Χρονόμετρο

  KAVALA EXPO 2013

  Δημοσιεύτηκε στις
  Η KAVALA OIL - ENERGEAN OIL & GAS είναι από τις λίγες "παραγωγικές" παρουσίες στον χώρο της έκθεσης, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις που συμμετέχουν είναι εμπορικού χαρακτήρα

  Η KAVALA OIL – ENERGEAN OIL & GAS είναι από τις λίγες “παραγωγικές” παρουσίες στον χώρο της έκθεσης, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις που συμμετέχουν είναι εμπορικού χαρακτήρα

  Και φέτος η έκθεση KAVALA EXPO, είχε και πολλές συμμετοχές και πολλά περίπτερα. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα περίπτερα ήταν αυτά που αφορούσαν λύσεις για το μεγάλο πρόβλημα της θέρμανσης, θέμα για το οποίο αγωνιούν οι πάντες. Ήταν τόσα πολλά που από μόνοι τους οι συμμετέχοντες ήταν αρκετοί για να γεμίσουν μια κλαδική έκθεση. Ίσως να υπάρχουν και κάποιοι που έμειναν απ’ έξω γιατί δεν βρήκαν περίπτερο.

   

  Από την άλλη απουσίαζαν σχεδόν παντελώς τα περίπτερα που αφορούσαν τοπικά προϊόντα, αυτά που υπήρχαν με κρασιά και γλυκά ήταν ελάχιστα! Να είναι δείγμα ότι το κομμάτι αυτό της τοπικής παραγωγής συρρικνώνεται ή περνάει δύσκολες μέρες,  οπότε δεν υπήρχε περιθώριο συμμετοχής στην έκθεση.

   

  Κάποιοι χαλάστηκαν…

  Είναι γεγονός ότι κάποιοι χαλάστηκαν από την ύπαρξη περιπτέρου μόνο του Δήμου Καβάλας στην Kavala Expo και από το απόγευμα της Παρασκευής η δυσφορία τους ήταν διάχυτη, όχι μόνο στα πέριξ του «Απόστολος Μαρδύρης», αλλά όπου στέκονταν, όπου βρίσκονταν, ήταν το μόνο θέμα συζήτησης τους. Προφανώς, επειδή έμειναν στην απ’ έξω; Επειδή, θεωρούν τους εαυτούς τους βασιλικότερους του βασιλέως;

   

  Τα «είπαν» Σιμιτσής-Τσάκας

  Εκτός από τις αντιπροσωπείες Σέρβων και Βουλγάρων, που επισκέφτηκαν το γραφείο του Κωστή Σιμιτσή χθες το πρωί, την πόρτα του δημαρχείου πέρασαν ο εκπρόσωπος των νέων επενδυτών στον ΑΟΚ, Βλάσης Τσάκας και ο γενικός αρχηγός, Σάκης Παπαδόπουλος. Αντικείμενο συζήτησης η συνεργασία των δύο πλευρών, με τον δήμαρχο να λέει σε «πηγαδάκια» ότι επιτέλους κάποιος στον ΑΟΚ βγάζει λεφτά από την τσέπη του και πληρώνει.

   

  Πάρτε τα από το ΥΠ.ΟΙΚ.

  Το θέμα της οφειλής του ΟΛΚ για την απαλλοτρίωση στο Εσκή Καπού προς τον Δήμο Καβάλας συζητήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ του προέδρου του Οργανισμού, Χρήστου Ηλιάδη και του δημάρχου Κ. Σιμιτσή. Αν και δε βγήκαν πολλά προς τα έξω, εντούτοις ο κ. Σιμιτσής φέρεται να πρότεινε στον ΟΛΚ να διεκδικήσει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών, με τα βέλη να πέφτουν για τους χειρισμούς στην όλη υπόθεση για πολλοστή φορά πάνω στον πρώην πρόεδρο του ΟΛΚ, Αδάμ Κοσμίδη, ο οποίος δεν έκανε καμία τέτοια ενέργεια στο παρελθόν (αντιθέτως πήγε να εξυπηρετήσει το δημόσιο εις βάρος του Δ. Καβάλας), γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα και την μεγάλη αντιπαράθεσή του μέχρι σήμερα με τον Κ. Σιμιτσή.

   

   

   

  Σχετικά με την Ένωση

   

  Γράψαμε την περασμένη Παρασκευή σχετικά με την παρουσία μελών και πρώην μελών της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας στις δικαστικές αίθουσες. Το σωστό είναι ότι η διαμάχη δεν έχει να κάνει με την διοίκηση της Ένωσης αλλά με μέλος της και συνεργάτης της ο οποίος κατηγορείται για συγκεκριμένο οικονομικό ζήτημα. Ωστόσο μας μπέρδεψε η παρουσία μελών της διοίκησης της Ένωσης στο δικαστήριο και γράψαμε ότι γράψαμε, οπότε με την ευκαιρία θα πρέπει να ρωτήσουμε, αφού το δικαστήριο δεν αφορούσε την διοίκηση της, τι νόημα είχε η παρουσία μελών της; Επιπλέον, μάρτυρες του γεγονότος μας μετέφεραν τα όσα δήλωσε στο δικαστήριο για την ρύθμιση της υπόθεσης και του προστίμου που επέβαλε το ΣΔΟΕ στον συνεργάτη της Ένωσης, ο ταμίας της. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να μην δεχθούμε αυτό που μας είπε η πρόεδρος της Κατερίνα Γεροστεργίου ότι δεν αναφέρθηκε ο ταμίας σε καμία ρύθμιση λόγω του ότι το θέμα είναι προς επανεξέταση μετά από ένσταση που έχει κατατεθεί.

   

  Τέλος,  έχουμε να σημειώσουμε ότι όλη αυτή η ιστορία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόβλημα της κατάθεσης αιτήσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών ήταν αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης – με ή χωρίς παραστατικά δεν μας ενδιαφέρει – όταν είναι γνωστό ότι σε άλλες πόλεις, δικηγόροι με μέλη των Ενώσεων προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους!

   

  Διαψεύδει αλλά…

   

  Αναφερόμενοι στην δικαστική διαμάχη της KAVALA OIL με τον πρώην εργαζόμενό της και συνδικαλιστή Δημήτρη Ανδριώτη, – την περασμένη Πέμπτη-, σημειώσαμε ότι η απόλυσή του από την επιχείρηση λόγω ψευδούς δήλωσης ασθενείας, έγινε χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για τους συνδικαλιστές. Μάλιστα είχαμε σημειώσει ότι ο κ. Ανδριώτης ήταν εκλεγμένος τρίτος στην σειρά στην Ομοσπονδία του.

   

  Με αυτό διαφώνησε ο πρώην πρόεδρος της εταιρίας και του σωματείου Βαγγέλης Παππάς ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είναι σωστή η πληροφορία. Εν τούτοις αντί κάποιου εγγράφου που να επιβεβαιώνει τους ισχυρούς του μας έστειλε την εσωτερική αλληλογραφία με την έκθεση του διευθυντή του εργοστασίου Κώστα Ιωαννίδη σχετικά με την «επ’ αυτόφωρω» σύλληψη του κ. Ανδριώτη να κόβει χόρτα στο κτήμα του, αν και τελούσε σε αναρρωτική άδεια! Αναμένουμε το σωστό έγγραφο, αν υπάρχει!


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.