Χρονόμετρο

  Μικρό και ευέλικτο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τον παρεξήγησαν…

   

  Θέμα έγινε χθές ο καβαλιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Τάκης Εμαννουηλίδης όταν μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, είπε «Η αριστερά με την παιδεία και την αριστεία έχει σχέση ερωτική».

  Τον διέκοψε ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας τα περί ερωτισμού και του απάντησε ο κ. Εμμανουηλίδης ότι «Μιλάω για ερωτική σχέση και όχι για σεξουαλική με την έννοια του επιβητορισμού, όπως κάποιοι άλλοι εφάρμοσαν σε θέματα Παιδείας».

  «Καλό το χιούμορ αλλά καλή και η ευπρέπεια συνολικά» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης.

   

  Προφανώς ο κ. Εμμανουηλίδης έκανε χρήση του ποιητικού του λόγου που τόσο έχει εξασκήσει στις δεκάδες βιβλιοπαρουσιάσεις που έχει στο ενεργητικό του, αλλά δεν ήταν ο κατάλληλος χώρος, για αυτές τις λέξεις… Όταν καθημερινά ακούγονται στην αίθουσα της ολομέλειας τόσες εκφράσεις σεξουαλικού περιεχομένου και μόνο η χρήση της λέξης «έρωτας» δημιουργεί άλλους συνειρμούς!!!

   

  Ωστόσο εμείς κρατάμε ότι πλέον θα πρέπει να αλλάξει και το γνωστό σύνθημα και να γίνει: «Πρώτη φορά, ερωτική, Αριστερά»!!!!

   

  Θ.Σ.

   

   

  Μικρό και ευέλικτο

   

  Έφτασε χθές στην Καβάλα το νέο απόκτημα της ΑΝΕΘ που θα αντικαταστήσει το ΘΑΣΟΣ VI. Το νέο φέρυ μπόουτ φέρει το όνομα Άγ. Παντελεήμων και μας έρχεται από την Κέρκυρα όπου εκτελούσε δρομολόγια. Το νέο πλοίο είναι κατά πολύ μικρότερο και αρχαιότερο του ΘΑΣΟΣ VI. Άντε παιδιά, λίγο ακόμη και θα φτάσουμε και στο φέρυ ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ. Θα είναι και πολύ Vintage!

   

  Θ.Σ.

   

  Αποφασισμένη…

   

  Σήμερα είναι ο τρίτος γύρος διαβουλεύσεων της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα με τους επαγγελματίες για τον νέο κανονισμό πεζοδρόμων και πεζοδρομίων. Η δήμαρχος Καβάλας βλέπει επαγγελματίες ανά περιοχές και συζητάει το νέο κανονισμό. Εκείνο που προκύπτει μέχρι στιγμής είναι η αποφασιστικότητά της να βάλει ένα τέλος στην κατάσταση που υπάρχει στους πεζοδρόμους. Όπως τους είπε χαρακτηριστικά: «θα μπορούσε ο Δήμος Καβάλας να βγάζει πολλά λεφτά από τους πεζοδρόμους, αλλά δεν το θέλω έτσι, θέλω να είναι ανοιχτοί για να κυκλοφορούν άνετα οι καβαλιώτες και οι ξένοι επισκέπτες»!!!

   

  Μάλλον, τα λόγια αυτά δεν έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους επαγγελματίες των καφέ!!!

   

  Θ.Σ.

   

  Το πρόγραμμα για τα Ελευθέρια!

   

  Μαθαίνω ότι φέτος το πρόγραμμα των Ελευθερίων του Δήμου Καβάλας δεν θα έχει καμία σχέση με ότι γνωρίζαμε, θα είναι πιο αναβαθμισμένο ποιοτικά δίνοντας έμφαση στο θέμα της υποψηφιότητας των Φιλίππων για την UNESCO. Έτσι sτο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται, ενημερωτική εκδήλωση για τον φάκελο της UNESCO, παρουσίαση από το Εθνικό ίδρυμα Ιστορικών Μελετών του νέου ντοκιμαντέρ για το Καστελόριζο αλλά και τα δύο προηγούμενα για την Χάλκη και την Ίμβρο, επίσης θα έχει και μουσική εκδήλωση με την Φωτεινή Δάρα και τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ το παρών θα δώσει και ο υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

   

  Αξίζει να σημειώσουμε ότι το θέμα της υποψηφιότητας για την UNESCO, θα κυριαρχεί και στο φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων, που θα έχει τον γενικό τίτλο «Οι επτά άγγελοι των Φιλίππων»!!! Το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί στις 28 Μαίου, στους Φιλίππους.

   

  Θ.Σ.

   

  Θέμα ημερών οι ανακοινώσεις για τα «πεντάμηνα»

  Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα για ορισμένες από τις 266 θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας στον δήμο Καβάλας. Θα ακολουθήσει η διαδικασία των ενστάσεων και ύστερα θα ανακοινωθούν οι τελικές λίστες των επιτυχόντων. Εκτός απροόπτου η υπογραφή των συμβάσεων 5μηνης διαρκείας και η έναρξη εργασίας τοποθετούνται στα μέσα Ιουνίου.

   

  Δ.Μ.

   

  Κι εκτός οικονομικής επιτροπής ο Ξουλόγης;

  Στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη και κατ’ επέκταση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου βρίσκεται το αν θα παραμείνει ή όχι στην οικονομική επιτροπή του δήμου ο Βασίλης Ξουλόγης. Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης έχει απουσιάσει τρεις φορές αδικαιολόγητα (σ.σ. δικαιολογημένα λέει ο ίδιος τις δύο εκ των τριών) και βάση του κανονισμού ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής ενημερώνει το σώμα, το οποίο ψηφίζει για την παραμονή ή όχι του κ. Ξουλόγη στην οικονομική επιτροπή του Δήμου. Αν μη τι άλλο, οι επόμενες ημέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στον δήμο και σε υποθέσεις που αφορούν τον πρώην δήμαρχο Παγγαίου.

   

  Δ.Μ.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.