Χρονόμετρο

  Και ένας απολογισμός

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μια αφορμή

   

  Γραφεί ο αγαπητός φίλος Θόδωρος Θεοδωρίδης στη στήλη του στην ΠΡΩΙΝΗ χθες ένα κείμενο με τίτλο: «Η δυστυχία του να είσαι αριστερός σε μια κυβέρνηση που δεν τολμά τις ρήξεις». Να ομολογήσω ότι τον Θόδωρο τον θεωρώ αθεράπευτα Αριστερό, βαθιά ρομαντικό και απόλυτα ειλικρινή. Έχει μάλιστα το θάρρος και το έχει αποδείξει, αυτό να αναγνωρίζει τα λάθη του. Επιπλέον, δεν έχει δεσμεύσεις με τον πολιτικό χώρο που βρίσκεται, οπότε έχει την άνεση να διατυπώσει την πιο σκληρή και ανόθευτη κριτική. Είναι αυτό που νοιώθουμε όταν μας έχουν πληγώσει δικοί μας άνθρωποι, συγγενείς αλλά κύρια φίλοι, που σε μια δύσκολη στιγμή δεν έκαναν το σωστό. Αυτή η κριτική είναι πάντα πιο σκληρή από αυτή που θα διατυπώναμε προς έναν τρίτο πρόσωπο, αντίπαλο ή αδιάφορο. Γι’ όλα αυτά τον σέβομαι και τον εκτιμώ.

   

  Είναι το ίδιο που έζησα και εγώ προσωπικά με το ΠΑΣΟΚ και ο λόγος που πολλές φορές εκφράζομαι σκληρά απέναντι στον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί βλέπω το ίδιο έργο, να επαναλαμβάνεται. Προσωπικά θεωρώ ότι «θεραπεύτηκα» από την αφέλεια με την οποία διαχειριζόμουν αυτές τις καταστάσεις και πλέον αντιμετωπίζω πιο κριτικά τα «μεγάλα λόγια».

   

  Ο Θόδωρος λοιπόν, αυθόρμητα και χωρίς καμία διάθεση αυτολογοκρισίας, ομολογεί ότι δεν βλέπει αυτό που περίμενε από την σημερινή κυβέρνηση, επικαλείται την πίκρα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και την απαισιοδοξία που εκφράζουν οι δύο από τους τρεις βουλευτές. Ωστόσο, φτάνει στο συμπέρασμα, χωρίς να θεωρεί αναγκαίο να αναλύσει τα ενδιάμεσα στάδια!!!

   

  Και ένας απολογισμός

   

  Επειδή πιστεύω πάρα πολύ ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις και επειδή στην πολιτική δεν θέλω να υπάρχουν λευκές επιταγές, ίσως τώρα που η νέα κυβέρνηση συμπλήρωσε τις πρώτες 40 ημέρες, να είναι ο χρόνος για έναν πρώτο απολογισμό:

  • Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έσκισε το μνημόνιο όπως υποσχέθηκε, απεναντίας επέτρεψε στον Αντώνη Σαμαρά να του λέει: Υποσχέθηκες να φέρεις λεφτά χωρίς μνημόνιο και έφερες νέο μνημόνιο χωρίς λεφτά!!!
  • Ο Γιάννης Βαρουφάκης θα διέγραφε μέρος του χρέους ως επαχθές, απεναντίας συζητάει μεταρρυθμίσεις, για να μπορούμε να το πληρώσουμε μέχρι τελευταίας δεκάρας.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα. Σωστό. Για να το πετύχεις όμως δεν μένεις στα λόγια αλλά κάνεις κάτι… δεν είδαμε τίποτα.
  • Η Ραχήλ Μακρή θα τύπωνε 100 δις. Ευρώ για να υπάρχει ρευστότητα στην χώρα. Τι περιμένει να στερέψει τελείως η αγορά για να αρχίσει να τυπώνει;
  • Η Νάντια Βαλαβάνη καλούσε τον κόσμο στο κίνημα του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» (και η οποία έβγαλε και πάνω από 350.000 ευρώ στο εξωτερικό), τώρα ετοιμάζει νόμο για τις 100 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε επαγγελματίας θα πληρώνει τις υποχρεώσεις του μήνα, συν την δόση του δανείου, έστω 20 ευρώ!!! Μα καλά αν μπορούσε να πληρώνει τις υποχρεώσεις κάθε μήνα σήμερα θα χρωστούσε;
  • Ο Αλέξης Τσίπρας θα βαρούσε τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές πεντοζάλη, όπως είπε από την Κρήτη. Το μόνο που διαφαίνεται αυτή τη στιγμή είναι να βαράνε οι αγορές τα νταούλια και εμείς να χορεύουμε τα αναστενάρια!!!

   

   

  Το νόμιμο και το ηθικό…

   

  Το ζήτημα που έθεσε ο Γιώργος Βουλγαράκης, κατά πόσο μια πράξη ενός πολιτικού είναι νόμιμη και κατά πόσο ηθική, συνεχίζει να ταλανίζει την ελληνική πολιτική σκηνή. Αφορμή τα χρήματα που έβγαλαν πολιτικοί στο εξωτερικό με φοβούμενοι μια ελληνική χρεωκοπία!!! Από τον Γκίκα Χαρδούβελη, μέχρι τον Γιάννη Πασχαλίδη, η διαφορά δεν είναι καθόλου μεγάλη. Μπορεί τα χρήματα αυτά τα είναι δηλωμένα, άρα νόμιμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεις την χώρα που υπηρετείς και θέλεις να σώσεις.

  Στην περίπτωση του κ. Πασχαλίδη, το αξιοσημείωτο δεν είναι ότι έβγαλε 91.000 ευρώ (εξάλλου μην ξεχνάμε ότι από τους τέσσερις βουλευτές της ΝΔ είχε το πιο πλούσιο πόθεν έσχες, με πολλά ακίνητα και σημαντικά εισοδήματα)  σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, αλλά ότι τα πήγε σε γερμανική τράπεζα!!!

   

  Μετράει αντίστροφα

  Μετά τις κρίσεις σε ένοπλες δυνάμεις και Αστυνομία, σειρά παίρνει αυτή την εβδομάδα η Πυροσβεστική Υπηρεσία και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο νυν διοικητής της Π.Υ. Καβάλας Γιάννης Βασιλειάδης, μετράει αντίστροφα τις ώρες για μετάθεσή του στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Υπηρεσία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ. Βασιλειάδης, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Καβάλα την Πρωταπριλιά του 2014, έχει ήδη προαχθεί στον βαθμό του αρχιπύραρχου.

   

  Στην Α.Δ. Ροδόπης ο Γκράνας

  Επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υποδιευθυντής της Α.Δ. Καβάλας, Γιώργος Γκράνας. Τα ευχάριστα νέα ο κ. Γκράνας τα πληροφορήθηκε χθες το πρωί και τα νέα του καθήκοντα θα τα αναλάβει εντός της εβδομάδας, πιθανότατα από την προσεχή Πέμπτη.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.