Κούδα.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.