Χρονόμετρο

  Διστακτικά…

  Δημοσιεύτηκε στις

  Διστακτικά…

  Ως ανάληψη πρωτοβουλίας για να δηλώσει παρών στον προεκλογικό αγώνα για την κατάκτηση της δημαρχιακής καρέκλας, αντιλαμβανόμαστε την χθεσινή παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Ντίνου Κλειτσιώτη να δημοσιοποιήσει με κείμενο του τις απόψεις για το θέμα της ανακατασκευής του μεντρεσέ στην οδό Κολοκοτρώνη και να ασκήσει κριτική για ολιγωρία στην διοίκηση Σιμιτσή όσον αφορά την ανάπλαση πέριξ από τις Καμάρες. Ευτυχώς που δεν διατύπωσε και κρίση για το πρόσωπο του αντιδημάρχου Τεχνικών Θόδωρο Μουριάδη, γιατί τότε θα μπορούσε κανείς τον ταυτίσει με την Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας…

  Απ’ όλο το κείμενο, εκείνο που κρατάμε εμείς είναι η πιο ξεκάθαρη από ποτέ, δήλωση του κ. Κλειτσιώτη ότι ενδιαφέρεται για τα δημοτικά ζητήματα και δημόσια πλέον εκφράζει τις απόψεις του, γι’ αυτά. Είναι νομίζουμε ότι είναι περισσότερο από σαφές ότι ο κ. Κλειτσιώτης θέλει να προλάβει τις εξελίξεις στην τοπική ΝΔ και πριν αρχίσουν να ξεπετάγονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι σαν τα μανιτάρια, να ξεκαθαρίσει ότι ενδιαφέρεται και ο ίδιος για το Δήμο Καβάλας και να κατοχυρώσει προβάδισμα… Μην ξεχνάτε ότι ο κ. Κλειτσιώτης από δημοτικός σύμβουλος βρέθηκε στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, αλλά εκλεγμένος από καραμπόλα στην τέταρτη θέση κατάταξης! Πως αλλιώς θα μπορούσε να ελπίζει σε ένα πολιτικό μέλλον μακριά από το Δήμο Καβάλας, πολύ περισσότερο τώρα που η τοπική ΝΔ δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ένα πρόσωπο; Με ένα βουλευτή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, έχει κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους.

  Πιέσεις

  Μαθαίνουμε ότι γίνονται αλλαγές στο προσωπικό με το οποίο είναι στελεχωμένο το γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Χρήστου Κοπατσάρη. Οι αλλαγές δεν είναι αποτέλεσμα μιας γενικότερης ανακατάταξης αλλά προϊόν πιέσεων από συγκεκριμένο βουλευτή, που έχει τάξει θέση σε φιλικό του πρόσωπο.

  Περαστικά

  Από την Κυριακή νοσηλεύοντας στον Νοσοκομείο Καβάλας ο γραμματέας του Δήμου Καβάλας Νίκος Καραπιπερίδης. Ένα κολικός στην κοιλιακή χώρα των οδήγησε στα χέρια των γιατρών, ευτυχώς από τις εξετάσεις δεν φάνηκε κάτι σοβαρό, οπότε χθες, πήρε εξιτήριο με μια μικρή θεραπεία κατ΄ οίκον για λίγες ημέρες. Του ευχόμαστε περαστικά.

  Τι συμβαίνει στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ;

  Κυκλοφόρησαν πληροφορίες για σοβαρά απρόοπτα προβλήματα που ανέκυψαν στις δύο γεωτρήσεις της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ , την Pb23 για την εισπίεση νερού μέσα στο πεδίο του Πρίνου για να ανέβει η αποληψιμότητα και στην Pb34 η οποία είναι παραγωγική. Ψάχνοντας το θέμα διαπιστώσαμε ότι πραγματικά υπήρξαν προβλήματα τα οποία όμως τα διαχειρίζονται οι τεχνικοί και τα οποία δεν ήταν κάτι παραπάνω από αυτά που συμβαίνουν συνήθως σε μια γεώτρηση. Απόδειξη ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς είναι το γεγονός ότι αύριο Πέμπτη το πηγάδι μπαίνει στην παραγωγή έχοντας ως βάση τα 600 βαρέλια την ημέρα. Στην πορεία και μέσα σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων περίπου θα φανεί σε ποια ποσότητα θα σταθεροποιηθεί η ημερήσια παραγωγή. Στην συνέχεια και αφού σταθεροποιηθεί η παραγωγή στα 600 βαρέλια θα αντιμετωπιστούν και τυχόν προβλήματα στην γεώτρηση της εισπίεσης του νερού, ώστε να πετύχουν την μέγιστη δυνατή παραγωγή από το πεδίο του Πρίνου.

   

  Νέα κοίτασμα;

  Επιπλέον, μια και μιλήσαμε για απρόοπτα να αποκαλύψουμε και ένα μυστικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στην διάρκεια της γεώτρησης στο πεδίο του Πρίνου (στο πηγάδι Pb34) έπεσαν επάνω σε νέο θύλακα πετρελαίου άγνωστο μέχρι σήμερα, σε μικρότερο βάθος, που έδωσε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Θα εκτιμηθούν τα στοιχεία που προέκυψαν και ίσως σύντομα να ανακοινωθούν δύο ακόμη γεωτρήσεις στο πεδίο του Πρίνου, αν εκτιμηθεί ότι αξίζει τον κόπο. Αν αποδειχθεί εκμεταλλεύσιμο μάλλον θα έχουν στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ ένα δώρο από το πουθενά.

  Εν τω μεταξύ, το μεγάλο ζήτημα που συνεχίζει να παραμένει σε εκκρεμότητα είναι το θέμα της αποδέσμευση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ από τα ΕΛΠΕ, έτσι ώστε να μπορέσει η Energean να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας με την ΒΡ, η οποία θα της επιτρέψει να προχωρήσει στις περισσότερο από ποτέ αναγκαίες γεωτρήσεις στο πεδίο του Βόρειου Πρίνου και στο πεδίο Ε. Θυμίζουμε ότι πουλώντας η Energean το πετρέλαιο στην ΒΡ αντί των ΕΛΠΕ θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση του νέου γεωτρητικού προγράμματος.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.