Χρονόμετρο

  Ούτε μια ταμπέλα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ούτε μια ταμπέλα

  Κατηγορήσαμε τον δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή ότι το τελευταίο διάστημα δεν χάνει την ευκαιρία να κρεμάει όλο και μια ταμπέλα. Ταμπέλα στο Φάληρο, ταμπέλα στο νοσοκομείο για την κατάληψη, ταμπέλα στον μεντρεσέ για τα έργα που δεν ξεκίνησαν ακόμη… περιμένουμε με αγωνία την επόμενη ταμπέλα!!!

  Ωστόσο μην τον αδικούμε!!! Περπάτησα χθες στα έργα που ξεκίνησαν το περασμένο Σεπτέμβριο στο χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στο 1ο Γυμνάσιο και την οδό Κολοκοτρώνη, αλλά με έκπληξη διαπίστωσα ότι στα έργα διαμόρφωσης και ανάδειξης του χώρου που εκτελούνται δεν υπάρχει ούτε μια ταμπέλα, κι όχι μόνο αυτό, ακόμη και τα έργα είναι ψιλοπαρατημένα, εργαλεία σκόρπια από εδώ και από εκεί, λίγα ξύλα, μια μπετονιέρα του Δήμου Καβάλας και  κάτι ερείπια. Προς απόδειξη και το σχετικό φωτογραφικό ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε σήμερα.Με την ευκαιρία μπορεί κανείς να μας δώσει μια απάντηση για το πότε θα τελειώσει το έργο ή να πάμε σε καμία καφετζού;

   

   

   

  Τα μεγάλα έργα

  Τα τελευταία 10 χρόνια είναι συνηθισμένο φαινόμενο κάθε χρόνο να πλημμυρίζουν τα Τενάγη των Φιλίππων… τα τελευταία 5 χρόνια η κατάσταση γίνεται αφόρητη κάθε χειμώνα καθώς οι πλημμυρισμένες εκτάσεις κοντεύουν να καλύψουν την έκταση που καταλαμβάνανε τα έλη, πριν αποξηρανθούν… κάθε χρόνο γίνεται μια σύσκεψη, με αφορμή τις δυσκολίες που έχουν οι αγρότες να μπουν και να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους… κάθε φορά γίνονται οι ίδιες διαπιστώσεις και εξάγονται τα ίδια συμπεράσματα… την λύση την δίνει ο καιρός, ο ήλιος στεγνώνει τα χωράφια και με μια καθυστέρηση μηνών αρχίζει η καλλιέργεια τους… κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια…

  Φέτος, όμως έσπασε αυτός ο κύκλος της επανάληψης, η διοίκηση του Άρη Γιαννακίδη μας είπε ότι για να λυθεί το πρόβλημα μια και έξω θα γίνει ένα μεγάλο έργο, συνολικού κόστους 37 εκ. ευρώ, με μια μελέτη 2,5 εκ. ευρώ, ,κοντολογίς θα ξοδευτούν 40 εκατομμύρια ευρώ για να βρουν τρόπο να πετάξουν τα νερά στην θάλασσα!!! Μόλις το άκουσα, σκέφτηκα: «ακόμη ένα μεγάλο έργο που θα κάνει κάποιους πιο πλούσιους και σε κάποιους άλλους θα τους δίνει μέρες σε πολιτικές αξιώματα…»!!!

   

   

  Εκτός πραγματικότητας

  Η ιστορία με την αποστράγγιση των Τεναγών, που θυμίζει την έλευση του σιδηροδρόμου στην Καβάλα. Όταν έπεσε για πρώτη φορά, στα νεώτερα χρόνια, η ιδέα να έρθει ο σιδηρόδρομος στην Καβάλα, γεννήθηκε ένα παιδί, αυτό το «παιδί» έμαθα ότι πριν από χρόνια βγήκε στην σύνταξη και τώρα διανύει τα τελευταία χρόνια της ζωής τους!!! Μην γελάτε, γιατί με αυτή την υπόσχεση ξέρετε πόσοι βγήκαν βουλευτές, δήμαρχοι ή νομάρχες; Ουκ έστιν αριθμός!!!

  Επειδή λοιπόν είναι πολύ πιθανό, πια, σε μια εικοσαετία να έρθει ο σιδηρόδρομος στην Καβάλα, έπρεπε να διατυπωθεί μια νέα «Μεγάλη Ιδέα» για την επόμενη εκατονταετηρίδα, όταν θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας!!!

  Με την ευκαιρία να διατυπώσουμε και μια απορία, επειδή το νερό γίνεται όλο και πιο σπάνιο και οι ανάγκες της αγροτικής παραγωγής όλο και μεγαλύτερες γιατί δεν ανοίγουν προσωρινά μια γούρνα στο κέντρο των Τεναγών να μαζεύονται εκεί τα νερά και να έχουν οι παραγωγοί νερό να ποτίζουν το καλοκαίρι; Βέβαια το πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν θα κοστίσουν πολύ ούτε οι μελέτες, ούτε τα έργα… οπότε μάλλον θα απορριφθεί ως παράλογη η πρόταση… Ε, Άρη;

   

   

  Ο διαβασμένος και ο αδιάβαστος

  Διαβάζοντας δημοσίευμα στη γνωστή ιστοσελίδα ενεργειακών θεμάτων energypress.gr, διαπιστώνω ότι τελικά ένας άνθρωπος που διαβάζει τα ψιλά γράμματα στις συμφωνίες, που εμπλέκονται πολυεθνικές, όντως είναι επικίνδυνος για τα σχέδια τους. Τέτοιος είναι και ο Θέμης Καλπακίδης, που στοχοποιείται από το συγκεκριμένο άρθρο, αφού ξέρει όσο κανένας άλλος, τα αρνητικά από μια όδευση του αγωγού από τα Τενάγη Φιλίππων. Το ακριβώς αντίθετο με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δε διάβασε το Μνημόνιο και επιβραβεύτηκε με μια θέση σε υπουργείο…

   

  Θα πάρουν απάντηση;

  Τους φόβους του ότι ενδεχομένως η Κοινοπραξία του Τ.Α.Ρ. να μην απαντήσει στην εναλλακτική πρόταση του Τ.Ε.Ε.- Α.Μ. εξέφρασε ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ο κ. Μυστακίδης είπε στο «Χ» ότι το διάστημα 15-20 Μαρτίου που είναι δέσμευση από την ίδια την εταιρεία, πλησιάζει και δεν απέκλεισε ότι οι πρακτικές της Κοινοπραξίας εκτός από ψεύδη, εμπεριέχουν και συνεχείς αναιρέσεις, καθώς άλλα τονίζουν μπροστά στον Υπουργό Γ. Μανιάτη, άλλα είπαν στην τριμερή συνάντηση στις 14/2, ειδικά για την όδευση από τον δήμο Νέστου, ενώ άλλα περνάνε οι επικεφαλής της Κοινοπραξίας εκεί που μπορούνε και δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες λόγω απόστασης.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.