Χρονόμετρο

  ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μνημόσυνο Αθανασιάδη

   

  Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Καβάλας θα τιμήσει τον εκλιπόντα πρώην δήμαρχο Καβάλας Λευτέρη Αθανασιάδη. Το πολιτικό μνημόσυνο, δύο χρόνια μετά το θάνατό του, θα τελεστεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στις 11.30 το πρωί. Ομιλητές θα είναι  ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου – όλα τα χρόνια της δημαρχιακής θητείας του Λευτέρη Αθανασιάδη – Γιώργος Γκόλνας, ο Βασίλης Τραϊφόρος, η Ελένη Βλατσιώτου, ο Κοσμάς Χαρπαντίδης, ο Αντώνης Χατζηραφαηλίδης, ενδεχομένως ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ Πάρις Κουκουλόπουλος, καθώς και ο εκδότης και διευθυντής του «Χ» Θοδωρής Σπανέλης. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή από την 1η έως την 8η Δεκεμβρίου, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών και ενθυμημάτων του αείμνηστου δημάρχου στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου.

   

  Καλή επιτυχία

   

  Τον Αντώνη Κούφαλη, τον γνωρίζουμε από τα πρώτα του βήματα στο ερασιτεχνικό θέατρο στην Καβάλα, στην συνέχεια ως θεατρικό συγγραφέα με σημαντικές διακρίσεις, ως μάχιμο δικηγόρο να δίνει την καθημερινή του μάχη, αλλά και για ένα διάστημα πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, τώρα ήρθε η ώρα  να δοκιμαστεί σε πιο δύσκολες καταστάσεις, στην Αθήνα και μάλιστα σε μια εποχή που το θέατρο – λόγω οικονομικών δυσχερειών – αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα . Από χθές ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Σωτήρη Χατζάκη. Στα καθήκοντα του κ. Κούφαλη είναι ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός και ο συντονισμός των δράσεων του θεάτρου. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και να συνεχίσει με επιτυχίες την πορεία του στον χώρο του θεάτρου.

   

  Μόνιμα λίμνη

   

  Μπροστά από το διοικητήριο, από την πλευρά της Ερυθρού Σταυρού, υπάρχει μόνιμα μια λίμνη από νερά… Όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και χρόνια, όλο πάνε και φτιάχνουν κάτι και όλο κάτι του ξεφεύγει και ξανασχηματίζεται η λίμνη. Τόσο δύσκολο είναι να δοθεί μια τελική λύση στο πρόβλημα και να στεγνώσει ο τόπος;

  Περισσεύουν ακόμη οι Μαυρογιαλούροι

   

  Τελικά, οι πολιτικοί σε αυτή τη χώρα νομίζουν ότι μιλάνε απέναντι σε πολίτες ιθαγενείς, χωρίς βούληση και καμία κριτική σκέψη. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκος, στην ομιλία του χθες στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου κατά της βίας προς τις γυναίκες, «βίασε» τα δικά μας αυτιά με ένα λογύδριο που είχε όλα τα στοιχεία της κλασικής πολιτικής ρητορικής, βγαλμένο από τις καλύτερες μέρες του Μαυρογιαλούρου. Τελικά, όσα Μνημόνια κι αν έρθουν, όσες φάπες μας ρίξει η Τρόικα, ο Σόιμπλε και όλοι οι ευρωπαίοι δανειστές (τους οποίους αυτή η πολιτική γενιά έβαλε στο μαντρί), θα μας πάρει πολύ χρόνο να αλλάξουμε. Κι ας μίλησε ο κ. Γρηγοράκος για αλλαγές. Τις οποίες ο ίδιος αδυνατεί να κάνει, ακόμη κι αν κοιταχτεί καλά στον καθρέφτη του.

   

  Σε άλλη στάση

   

  Από χθες έχει αναλάβει διοικητής στο νοσοκομείο Ξάνθης ο Αθανάσιος Πάσχος… Ναι, αυτός που διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για λίγες ώρες, αυτός που ήταν φαβορί για την θέση του διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας πέρσι το Μάιο, αλλά κάποιοι του έκοψαν τον δρόμο και τον εκτροχίασαν… Τελικά, βρέθηκε στην Ξάνθη, καθώς όπως φαίνεται δεν υπήρχαν αντιδράσεις γι’ αυτή την τοποθέτηση.    

   

  Η ανάκριση για  το ΒΙΟΠΑ

   

  Ως γνωστό η ανάκριση για το ΒΙΟΠΑ έχει ολοκληρωθεί και αναμένουν όλοι τις αποφάσεις του εισαγγελέα. Νομικοί κύκλοι της Καβάλας που έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση από κοντά, υποστηρίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εξελίξεις που θα επηρεάσουν καθοριστικά τις εξελίξεις εν όψει των δημοτικών εκλογών. Εξελίξεις που δεν αφήνουν ανεπηρέαστο κανέναν από τους εμπλεκόμενους.


  Δημοσιεύτηκε στις 1

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.